Cattery Berka
Liefhebbers van de Siberische kat

.
         

Berka's Blue Sky


Berka's Blue Sky

vader:

Ch. Shifra van 't Wieltje

moeder: Dimitrov of Kymaya's Place

geboren op 18 september 2015, Klik hier voor haar stamboom.
zij is Blue Smoke (SIB as)
Zij is op 13 september 2018 gesteriliseerd.

gen.code: aa BB C- dd I- ss oo
Verder informatie over haar kleur DNA en bloedgroep volgt t.z.t.

Ze is getest op:  
HCM, PKD en CIN d.m.v. echografie
PKDef volgt
FeLV, FIV d.m.v. SNAP test
 

Beide ouders en alle grootouders zijn getest op: HCM, PKD, CIN, FeLV, FIV

DNA op basis van fenotype, afstamming en nageslacht
Bloedgroep A
Verdunning d/d
Burmees (cb) N/N
Siamees (cs) N/?
Agouti a/a
Chocolade N/N
Cinnamon N/N


Voor verder informatie klikt u op haar foto.

Sky woonde vanaf haar geboorte bij ons en vanaf 14-10-2018 bij Geordy en Roos in Den Haag.

 

Sky is onze eerste volledig blauwe poes. Vanaf haar geboorte houdt ze ons bezig met haar kleur. Wel smoke, niet smoke, wel smoke enzovoorts. We hebben het voor nu maar even opgegeven, en wachten tot ze uit haar kittenvacht is en goed in haar "nieuwe" vacht zit, dan weten we het zeker. Het valt niet mee met blauw ha ha.

Sky is een aanhankelijk kitten, vindt het leuk om het enigste kitten van Lemon, dat 9 weken jonger is, onder haar hoede te nemen als een kleine zus. Ze spelen, stoeien en vechten en zo hebben ze veel pret samen.

We zijn erg benieuwd hoe ze zich verder gaat ontwikkelen, qua bouw, karakter en kleur :-)

Sky heeft met sommige dingen het karakter van haar moeder en andere dingen gelukkig niet. Ze heeft niet de drang om steeds te willen ontsnappen en daar zijn we heel erg blij mee. Inmiddels heeft ze laten zien dat ze een lieve en zorgzame moeder is voor haar kittens, en dat ze ook hele mooie kittens kan maken :-)

Sky zoekt ons regelmatig op en houdt van een aai en een kroel. Ze is af en toe wat warrig als haar hormonen hoogtij vieren. Ze kan met iedereen goed in de groep, behalve met Jo-Jo (net als het moeder helaas). Haar groei ontwikkeld zich in een rustig tempo, net als het smoke in haar vacht. Dat was het eerste jaar minimaal te zien, en nu het tweede jaar een mooie ontkleuring van de haren, dus een goede smoke vacht.

Inmiddels is gebleken dat Sky echt erg veel last heeft van haar hormonen. Daardoor is tijdens een schijndracht helaas ook een probleem ontstaan tussen haar en Selima.
Voor Sky is het beter dat haar hormoonhuishouding wordt stilgelegd door een sterilisatie. En voor de rust in de groep is het helaas beter om voor Sky een nieuw plekje te zoeken. Uiteraard moet dat een gouden mandje worden, want dat verdient ze.

Inmiddels (14-10-2018) is Sky verhuisd naar een super gouden mandje. Zo bijzonder om te zien hoe een kat verschillend kan reageren op onbekende mensen. De match was bij ons thuis al verbazingwekken. En eenmaal bij haar nieuwe baasjes thuis ook al na een paar uurtjes op de bank en voorzichtig half op schoot kijken wat er op de computer gebeurd :-) Geordy en Roos, heel veel geluk en plezier samen met Sky.

Voor meer foto's van Sky Klikt u hier.

terug naar Voormalige Siberen van Cattery Berka