Cattery Berka
Liefhebbers van de Siberische kat

.
       

Berka's Mr. O'Malley

O'Malley

vader: CH Erik z Veveří, CZ
moeder: CH Shifra van 't Wieltje

geboren op 27 april 2009 bij ons, Klik hier voor zijn stamboom.
hij is red silver tabby shades (SIB ds 11), 5 januari 2018 Zeewolde

gen.code: Aa Ccs Dd I- ss OY ll
Hij draagt effen (agouti), verdunning en colorpoint (cs)

Hij is getest op:    
Bloedgroep N/N = A, draagt geen b allel 29-06-2015 op basis van bloed
HCM, PKD en CIN d.m.v. echografie 28-5-2015
PKDef N/N d.m.v. DNA 29-06-2015 op basis van bloed
FeLV, FIV SNAP test 07-04-2015 en 05-06-2015
en nagekeken op patella luxatie door onze dierenarts

Beide ouders: getest op HCM, PKD, CIN, FeLV, FIV
Opa en oma moederskant: Beide getest op: HCM, PKD, FeLV, FIV
Opa vaderskant: getest op HCM, FeLV, FIV en FIP,
Oma vaderskant getest op FeLV

DNA 17-07-2015 op basis van bloed
Verdunning D/d
Birmees (cb) N/N
Siamees (cs) N/cs
Agouti A/a
Chocolade b/b
Cinnamon N/N

Hij is de vader van nest 15, met Lemon 21-11-2015.

O'Malley is bij ons geboren, en woonde van 22 april 2015 tot 14 mei 2016 weer bij ons.
Op 14 mei 2016 is hij verhuisd naar zijn nieuwe eigenaren Lex en Nathalie.

 

Berka's Mr. O'Malley, een kater met een heel verhaal. Een schrikbarende situatie en een cadeautje tegelijk! Met uiteindelijk een wel verdient nieuw thuis.

Als kitten uit het eerste nest van onze Shifra en onze Erik had hij ons hart al veroverd. O'Malley wilde we eigenlijk zelf houden.

Toen we kittenbezoek kregen en zij voor O'malley waren gevallen, hebben wij toch besloten dat het verstandiger was om hem elders te plaatsen. Het was toch niet zo handig om nu al een zoon van Erik aan te houden binnen de cattery. Zo gezegd zo gedaan. Helaas liep het al meteen niet helemaal zoals afgesproken. De beloofde foto's bleven uit. Na een jaar weer contact gezocht, en er werden weer foto's toegezegd. Bleven helaas weer uit. Maar goed, dat kan, erg jammer, maar nog geen man overboord.

Toen werd ik gebeld op 7 april 2015. Iemand had een kater gevonden, die zat al dagen in de achtertuin. Zag er slecht uit. Ze hebben hem gepakt en meegenomen naar de dierenarts. Omdat ik zelf altijd de chip registreer staat de kat ook met de catterynaam in de database en zo heeft die mevrouw mij gevonden.

Over wat er verder allemaal gebeurt is, zal ik hier niet verder uitweiden, wel kunnen we stellen dat hij zwaar verwaarloosd was en op dat moment ziek.

We zijn meteen in actie gekomen. Op afstand hebben de dierenarts opdracht gegeven voor een eerste onderzoek en een SNAP test.
Vervolgens is hij 2 weken in quarataine geweest, met medicatie, via een dierenassiel. Na de twee weken wachttijd hebben wij hem overgenomen bij het dierenassiel.
Thuis kon hij verder herstellen in een door ons zelf gebouwde quarantaine. Alle problemen die door de verwaarlozing zijn ontstaan, zijn inmiddels aangepakt.
Ook over de kosten zullen we hier maar niet uitwijden. Het had nooit zover hoeven komen, arme O'Malley.

Het gaat nu (4 juni 2015 als we dit schrijven) goed met hem, qua gewicht is hij er nog niet, maar iedere dag komt hij weer een stukje aan en groeit zo verantwoord richting zijn eigenlijke gewicht. Hij is vrolijk en ja ja ook weer een echte kater en sproeit vrolijk in het rond (da's dan het enige nadeel ;-) ) Alle overige ziektebeelden zijn verdwenen.

En wat is het cadeautje dan, zult u zich waarschijnlijk afvragen. Nou, nu onze Erik er niet meer is, hebben wij toch een eerstelijns nageslacht van hem om in te zetten binnen onze cattery.

21 november 2015 is O'Malley vader geworden, zodra we wisten dat Lemon drachtig was van hem, heeft hij een Suprelorin implantaat gekregen (chemische castratie). Wat een verschil, sinds het implantaat is O'Malley goed gegroeid, geen energie meer naar zijn hormonen, ook zijn vacht heeft nu tijd om te groeien en te ontwikkelen. Hij is weer een mooie kater geworden :-)

Ik ken weinig katten die zo verschrikkelijk veel willen kroelen dat ze niet eens van gekkigheid overeind "kunnen" blijven, hij kruipt, rolt en draait om je heen, iedere keer weer. Wat een kanjer!

Toen O'Malley zo opknapte van zijn chemische castratie, wisten we dat hij niet als open kater verder kon. We zijn op zoek gegaan naar een nieuw for ever home voor hem. Na vele reacties hebben wij een match gevonden bij Lex en Nathalie. Op 9 mei 2016 is hij gecastreerd en 14 mei 2016 verhuisd. Wij wensen hem en zijn nieuwe eigenaars heel veel geluk en gezelligheid, dat heeft hij verdiend.

update:
In december 2017 werd O'Malley ziek. Ondanks alle dierenartsbezoeken en medicatie lukte het niet om hem weer op de rit te krijgen. Uiteindelijk is op 10 januari de moeilijke, verdrietige maar juiste keuze gemaakt en hoefde O'Malley niet meer te vechten. Ondanks zijn pas bijna 9 jaar had hij een zeer bewogen leven gehad, waarbij zijn gezondheid erg verwaarloosd was door de eerste eigenaren. Waarschijnlijk heeft dat erg bijgedragen aan zijn vroegtijdige einde. Het laatste half jaar heeft hij ook nog gezeldschap gekregen van een jonge poezendame, waar hij het heel goed mee kon vinden.
Dank je wel Lex en Nathalie voor jullie goede zorg en liefde, zo heeft hij toch nog een paar mooie jaren mogen hebben!

Voor meer foto's van O'Malley Klikt u hier.

terug naar Voormalige Siberen van Cattery Berka