Cattery Berka
Liefhebbers van de Siberische kat

.
         

Herplaatser(s)

Update - 28-12-2018

Door een zeer positieve ontwikkeling in het gedrag van Sky de afgelopen week,
lijkt het erop dat Sky toch een blij en gelukkig bestaan kan hebben bij haar huidige eigenaren.

Dat zou voor Sky natuurlijk het beste zijn.
We houden de ontwikkelingen in de gaten, voor nu is de herplaatsing gepauzeerd


Sky woont nu in Den Haag bij een jong stel in een apartement, wij helpen met het vinden van een nieuw plekje en kunnen informatie verstrekken. Het kennismaken met Sky en de verdere afspraken over de overdracht gaan via de huidige eigenaren.

We zijn opnieuw opzoek voor Sky naar een nieuw thuis. Ze woont nu sinds 2 maanden bij haar nieuwe eigenaren in Den Haag, maar het lijkt alsof Sky geen echte klik voelt met haar nieuwe baasjes. Ze is lief en zachtaardig, maar lijkt niet helemaal happy. Ze lijkt niet helemaal te kunnen ontspannen in het appartement. We weten niet waar dat door komt. Misschien mist ze een maatje of mist ze het buiten kunnen zijn in een afgesloten tuin. Beide dingen kunnen zij haar helaas niet bieden. Daarom hebben ze de moeilijke beslissing genomen om een nieuwe plek voor Sky te zoeken.

onder haar foto de reden waarom ze vanuit ons herplaatst is

Sky is donderdag 13 september 2018 gesteriliseerd


Sky heeft veel last gehad van haar hormonen en nu in beide nestjes een kitten gegeven met een open gehemelte. Dat alleen al is genoeg voor onze beslissing dat ze gesteriliseerd wordt.

Door de last van haar hormonen is zo onder andere schijndrachtig geweest. In die periode is er iets mis gegaan tussen haar en Selima. Selima was met de kittens van Nemesis aan het spelen en toen vond Sky blijkbaar dat er iets niet naar haar zin ging. En heeft zij Selima flink gecorrigeerd. Dat is een paar keer gebeurd, met als gevolg dat Selima nu bang is voor Sky en gaat grommen en Sky vindt dat ze Sky nogsteeds moet corrigeren. We hebben op meerdere manieren geprobeerd ze weer "zen" te krijgen zodat ze beide vrij in huis kunnen rondlopen, maar dat is niet gelukt. Naar maanden proberen leven ze nu voor hun eigen rust en ook voor de rust van de kittens van Sky gescheiden. Zo willen wij onze katten niet houden. Dus hebben we de moeilijke keuze gemaakt om Sky te gaan herplaatsen.

Sky is een lieve poes, die waarschijnlijk na haar sterilisatie nog een hele nieuwe kant van haarzelf kan laten zien.
Ze is bij ons geboren op 18 september 2015, ze is dus net 3 jaar oud geworden. Ze is een gezonde kat.
Wij vragen een vergoeding voor haar van 650 euro, dit is inclusief een recente vaccinatie, ontworming en de sterilisatie.
Ze is getest op HCM, PKD, CIN, FeLV en FIV.


Aanvullende info op onze site vindt u onderandere via (u kunt op de kopjes klikken en wordt dan doorgelinkt):
onze poezen
Sky
eerste nest van Sky
huidige nest van Sky

Als u belangstelling heeft voor Sky, of vragen over haar, neemt u dan gerust contact met ons op.
Dat kan via de mail, of telefonisch.