Cattery Berka
Liefhebbers van de Siberische kat

.
         

Kittens

Algemene informatie over onze kittens:

Al onze poezen zijn minimaal getest op HCM, PKD, CIN, PKDef, bloedgroep, FeLV en FIV!
HCM, PKD en CIN worden getest door middel van echografisch onderzoek.
FeLV en FIV door middel van een SNAP test met bloed.
DNA onderzoek met betrekking tot bloedgroepbepaling, profiel van erfelijke ziektes en het kleurprofiel wordt bijna altijd op basis van bloed gedaan. Wij gaan nu voor het eerste bij onze jongste telg Berka's Blue Aurora een test op basis van een Swap inzetten, omdat wij met de leeftijd van 13 weken geen bloed laten afnemen als dat niet noodzakelijk is. Alle uitslagen van de testen zijn bij ons in te zien. Wij zoeken altijd naar een kater die naast alle andere aspecten ook minimaal getest is op HCM, PKD, CIN, PKDef, bloedgroep, FeLV en FIV.

De kittens worden bij ons in de huiskamer geboren en groeien daar ook op. Als ze groter zijn lopen ze door ons hele huis. Ze groeien op tussen onze Siberen, onze hele oude Duitse Herder Boy, onze Chihuahua Fleur en onze twee kinderen. Natuurlijk ook tussen het geluid van de TV, stofzuiger, afzuigkap en ga zo maar door. Ze zijn een onderdeel van ons gezin. Verder kunnen ze naar hartelust spelen met alle kattenspeeltjes en klimmen in en krabben aan de verschillende krabpalen. Als het jaargetij (en dus het weer) het toe laat, kunnen ze ook in onze afgezette tuin ravotten en op verkenning gaan.

Ze hebben hun voer en water (als ze daar groot genoeg voor zijn) samen met een slaapplek en een kattenbakje in een groot kittenverblijf waar de deur altijd van op een kier staat. Dit verblijf hebben we zodat de honden niet bij het eten en de lage open kattenbak van de kittens kunnen komen.

De kittens mogen verhuizen vanaf de leeftijd van 13 weken.
De kosten voor een kitten zijn € 800,00 voor liefhebbers (dat wil zeggen dat er niet mee gefokt mag worden) binnen Nederland. Voor verkoop naar het buitenland, worden de extra kosten die daar mee gemoeid zijn doorberekend (zoals Rabiës, eventuele specifieke ontworming of testen enz.)

Bij een kitten hoort:

  • stamboom DE STAMBOOM WORDT TOEGESTUURD NA OVERLEG VAN HET BEWIJS VAN CASTRATIE/ STERILISATIE DOOR DE DIERENARTS!
  • Europees paspoort met gezondheidsverklaring van de dierenarts
  • meerdere malen ontwormd
  • twee maal ingeënt
  • gechipt en geregistreerd op uw naam (de registratie op uw naam doen wij voor u, indien u voor de 13de week gekozen heeft voor uw kitten en in Nederland woont)
  • overdrachtsovereenkomst
  • en u krijgt een kittenpakket mee met onder ander voer voor de eerste dagen.

Al onze katten krijgen Royal Canin en Sanabelle brok en het vlees/natvoer is van Cosma Nature en Applaws (100% natuurlijk kattenvoer zonder kunstmatige conserveermiddelen, kleurstoffen of smaakversterkers). De kittens krijgen Royal Canin Kitten en Sanabelle kitten, en vlees van Cosma Nature en Applaws.

Door het geven van goede voeding, een schone en veilige omgeving, liefde, aandacht, verzorging, een stukje opvoeding en de benodigde veterinaire zorg, werken wij aan een goede start van het leven van misschien wel uw nieuwe huisgenoot!

Wij vragen bij reservering om uw legitimatie, dit zijn wij gaan doen door ervaringen uit het verleden.Informatie over hoe wij te werk gaan en over een allergietest vindt u op de betreffende pagina's.