Cattery Berka
Liefhebbers van de Siberische kat

.
       

Berka's Vlinder


Berka's Vlinder

vader:

Uki-Blue Siburcat

moeder: Berka's Lemon


geboren op 5 februari 2017, Klik hier voor haar stamboom.
zij is Black silver tabby blotched with white (SIB ns 22 09)

Beide ouders zijn getest op: HCM, PKD, CIN, FeLV, FIV
Van moeders kant:
Beide grootouders en alle overgrootouders getest op: HCM, PKD, CIN, FeLV, FIV
de over overgrootouders aan moeders kant zijn getest op: HCM, PKD , FeLV en FIV
de over overgrootouder moeder aan vaders kant zijn getest op: HCM, PKD , FeLV en FIV

gen.code: Aa BB C- Dd I- Ss oo

  op basis van fenotype en afstamming
Bloedgroep A
Verdunning D/d
Burmees (cb) N/N
Siamees (cs) N/?
Agouti A/a
Chocolade N/N
Cinnamon N/N

Vlinder woont vanaf haar geboorte bij ons.

 

Vlinder komt uit het nest van Lemon en Uki en heeft vanaf de geboorte al strubbelingen. Omdat ze niet ontwikkeld zoals een Sibeer hoort te ontwikkelen, blijft zij bij ons wonen. Alle informatie over de eerste maanden kunt u vinden bij vorige nesten, nest Lemon 05-02-2017.

Vlinder heeft pech gehad in de samenstelling van haar DNA en andere zaken. Door röntgenfoto's weten we dat ze op de hoogte van haar schouderbladen een dubbele S in haar wervelkolom heeft. Dat is terug te zien in haar groei en ontwikkeling en haar manier van bewegen. Daarnaast heeft ze regelmatig dat ze zich een keer verslikt tijdens het eten. Daar heeft ze feilloos haar eigen manier voor om dat ook weer op te lossen, heel bijzonder. We weten niet of en zo ja wat er verder nog mis is gegaan met de ontwikkeling van embryo naar kitten. Daarom blijft ze ook bij ons. We hadden ook geen idee of ze lang zou blijven leven door alle onzekerheden.

Op dit moment 18-07-2018 is ze bijna 1,5 jaar oud, nog steeds groeit ze beetje bij beetje en is ze inmiddels over de 2,5 kilo. Ze krijgt wel dagelijks Metacam (pijnstilling met ontstekingsremmer) omdat we gemerkt hebben dat ze dan zich toch wat beter voelt. Ze miauwt dan met geluid en lijkt bewegelijker. Wat natuurlijk niet onlogisch is.
Ze is een lieve zachtaardige poes, die geen ruzie maakt, nieuwsgierig is naar de kittens van andere poezen, een portie vlees of mousse zeker niet afslaat, maar haar brokken ook eet. Zolang het voor Vlinder leuk is, genieten wij iedere dag van haar. Mocht het tij keren, en het wordt voor Vlinder moeizaam of ongemakkelijk, dan is aan ons de zware taak om haar te laten gaan en afscheid van haar te nemen. Wij willen dieren met een dierwaardig bestaan. Maar zo ver is het nog niet, dus tot die tijd: alleen maar genieten en ons verbazen over hoe goed het gaat met ons bijzondere meisje.

 

Voor meer foto's van Vlinder Klikt u hier.

terug naar onze poezen