Cattery Berka
Liefhebbers van de Siberische kat

.
       

Ch. Erik z Veveří, CZ

Erik

Erik z Veveří, CZ

Erik

vader: IC Damian Ceska Sibir
moeder: IC Constansia Knyaz Gvidon

hij is black silver spotted (SIB ns 24). Klik hier voor zijn stamboom.
geboren op 14 januari 2008 in Tsjechië, 2 februari 2015 Zeewolde

gen.code: Aa BB CC Dd Ii ss T- oY ll

Hij is getest op:    
Bloedgroep Hematologie A 29-08-2012 op basis van bloed
Bloedgroep DNA N/N = A, draagt geen b allel 21-08-2013 op basis van bloed
HCM, PKD en CIN d.m.v. echografie 2009, 2010, 2012, 2014
FeLV, FIV SNAP test 2009, 2010, 2012, 2014
en nagekeken op patella luxatie door onze dierenarts

Ouders: Vader getest op HCM, FeLV, FIV en FIP, moeder op FeLV

DNA 10-09-2012 gebaseerd op bloed
Verdunning D/d
Birmees (cb) N/N
Siamees (cs) N/N
Agouti A/a
Chocolade N/b
Cinnamon N/N

Hij is de vader van nest 4 t/m 11, met Jo-Jo, Hopsa en Shifra.

Erik woonde sinds 24 mei 2008 bij ons tot zijn dood.

Onze Erik, tja, waar zullen we beginnen. Om verschillende redenen wilde ik graag een eigen kater.

Hij moest wel aan een aantal eisen voldoen:
hij moest ons allemaal aanspreken
uitstraling hebben
een goed karakter hebben
black silver van kleur zijn
een mooie volle vacht hebben
andere lijnen hebben dan mijn twee poezen
de ouders zo veel mogelijk getest
geen erfelijke afwijkingen (voor zover op dat moment te zien is)
het liefst lekker aan de maat
en als dekkater verkocht mogen worden

Na een speurtocht op internet, en vele e-mailtjes en telefoontjes later, vonden wij Erik. Na alle informatie over en weer, leek Erik aan al onze eisen te voldoen. Alleen hadden we hem natuurlijk niet gezien, dus of alles klopte wisten we niet zeker. Dat vond ik erg spannend. Het wat voor ons de eerste keer dat we een dier in het buitenland gingen kopen!

Op 13 april 2008 hebben we met Iva (de fokster) afgesproken dat wij Erik zouden kopen. Vervolgens de datum afgesproken dat ik Erik kon ophalen. Hij moest eerst nog zijn Rabiës inenting krijgen, en dan moet je vanuit Tsjechië nog 4 weken wachten. En net het weekeinde dat we hem konden halen, was onze dochter jarig, dus nog één weekje later (op 24 mei) konden we Erik gaan halen.

Na een vliegreis met Erik aan mijn voeten, was hij dan eindelijk bij ons thuis. Hij maakte meteen kennis met Hopsa, en dat ging heel goed. Jo-Jo was krols aan het worden, dus een beetje humeurig. Dus dat heeft even wat langer geduurd voordat ook zij Erik eens een lekkere wasbeurt ging geven. De honden waren voor hem nieuw, dus dat was voor Erik wennen. Inmiddels vindt hij onze honden ook niet meer spannend en probeerd zelfs af en toe met ze te spelen.

We zijn helemaal dol op hem, hij is super lief en sociaal, hij is mooi, groeit super en heeft zijn plek binnen ons gezin al aardig gevonden. Hij is getest op FeLV, FIV en Patella luxatie en wordt 22 januari 2009 getest op HCM en PKD. Als alle uitslagen negatief zijn, mag hij gaan proberen lieve, mooie en snoezige kindertjes op de wereld te zetten.

Al met al een zeer spannende en ook zeer geslaagde onderneming!

Inmiddels heeft Erik bewezen een goede vader te zijn en prachtige kittens op de wereld kan zetten.

Een update:

Met intens verdriet hebben wij moeten besluiten om onze Erik in te laten slapen.
Erik heeft ongeveer een half jaar lang problemen gehad met de rechterkant van zijn neus, hij had aan die kant wat neusuitvloeiïng, zat soms wat verstopt. Na diverse onderzoeken en behandelingen bleek tijdens een scopie dat er een populierzaad/pluis in zijn rechterneus zat, en een flinke ophoping snot erachter.

Blij de oorzaak gevonden te hebben, zijn we de ontsteking die resteerde gaan behandelen. Maar Erik reageerde maar tijdelijk op de behandeling en na een tijdje kwamen de klachten weer terug. Na nog meer behandelingen, onderzoeken, overleg met specialisten enz. hebben wij uiteindelijk bij MDC Amsterdam door een laatste scopie met biopten de verschrikkelijke diagnose maligne lymfoom gekeregen.

Door de langdurige ontsteking in Erik's neus zijn naar waarschijnlijkheid de foute cellen ontstaan die de basis voor de tumor zijn. Omdat Erik al een langere periode op de prednison had gestaan was de kans dat Chemo therapie zou aanslaan nog kleiner geworden. Omdat Erik in de laaste 2 weken zo hard achteruit ging, hebben wij in overleg met de dierenarts moeten besluiten om Erik niet langer te laten vechten. Rust zacht, lieve vriend!

Erik is er niet meer en we missen hem verschrikkelijk. Maar we zijn dankbaar dat we hem niet alleen kunnen koesteren met herinneringen, maar ook met zijn nageslacht in de eerste, tweede en derde generatie op dit moment.

Voor meer foto's van Erik Klikt u hier.

terug naar Voormalige Siberen van Cattery Berka