Cattery Berka
Liefhebbers van de Siberische kat

.
         

Selima of Kymaya's Place


Selima of Kymaya's Place

vader:

Zhavoronok-Fram Fialka

moeder: Quassia of Kymaya's Place

geboren op 26 april 2017, Klik hier voor haar stamboom.
zij is Black Silver Torbie Harlekijn (SIB fs 02)

gen.code: Aa BB CC Dd I- Ss Oo
Zij draagt effen en verdunning en geen colorpoint (cs)

Ze is getest op:  
HCM, PKD en CIN d.m.v. echografie (op 14-6-2018 en 20-12-2019)
PKDef d.m.v. bloed (DNA)
FeLV, FIV d.m.v. bloed (SNAP)
en nagekeken op patella luxatie door onze dierenarts

Beide ouders en de grootouders van moeders kant zijn getest op: HCM, PKD, CIN, FeLV, FIV

DNA d.m.v. bloed
Bloedgroep A (N/N)
Verdunning D/d
Burmees (cb) N/N
Siamees (cs) N/N
Agouti A/a
Chocolade N/b
Cinnamon N/N


Selima woont vanaf 20 augustus 2017 bij ons.

 

 

Selima is een cadeautje, letterlijk!

20 juni 2017 kregen wij bezoek van vriendin en collega fokker Suzanne Versluis. Ze had een wel heel bijzonder cadeau mee genomen. Een verhuisbericht van Selima of Kymaya's Place, en dat zij met 13 weken naar ons gaat verhuizen. Ik moest het even een paar keer lezen voor ik begreep wat er stond. Een mooie poes die onze cattery komt versterken, wat een prachtig cadeau! Dit prachtige gebaar had met zoveel facetten te maken. Als steun in de rug en helpend hand na alle pech, kosten en verdriet die we de afgelopen jaren hebben gekend en als stimulans om de toekomst van onze cattery positief te blijven zien. Dank je wel lieve Suzanne (en Hans), jullie weten wat het voor ons betekend!

Tussendoor zijn we natuurlijk gaan kijken bij onze toekomstige smurf, maar we moesten nog even geduld hebben.

20 augustus 2017 was het zo ver, Suzanne en Hans kwamen Selima brengen en dat was ook nog eens op onze trouwdag!
Een super mooie, lieve, zelfverzekerde, op mensen gerichte poes. Als je naar haar kijkt begint ze al te spinnen. Ook vindt ze het heerlijk om op schoot te liggen en te kroelen.

In de eerste week al met de nodige poezen vriendschap gesloten en vanaf de eerste dag al met Fleur (de Chihuahua). De stuiterende Australian Shepherd pup kost wat meer tijd ;-) maar ja, die is dan ook zo onvoorspelbaar. Zolang je die maar een beetje in het oog houdt komt alles goed.

We zijn heel blij met dit ongekend lieve geschenk en ook heel benieuwt hoe ze zich verder gaat ontwikkelen. En natuurlijk over een tijdje wat voor leuke kittens ze op de wereld gaat zetten.

14-06-2018 kleine kittens worden groot, tijd voor haar eerste HCM, PKD en CIN test, alles zag er goed en gezond uit. Ook de aanvullende DNA testen zijn binnen, en alles is in orde. Dus kan ze over een tijdje aan de scharrel met een leuke kater.

Ze is inmiddels dikke vriendjes met Biscuit en ze liggen regelmatig samen in 1 mand.

Selima heeft 2 nesten bij ons gekregen en is een lieve moeder gebleken.

December 2020:
Selima is een super lieve en aanhankelijke poes. Ze is graag bij je en graag op schoot, wil graag knuffelen en komt ook knuffels bij je halen. Helaas hebben we moeten besluiten om voor haar een nieuw thuis te zoeken.
Door een verstoorde relatie tussen haar en Blue waarbij Selima niet opgewassen is tegen Blue, heeft Selima veel stress. Zodra er eten in het spel is heeft Selima geen problemen met Blue, ze is gewoon assertief en duwt Blue ook gerust aan de kant als ze ergens bij wil. Maar daarbuiten blaast ze al als ze Blue ziet en trekt terug (iets dat ontstaan is na een eerste aanvaring) en Blue vindt het lollig om boven op haar te springen, wat natuurlijk helemaal niet lollig is! Verder is ze een stabiele lieve poes.

Stress is niet goed en niet leuk, maar ook niet goed voor de weerstand. Dat is ook weer goed te merken na de laatste vaccinatie van Selima waar ze last heeft van niezen en een volle neus (niesziekte, al heeft Selima geen vieze snotneus met korstjes of ontstoken ogen door de niesziekte). Wij hopen dat een rustige omgeving zonder andere katten haar naast gelukkig ook meer weerstand geeft. Zoveel dat ze van de niesklachten af komt en af blijft.

Voor haar is een fijn nieuw thuis gevonden bij de familie Van Ekeris. Ondanks dat het afscheid voor ons ook een verdrietige kant had, zijn we heel blij voor Selima en de familie dat zij elkaar hebben gevonden.


Voor meer foto's van Selima Klikt u hier.

terug naar onze poezen