Cattery Berka
Liefhebbers van de Siberische kat

.
       

Ch. Hopsa Duma Cara*PL

Hopsa Duma Cara

Ch. Hopsa Duma Cara*PL

vader: CH Narcissus Panna
moeder: CH Daria z Powis´la

geboren op 13 april 2005, Klik hier voor haar stamboom.
zij is Black smoke met wit (SIB ns 09)

gen.code: aa BB CC Dd Ii Ss ww oo

Zij is getest op:  
HCM, PKD en CIN d.m.v. echografie (in 2007, 2010, 2012, 2018 and 2019)
FeLV, FIV d.m.v. SNAP test (in 2007, 2010, 2012 and 2014)
en nagekeken op patella luxatie door onze dierenarts

gegevens ouders niet bekend.

DNA op basis van fenotype, afstamming en nageslacht
Bloedgroep A
Verdunning D/d
Burmees (cb) N/N
Siamees (cs) N/N
Agouti a/a
Chocolade N/N
Cinnamon N/N


Hopsa woont sinds 26 augustus 2007 bij ons.

Ze is op 20-02-2014 gesteriliseerd. Hopsa is een goede moeder geweest voor haar kittens en nog steeds een zeer zorgzame "oma" voor alle andere kittens.

Hopsa is onze tweede Siberische poes. Wij hebben haar 26 augustus 2007 mogen overnemen van Sandra Angeren. Sandra, nogmaals hartelijk bedankt, zij is een verrijking van ons gezin.

Hopsa is een prachtige poes. Ze heeft een prachtige vacht en is mooi van kleur. Ze heeft mooie groene ogen, al zie je dat op deze foto niet zo goed. Ze is erg lief en komt graag op schoot. Ook is ze gek op onze kinderen, ze laat zich graag aaien door onze kids! Als je niet naar haar komen, dan komt ze zelf wel naar je toe. Ook Hopsa is een goede moeder voor haar kittens. En Jo-Jo mag ook gezellig bij de kittens, een grote familie lijkt het dan wel.

Omdat beide poezen al twee jaar oud waren toen Hopsa bij ons kwam wonen, was het even afwachten of het zou klikken. We hadden niet beter kunnen wensen. Binnen een week waren Hopsa en Jo-Jo dikke maatjes en ook met de honden heeft ze een leuke band. Hopsa woont sinds 26 augustus 2007 bij ons.

Hopsa is een poes die van aandacht en knuffelen houdt. Loop je langs en "vergeet" je haar te aaien, dan helpt ze je dat vriendelijk te herinneren door met haar pootje tegen je aan te tikken. Omdat ze zo graag op schoot zit, wordt ze ook veel ingezet bij onze allergietesten. Hopsa is lief voor iedereen.

update 15-01-2021, Hopsa is ondanks haar leeftijd van dik 15,5 jaar nog steeds de spil in onze groep. Ze doet het iets rustiger aan en regelt niet alles. Maar vindt ze het te gek worden wat er gebeurd, komt ze dat even vertellen al een echte moeder overste.

Ook al is ze al jaren geleden gesteriliseerd, ze loopt nog net zo "krols" door het huis, mauwend en slepend met een speeltje in haar bek. Nu we 2 kittens hebben aangehouden (Bubbles en Harley Quinn) heeft ze besloten deze tot onze grote "irritatie" te gaan spenen, of te wel beiden worden aangemoedigd door Hopsa om bij haar te komen drinken (zonder melk) zelfs nog nu ze al 9 maanden oud zijn. Tja, je krijgt het moederen er bij Hopsa niet meer uit ;-)

 

Voor meer foto's van Hopsa Klikt u hier.

terug naar onze poezen