Cattery Berka
Liefhebbers van de Siberische kat

.
       

Uki-Blue Siburcat * PL

Uki (uitgesproken als Oekie)

vader: IC Radomir-Yurik Fialka
moeder: IC Aisha Siburcat*PL

geboren op 15 december 2015 in Polen, Klik hier voor zijn stamboom.
hij is Blue silver blotched (SIB as 22)

gen.code: Aa BB CC dd I- ss tbtb oY ll

Hij is getest op:    
Bloedgroep A bij de fokker
HCM, PKD en CIN d.m.v. echografie 20-12-2016
FeLV, FIV SNAP test 30-11-2016
en nagekeken op patella luxatie door onze dierenarts

Beide ouders: getest op HCM, PKD, FeLV, FIV

DNA op basis van afstamming
Verdunning d/d
Birmees (cb) N/N
Siamees (cs) N/N
Agouti A/a op basis van nageslacht
Chocolade N/N
Cinnamon N/N

Hij is de vader van nest 16 met Lemon 05-02-2017 en nest 18 met Sky 24-03-2017.

Uki woonde sinds 26 maart 2016 bij ons en is 19 augustus 2017 verhuisd naar Casper en Christel in Rosmalen.

   

Na het verdrietige overlijden van Ice hebben wij contact gehad met zijn fokker. Zij bood een nieuw kitten aan, dat was super netjes. Tenslotte kan zij er ook niets aan doen dat hij kanker had. Het zou een katertje worden uit de lijn van Ice, maar dan een stapje terug in de lijn, de zelfde combinatie als de moeder van Ice. Dit ook omdat achteraf bleek dat Ice toch point droeg, wat volgend de testen van de vader niet zou kunnen. Aangezien wij geen point drager willen, hebben we gezamelijk besloten dat dit een goede optie was.

Van de ontwikkeling van het nest werden minder foto's getoont. Ook zagen ze er niet zo super uit. We begonnen onze twijfels te krijgen, maar werden steeds gerust gesteld. We hadden besloten om hem dan ook persoonlijk bij haar thuis op te halen in Polen en niet op het vliegveld in Berlijn zoals we bij Ice hadden gedaan.

Toen wij Uki ophaalde in Polen, zagen we een lieve aanhankelijke Sibeer, oogde niet ziek. Het was wel een erg klein appartement voor het aantal katten. Er was ook een ander ras aanwezig waar ze sinds kort mee was gaan fokken, de Selkirk Rex. Een ras waar ik niet veel kennis van heb. Ik zag wel rare kale plekken in de ook al rare vacht (haha, dat krijg je als je half langharige kittens gewend bent). De verklaring was dat ze op die manier hun vacht ontwikkelen. Gek, maar goed, ik heb er geen verstand van zoals ik al zei. Als klap op de vuurpijl bemerkte we een afwijking in zijn staart. De fokster gaf aan dat het een beschadiging was (ze was op zijn staart gaan staan) en geen aangeboren knikstaart. Tja, die verhalen kennen we, daarom hadden we ook om een röntgenfoto gevraagd van de staart in het begin, daar was niets op te zien. (We zijn er later achter gekomen dat er wat oplichtingspraktijken aan de pas gekomen zijn. Zo is de staartfoto van Uki dezelfde als die van Ice, net als alle bloeduitslagen helaas.) We hebben elkaar aangekeken en besloten om Uki toch mee te nemen, bij onze dierenarts röntgenfoto's te laten maken en als het een knikstaart was hem hier in Nederland gecastreerd te herplaatsen.

Helaas bleek de plekken in de vacht van de Selkirk Rex kittens toch echt wel door schimmel veroorzaakt. Wat betekende dat zowel wij zelf als onze dieren allemaal behandeld moesten worden. Het huis en alle spullen op 60 graden gereinigd moesten worden. Om de dag alles in huis stomen (het was toen een erg warme nazomer pffff). Ik zal u de details besparen net als het kostenplaatje....

De röntgenfoto's van de staart van Uki gaven geen 100% duidelijkheid. Het zag er uit als iets dat ook door een trauma veroorzaakt zou kunnen zijn, net als de mogelijkheid dat het een knikstaart was. We hebben toen besloten dat Uki 1 keer een nest mocht met Sky, en als dan alles gezond was nog een nest. Zo niet dan zou hij herplaatst worden.

Uki ontwikkelde zich tot een mooie en vooral hele lieve kroelerige kater, net als Ice. Dus daar zat een lief karakter ook in de genen :-) Uki zat echter wel vlot goed in zijn hormonen, helaas voor ons, maar wat Uki betreft leuk voor hem, had hij eerder door dat Lemon krols werd. Hij heeft haar toen gedekt en de uitdekking die voor haar stond hebben we kunnen afzeggen. De dek van Sky stond nog in de planning en hebben we toch door laten gaan. Op zo'n korte termijn ga je geen uitdekking meer regelen.

Ondanks dat het prachtige en lieve kittens zijn geworden is ook gebleken dat in beide combinaties er 1 kitten was met een zichtbare afwijking die gekoppeld kan worden aan een knik staart. We hebben Uki dus gecastreerd en zijn op zoek gegaan naar een passend nieuw thuis. Dat hebben we gevonden bij Casper en Christel in Rosmalen, waar hij nu samenwoont met Siberen vriendinnetje Penny. Ook hier is er weer spraken van een heerlijke verwende banktijger, wat ons weer helpt in het verwerken van het afscheid.

 

Voor meer foto's van Uki Klikt u hier.

terug naar Voormalige Siberen van Cattery Berka