Cattery Berka
Liefhebbers van de Siberische kat

.
         

Faran Serebryanaya Mechta

 

Faran

vader:

Ozar Serebryanaya Mechta

moeder: Sibirskaya Znat' Halva

geboren op 18 mei 2018 in Rusland, Klik hier voor zijn stamboom.
Hij is Black silver tabby blotched (SIB ns 22)

gen.code: AA BB CC D- Ii ss tbtb oY ll

Hij is getest op:    
Bloedgroep N/N = A, draagt geen b allel 08-08-2018 op basis van bloed
HCM, PKD en CIN d.m.v. echografie 06-06-2019
PKDef N/N d.m.v. DNA 08-08-2018 op basis van bloed
FeLV, FIV SNAP test 17-06-2019
en nagekeken op patella luxatie door onze dierenarts

 

DNA gebaseerd op kleur en afstamming, behalve Siamees en Agouti
Verdunning D/?
Birmees (cb) N/N
Siamees (cs) N/N 08-08-2018
Agouti A/A 08-08-2018
Chocolade N/N
Cinnamon N/N
Amber N/N

Hij is de vader van nest 23 met Lemon 17-01-2020, nest 24 met Blue 10-03-2020, nest 25 met Selima 17-03-2020.

Faran woont vanaf oktober 2018 bij Suzanne Versluis.

 

   

Faran is gekocht in samenwerking met cattery Of Kymaya's Place, cattery Adia's en onze cattery. Faran zal ook alleen binnen deze samenwerking worden ingezet.

Na alle tegenslagen met onze vorige katers, hadden wij even geen ruimte binnen ons gezin voor een nieuwe kater. Maar hoe nu verder. Toen ontstond het idee van een gezamelijke kater, een kater in co-eigenaarsschap :-) Samen met Suzanne Versluis en Diana IJpelaar van respectivelijk cattery Of Kymaya's Place en cattery Adia's zijn we op zoek gegaan naar een kater die bij al onze 3 cattery's past. Die zoektocht is uiteindelijk geslaagd met Faran.

Faran is een black silver blotched (net zoals onze Ice was), heeft een mooie kop en beloftes voor de toekomst (die we rustig en geduldig zullen moeten afwachten ;-) ).
Qua afstamming een mooie aanvulling op onze poezen. Voor zijn komst naar Nederland al getest op bloedgroep (A) en PKDef (N/N), point (C/C) en Agouti (A/A, we hadden gehoopt op A/a, dus effen dragend, maar is geen deal breker). De overige testen volgen als hij daar oud genoeg voor is. We hopen dat Faran weer wat zonlicht gaan schijnen op ons katereigenaarsschap!

Faran is een heerlijke knuffel, clown en super atleet. Springt van zit gewoon 1.5 meter de lucht in. Hij doet het goed in de groep bij Suzanne.
Vol verwachting zullen wij zijn ontwikkelingen op de voet volgen.

In januari 2020 zijn de eerste kittens van Faran (samen met Lemon) geboren. 4 mooie kittens die zich goed ontwikkelen. Ze zijn nu pas 5,5 week, dus verder nog even genieten en afwachten hoe ze verder uitgroeien!
Ook de combinatie met Selima en met Blue heeft 4 prachtige kittens per nest gegeven. Bij onze mede eigenaren/ bevriende catteries heeft Faran het ook voor elkaar gekregen om per nest telkens 4 kittens op de wereld te zetten. Bijna alle nesten 3 katers 1 poesje, op 1 uitzondering na haha.

Zijn dochters Berka's Bubbels (van Berka's Blue Aurora) en Berka's Harley Quinn (van Selima of Kymaya's Place) zijn bij ons gebleven.

Voor meer foto's van Faran Klikt u hier.

Naar boven