Cattery Berka
Liefhebbers van de Siberische kat

.
         

Berka's Blue Aurora


Berka's Blue Aurora

vader:

Zhavoronok-Fram Fialka

moeder: Berka's Blue Sky

geboren op 30 mei 2018, Klik hier voor haar stamboom.
zij is Blue silver tabby mackerel with white (SIB as 23 09)

gen.code: Aa BB CC dd I- Ss Ttb ww oo

Ze is getest op:  
HCM, PKD en CIN d.m.v. echografie (06-06-2019, 19-01-2021)
PKDef d.m.v. bloed
FeLV, FIV d.m.v. SNAP test
en nagekeken op patella luxatie door onze dierenarts

Beide ouders zijn getest op: HCM, PKD, CIN, FeLV, FIV
de grootouders en overgrootouders aan moeders kant zijn getest op: HCM, PKD , FeLV en FIV

DNA op basis van een swab
Bloedgroep A (N/N draagt geen b allel)
Verdunning d/d
Burmees (cb) N/N
Siamees (cs) N/N
Agouti A/a
Chocolade N/N
Cinnamon N/N

 

Blue woont vanaf haar geboorte bij ons.

 

foto's zomer 2019, 1 jaar oud

 

 

 

Door omstandigheden zou mama Berka's Blue Sky na haar tweede nest gesteriliseerd worden. Als dat al zou lukken door alle hormonale crisissen waar ze last van had gehad.
Als ons een tweede nest gegund was door moeder natuur, wilde we graag een poesje aanhouden om Sky op te volgen. Naast de 3 katertjes in het tweede nest hadden we 1 poesje. We hebben lang getwijfeld of we haar wel of niet zouden aanhouden, we hadden namelijk ook iemand die al een heel tijdje op de lijst stond voor een poesje van Sky.
We hebben haar ontwikkeling gevolgd en in die tussentijd heeft de andere persoon de mogelijkheid gekregen om uit een ander nestje ook een heel mooi kitten te mogen. Zij is voor dat kitten gegaan, en wij hadden daarna alle tijd vrij om te kiezen of ze bleef.

Tot nu toe verloopt haar ontwikkeling prima en daarom mag ze blijven :-) alleen dan die naam....... dat viel deze keer niet mee. We noemde haar al van kleins af aan Blue. Op mijn man na, die noemt haar stug Olivia (van een kinderserie waar onze kinderen vroeger naar keken). Weken lang zijn er allerlei combinaties, varianten en ideeën langs gekomen. Tot de dag dat ze precies 13 weken oud was. Toen kwam ik al Google-end op Blue Aurora, een soort noorder licht maar dan boven water. Nou toen was het raak.
Mama Blue Sky en dochter Blue Aurora hebben beide met blauwe lucht te maken, maar dan anders. Tja en ik hou nu eenmaal van betekenissen en verwijzingen in namen.

Binnenkort testen we het DNA combibreed kleurprofiel van Blue door middel van een Swap. Dan weten we of zie via Oma Shifra wel of geen cs (point) draagt. Als ze dit niet draagt blijft ze officieel. En als alle andere testen die in de loop van haar eerste jaar (en wat maanden) verder goed zijn, mag ze haar moeder opvolgen.

Voor nu zijn we benieuwd hoe ze verder uitgroeid en hoe haar karakter zich vormt.

 

Voor meer foto's van Blue Klikt u binnenkort hier.

terug naar onze poezen