Cattery Berka
Liefhebbers van de Siberische kat

.
         

Aphrodite van Typhon Blue (Jo-Jo)

Aphrodite van Typhon blue (Jo-Jo)

Aphrodite van Typhon Blue (Jo-Jo)

vader: Flesz Duma Cara
moeder: Mica van de Gorthoek

geboren op 29 juli 2005. , 8 november 2019 Zeewolde
Klik hier voor haar stamboom.

zij is red silver tabby mackerel (SIB ds 23)

gen.code: Aa BB CC Dd Ii ss TT OO
Zij draagt dus effen (agouti) verdunning maar geen colorpoint (cs).

Zij is getest op:  
HCM, PKD en CIN d.m.v. echografie
FeLV, FIV d.m.v. SNAP test
en nagekeken op patella luxatie door onze dierenarts

gegevens ouders, vader getest op HCM, PKD, CIN, FIV en FeLV
gegevens moeder niet bekend

DNA op basis van fenotype, afstamming en nageslacht
Bloedgroep A
Verdunning D/d
Burmees (cb) N/N
Siamees (cs) N/N
Agouti A/a
Chocolade N/N
Cinnamon N/N

Jo-Jo woonde 7 november 2005 bij ons.

Ze is op 27-01-2010 gesteriliseerd . Jo-Jo is een goede moeder geweest voor haar kittens en zelfs voor die van Shifra.

Jo-Jo (roepnaam en spreek je uit als Djo-Djo) is onze eerste Siberische poes. (Op de foto is ze drachtig van haar eerste kittens.)
Met de leeftijd van 13 weken mocht ze bij ons in huis komen wonen.

Wij hebben haar Aphrodite genoemd. Aphrodite is een griekse godin. Ze is de godin van onder andere de liefde, de seksualiteit en de vruchtbaarheid. Als eerste poes van onze Cattery vonden wij dat een mooie en toepasselijke naam.

Natuurlijk roept dat wat lastig, dus heeft ze een andere roepnaam, Jo-Jo. Iets wat onze kinderen in het begin natuurlijk verbasterde tot jojo.

Ze is een prachtige poes, met een mooie vacht. Ze is aanhankelijk en houdt alles goed in de gaten. Het is geen schootkat die de hele dag maar bij je ligt, maar tussendoor komt ze wel even lekker kroelen. Het is ook een zorgzame moeder, dat heeft ze inmiddels bewezen.

Onze kinderen zijn ook dol op haar en zij speelt ook graag met onze kinderen. Daarnaast heeft ze als speelmaatjes onze twee Duitse Herders. Of de ene nu denkt dat hij een kat is of dat de ander denkt dat zij een hond is weet ik niet, maar het is altijd leuk om te zien hoe groot en klein met elkaar speelt!

Sinds 26 augustus 2007 heeft Jo-Jo er een nieuwe hartsvriendin bij, Hopsa (en moeten de honden het met wat minder aandacht doen). Na een weekje wennen aan elkaar, zijn ze onafscheidelijke hartsvriendinnen geworden. Ze lopen soms "gestaart" door het huis (het lijkt wel gearmd met de staarten over elkaars ruggen).

Jo-Jo woont sinds 7 november 2005 bij ons.

Update:

Op vrijdag 8 november 2019 hebben wij afscheid moeten nemen van Jo-Jo. Onze eerste Sibeer, de start van onze cattery, onze mooie gekke rooie, ze is niet meer. Ze heeft alles uit het leven gehaald wat er in zit en daar heeft ze meer dan haar 9 levens voor gebruikt.

4,5 maand geleden begon Jo-Jo heel snel af te vallen, we dachten dat haar nieren het aan het begeven waren (omdat die nieren een flinke klap hadden gekregen jaren terug door medicatie tegen een schimmelinfectie die met het importeren van een kater was meegekomen). Meten is weten en toen bleek het toch iets anders, haar schildklier was het probleem. Met medicatie ging het met het gewicht snel wat beter, maar de bijwerkingen van de medicatie waren niet leuk. Ze kreeg opgezwollen oren, jeuk en daardoor kapotte huid van het krabben op haar hoofd in haar nek. Met antibiotica is dat "opgelost", maar dat kan ook niet voor eeuwig gegeven worden.

Toch heeft ze zo nog een hele fijne periode gehad met echt kwaliteit van leven. Tot woensdag 6 november. Toen gaf het lichaam aan dat het genoeg was. Ook wilde ze niet meer eten. Om haar een lijdensweg van een aantal dagen tot een week te besparen hebben wij de moeilijke keuze moeten maken en haar thuis laten inslapen.

Veel verdriet en zorgen gingen hier al aan vooraf. Na een heel verdrietige dag en momenten van afscheid, is het tijd om alle herinneringen te koesteren en haar te herinneren zoals ze in de bloei van haar leven was <3

Rust zacht lieve Jo-Jo

Voor meer foto's van Jo-Jo Klikt u hier.

terug naar Voormalige Siberen van Cattery Berka