Cattery Berka
Liefhebbers van de Siberische kat

.
       

Lord of the Ice of Siburcat * PL

Ice

Ice

vader:

Tsarevich Manchzhury * RU

moeder: IC Collet Siburcat

hij is black silver blotched (SIB ns 22). Klik hier voor zijn stamboom.
geboren op 28 mei 2014 in Polen, 10 juni 2015 Zeewolde

gen.code: AA BB Ccs DD I- ss tbtb oY ll

Hij is getest op:    
Bloedgroep N/N = A, draagt geen b allel 10-04-2015 op basis van bloed
HCM, PKD en CIN d.m.v. echografie 28-05-2015 CIN positief getest, tevens maligne lymfoom
PKDef N/N d.m.v. DNA 10-04-2015 op basis van bloed
FeLV, FIV SNAP test 31-3-2015
en nagekeken op patella luxatie door onze dierenarts

Beide ouders zijn getest op: HCM, PKD, FeLV, FIV

DNA 10-04-2015 op basis van bloed
Verdunning N/N
Birmees (cb) D/d
Siamees (cs) N/N
Agouti N/cs
Chocolade A/A
Cinnamon N/N
Amber N/N

Hij heeft niet de kans gekregen om voor nageslacht te zorgen.

Ice woonde vanaf 27 augustus 2014 bij ons tot zijn dood.

   

Anderhalf jaar was ik op zoek naar een nieuwe kater voor onze cattery, een blauw zilver zonder cs had de voorkeur. Uiteindelijk gevonden bij cattery Siburcat in Polen.
Maar toen de ophaaldatum dichterbij kwam begon de twijfel of hij echt wel zilver was, steeds meer vorm aan te nemen. En uiteindelijk na lang wikken en wegen bleek hij volgens de fokster toch niet zilver. Tja, daar sta je dan, vliegticket geboekt, aanbetaling gedaan, maar toch even een kinkje in de kabel.

Gelukkig hebben we er goed over kunnen praten en zijn verschillende voorstellen besproken. Één daarvan was om te kiezen voor een van zijn twee black silver broers.
Uiteindelijk hebben wij voor onze Ice gekozen.

Om een lang verhaal kort te houden, Ice is een ontzettende lekkere kroelkop, die heel graag bij je is en ook heel graag donderjaagt met onze Lemon. Omdat ze van bijna dezelfde leeftijd zijn, zijn ze ook overal samen voor in :-) Daarnaast is hij veelbelovend van vacht en patroon, en erg helder zilver.

Helaas ging zijn ontwikkeling minder volgens het boekje en hebben wij, zeker de laatste 5 maanden ons wat zorgen gemaakt om Ice. Hij groeide wel, maar zijn gewicht bleef achter. Als we op het punt stonden daar verder onderzoek naar te laten doen doormiddel van bloedtesten e.d., veranderde het beeld weer even, en kwam hij weer wat aan. Vele oorzaken kan zoiets hebben, en allarmerend was het zeker nog niet. Het valt als (op)groeiende kater ook niet mee, zeker als je met 6 maanden al de poezen probeert te bespringen, om tussen al die hormonen rond te lopen.

Groot was dan ook de schok toen wij voor de HCM en PKD/CIN echo bij de Wagenrenk waren (op Ice zijn eerste verjaardag) en daar geconstateerd werd dat zijn nieren schade hadden opgelopen (diagnose CIN), en hij flink vergrootte lymfklieren had, na de biopsie die gelukkig meteen gedaan kon worden door de specialist binnen de Wagenrenk volgede de diagnose maligne lymfoom kanker.

Op dit moment proberen wij zo veel mogelijk van de laatste dagen met Ice te genieten, voordat wij helaas niet anders kunnen dan dit jonge leven te laten beëindigen om hem pijn en ellende te besparen :-(

Inmiddels is het onontkoombare een feit, op 10 juni 2015 hebben wij afscheid moeten nemen van onze lieve Ice.

 

Voor meer foto's van Ice Klikt u hier.

terug naar Voormalige Siberen van Cattery Berka