Cattery Berka
Liefhebbers van de Siberische kat
 

.
       


Nieuws

Op deze pagina vindt u alle nieuwtjes en wetenswaardigheden.

15-11-2023
Nu er geen kittens in huis zijn en geen drachtige poezen, is het weer tijd om een deel van onze katten mee te nemen naar een kattenshow. 10 december 2023 gaan we naar de show van de NLKV in Sliedrecht. Meer informatie vindt u onder het kopje shows.

Ook zijn we weer hard aan het nadenken over de combinaties die we volgend jaar willen maken. Een deel van de voorlopige planning staat online :-)
23-09-2023
Mozes (Moos), Willow, Kiri en Leia (-Pixie) zijn vandaag naar hun nieuwe thuis verhuisd. En wat doen ze het alle 4 super goed. De eerste berichten kwamen na een aantal uren binnen en allemaal al spinnend bij de nieuwe eigenaren. Het wennen over en weer van Moos en Leia aan de kat des huizes gaat ook naar verwachting. Of te wel niemand vliegt elkaar in de haren, maar uiteraard is het ook nog geen 8 poten op 1 buik ;-)
05-09-2023
Vlinder is vandaag gesteriliseerd. Een bijzondere gebeurtenis voor een kitten dat bij de geboorte zich al had verslikt en een hoop uitdagingen heeft gehad, tot een poes van nu 6,5 jaar die uiteindelijk toch krols bleek te kunnen worden :-)
15-07-2023
Vandaag ontvingen wij het verdrietige nieuws dat Cooper is overleden. We wensen de familie heel veel sterkte met dit veel te vroege afscheid.
09-07-2023
De laatste van het huidige stel slaat vandaag zijn vleugels uit. Finn mag vandaag zijn intrede doen in zijn nieuwe thuis bij Ricardo. Wat Finn nog niet weet is dat er over 4 weken nog een leuk vriendje komt, een Neva. Zodat ze samen met alle mensenvrienden ze ook met elkaar kunnen spelen en knuffelen.
08-07-2023
Vandaag een dag met een lag en een traan. Mimi gaat vandaag verhuizen en daar hoort een lach bij. Zij gaat Hannah heel gelukkig maken. Die heeft zo naar haar komst uitgekeken. Net als haar ouders ;-)

De traan hoorde bij de verhuizing van Natalka. Waarom Natalka herplaatst is kunt u binnenkort lezen bij haar stukje onder voormalige Siberen. Het is allemaal erg vlot gegaan en dat is mooi en lastig tegelijk. Na mijn mededeling in kleine kring dat we mogelijk Natalka gingen herplaatsen, reageerde het gezin van Mimi al heel snel. Het zou toch heel mooi en bijzonder zijn om moeder en dochter samen te houden. Dat vonden wij ook ❤️ Alle partijen hebben er goed over nagedacht en besloten dat het een goed plan was! Dus samen met haar dochter is Natalka vandaag verhuisd. Dat afscheid is voor mij heel moeilijk, het breekt je hart, maar voor het belang van Natalka, de groep en de kittens die hier opgroeien moet je soms moeilijke beslissingen nemen.

En wat is er dan fijner dan dat het op deze manier is gelopen. Binnen een paar uur liep Mimi al vrolijk rond in haar nieuwe huis en is Natalka voorzichtig de kat uit de boom aan het kijken. En is zelfs al zelf een knuffel komen halen bij Hannah. Want ook een verhuizing en wennen is voor een kat die herplaats wordt lastiger dan voor een kitten. En daar kan haar dochter Mimi haar weer mee helpen. Een Win Win situatie.
02-07-2023
En dan gaan Boris en Leia vandaag een gezin heel gelukkig maken. Het wordt hier na zo'n weekend met verhuizingen wel heel stil, als zijn er nog 4 hier. 2 gaan volgend weekend verhuizen. En toch is het een heel verschil zo.
Geniet van jullie nieuwe familieleden, dat is voor zowel de mensen als voor de kittens.
01-07-2023
In eerste instantie zouden er vandaag 2 uit vliegen, maar door een vertraging in een de verhuizing schuift Finn een weekje door en gaat vandaag "alleen" Nano verhuizen. Die lag ook al binnen de kortste keren op schoot te slapen. Zo leuk, want hier zijn ze nog helemaal niet zo schoterig. Ze zijn druk met elkaar :-)
30-06-2023
En dan gaan de eerste 2 kittens van Olivia verhuizen. Als eerste vertrekt Kofu naar zijn nieuw huis en daarna Otis. Al snel komen de eerste berichten van een op de bank slapende Otis en een op de bank slapende/kroelende Kofu.
26-06-2023
Vandaag met 6 kittens zonder Olivia naar de dierenarts voor hun tweede check-up. Maar jeetje, ik had beter 2 reismanden met 3 kittens kunnen doen dan alle 6 in 1 haha. Voor hun was het wel gezellig hoor. En gevaccineerd en al mocht ik weer wat doen aan fitness met ze naar de auto brengen en daarna weer terug naar binnen ;-)
24-06-2023
De eerste verhuizingen zijn ook al weer een feit. Vandaag zijn Mia en Thabo verhuisd naar hun popelende eigenaren. Veel plezier met jullie kittens en kittens, veel plezier met jullie nieuwe gezinnen.
23-06-2023
Donderdag zette de weeën in en op vrijdag heeeeel vroeg in de ochtend is Bubbles bevallen van haar 4 kittens. Hoe alles liep kunt u lezen op de pagina van haar kittens.
20-06-2023
Je raad het al, het is vandaag de beurt aan Finn, Mimi en Ice voor hun tweede controle. Ook zij zijn voorzien van hun tweede enting.
16-06-2023
Vandaag zijn Mia en Thabo weer voor hun controle bij de dierenarts geweest, beide met vlag en wimpel geslaagd en voorzien van hun tweede enting. 
05-06-2023
Met 7 Sibeertjes naar de dierenarts is wat veel in 1 reismand (niet te tillen haha) dus mamma Olivia in de ene reismand en haar 6 kittens in de andere. Ook voor hen was het tijd voor de eerste gezondheidscontrole, vaccinatie en het zetten van de chip. Ze hebben het allemaal keurig gedaan en kant en klaar zijn ze weer mee naar huis gegaan. Morgen gaan we ook met deze kittens beginnen met de chipluik training :-) 
30-05-2023
Vandaag was het de beurt aan Finn, Mimi en Ice om naar de dierenarts te gaan voor hun APK, vaccinatie en het plaatsen van de chip. Ook zij hebben het heel goed gedaan. Mimi had even wat commentaar op de vaccinatieprik, maar verder hebben ze alle drie het heel dapper ondergaan. En ook Natalkaheeft ook haar jaarlijkse APK  gehad en is ook weer voorzien van haar jaarlijkse vaccinatie.
26-05-2023
Mia en Thabo zijn vandaag naar de dieranarts geweest voor hun eerste gezondheidscontrole, eerste vaccinatie en het zetten van de chip.
Wat hebben ze het goed gedaan. Beide een klein piepje bij het kleine prikje van de vaccinatie, maar dan helemaal geen geluid bij de grote prik van de chip. Gekke kittens ;-) Verder zijn ze helemaal goedgekeurd en worden ze over 3 weken weer nagekeken. Mamma Harley heeft ook haar jaarlijkse APK (Algehele Poezen Keuring) gehad en is weer voorzien van haar jaarlijkse vaccinatie.
14-05-2023
Vandaag was dan de kennismaking voor het laatste kitten, Finn (zoals hij vanaf nu waarschijnlijk gaat heten) was helemaal op zijn gemak bij het bezoek. Dat was voor mij heel fijn om te zien. Hij was de laatste tijd wat meer kat uit de boom kijkerig, maar vandaag was dat helemaal weg :-) Een goede match dus. Ricardo was weg van het kitten, net als de rest van het gezeldschap, dus de keuze was vol overtuiging gemaakt.
08-05-2023
Maandag is  weer een kennismaking met allergietest en later (20 mei) nog een 4de kennismaking met allergietest.
Afhankelijk van het verloop van de allergietesten en de vakantieplanningen weten we 9 mei meer over de beschikbaarheid van het laatste kitten
Helaas was de allergietest van 8 mei nog niet sluiten, maar met nog wat vervolgacties gaat dat verder uitgewerkt worden. Daardoor is het eerste katertje van Natalka op beschikbaar gezet. Nadat dit ook op facebook was vermeld waren er binnen een paar uur waren er al 4 geïnteresseerden. Toen het bericht snel aangepast naar niet meer beschikbaar.
07-05-2023
Vandaag twee kennismakingen met allergietesten.

Het eerste bezoek begon goed, maar in de loop van het testen kwamen er langzaam toch klachten. Het blijft lastig om te zien wanneer iemand hoop heeft en dan blijkt dat de Sibeer toch geen oplossing is voor de betreffende persoon met de allergie. Soms is het heel verdrietig. Ook al weten de mensen (en dat vertel ik ook) dat je die kans bestaat. Ook al hebben ze dat van te voren al honderd keer tegen zichzelf gezegt. Het moet even een plek gaan krijgen.

De tweede test liep wel zoals gehoopt. Zij konden aansluiten ook hun toekomstige huisgenoot kiezen. Zij zijn voor het poesje van Harley gevallen en zij gaat vanaf nu als Mia door het leven.
29-04-2023
Vandaag 3 maal kittenbezoek. 3 gezinnen die mochten komen kiezen. Iederen wil graag veel keuze, maar veel keuze is ook lastig. Zelfs als je van te voren al wat "voorselectie" hebt gedaan. Maar zoals altijd lukt het ook vandaag weer en zijn er 3 tijgertjes voorzien van nieuwe eigenaren. Het was blijkbaar de dag van het nest van Olivia en de dag van de mannen :-) Want kitten 1, 2 en 3 zijn vandaag gekozen.

Als eerste is katertje 2 gekozen en gaat vanaf nu als Nano door het leven. Hij gaat straks wonen bij Berka's Kito, zij is familie van hem, ik weet niet hoe het dan heet maar.... Kito heeft dezelfde ouders als oma Bubbels van Nano. Eigenlijk is Kito dus een zus van Bubbles, maar dan van een ander nest van dezelfde ouders. Volgt u het nog hahahaha

Daarna is katertje 1 gekozen, zijn naam is Otis. Er wachten daar 2 kinderen die heel graag met hem willen spelen.

Daarna je raad het al, nog een katertje in de prijzen gevallen. Katertje 3 gaat vanaf nu als Boris door het leven. Daar wachten jeug/jong volwassen samen met hun ouders op zijn komst.

Gelukkig kan iedereen nog tussendoor op bezoek komen om te spelen en te zien hoe ze groeien en bloeien.
22-04-2023
Het eerste kittenbezoek is zojuist geweest, na heel lang wachten, iets meer dan 2 jaar vanaf de allergietest tot het keuzenmoment (door leuke andere omstandigheden) is dan eindelijk het moment daar om het nieuwe gezinslid uit te kiezen. Thabo is vanaf nu de naam van het katertje van Harley. Thabo betekende met vreugde en dat past goed bij hem!
01-04-2023
Nee nee, geen 1 april grap, Olivia is vandaag bevallen van haar kittens. 6 stuks in totaal. Ook voor haar kittens is een eigen pagina gemaakt.
27-03-2023
Natalka heeft officieel gezien 5 kittens op de wereld gezet, waarvan 3 gezond op de wereld zijn gezet. Op haar nestpagina leest u hier meer over.
Moeders en kittens maken het goed.
22-03-2023
Op 22 maart 2023 is het keurmerk SibKit opgericht. Het is een keurmerk om nesten met een laag inteeltpercentage meer zichtbaar te maken voor potentiële kittenkopers en het bewust fokken met een laag inteeltpercentage te promoten.

Wij vinden dit een belangrijk onderdeel van het fokken en hebben ons daar dan ook altijd al voor in gezet binnen onze cattery.
Vanaf vandaag wordt dit logo toegevoegd aan onze nesten en hebben wij bij alle vorige nesten ook het totale inteelt % over 10 generaties toegevoegd. Deze kon u al zien via de link naar de stamboom van de kittens in Pawpeds bij ieder nest. Alleen zie je standaard het % van de eerste 4 generaties, als je op inteelt klinkt krijg je het % over 10 generaties.

Op hun pagina www.SibKit.nl vindt u de informatie over het hoe en waarom van het keurmerk.

Wij zijn van mening dat een laag inteeltpercentage bijdraagt aan de gezondheid van een ras t.o.v. een hoog inteeltpercentage. Onze mening is echter niet dat je daarmee kunt garanderen dat er geen ziektes of afwijkingen in de katten kunnen zitten.
23 en 24-03-2023
Harley heeft 2 kittens op de wereld gezet, 1 op 23 maart en de andere de volgende dag door middel van een keizersnede. Op haar nestpagina leest u hier meer over.
Moeders en kittens maken het goed.
26-02-2023
Vandaag was een gezellige dag waarbij we weer kennis gemaakt hebben met 6 gezinnen en er bij 5 gezinnen ook de allergie getest is.
Bij de een was er geen reactie, bij de andere wel (een lichte reactie).
De poezen waren na afloop aardig moe, die hebben een relax avondje gehouden.
22-01-2023
Vandaag zijn we met Harley, Natalka en Olivia naar de dierenarts geweest voor echo's om de dracht te bekijken. Omdat Natalka en Olivia niet groeide in gewicht wilde ik zeker weten dat er geen sprake was van schijndracht en of er meer dan 1 kitten aanwezig is als ze wel drachtig zijn.

Alle 3 de dames hadden mooie kittentjes in hun buik het is elke keer weer ontroerend om dat nieuwe leven te zien op het scherm.

Hoeveel het er zullen worden is met een echo nooit precies te zeggen. Dat weten we pas echt na de bevallingen ;-)
14-01-2023
Op Valentijnsdag hebben Harley, Natalka en Oliva alle drie de beginnende tekenen van dracht. Een mooie dag om dat bekend te maken.
Harley had al eerder tekenen van dracht, ze is tenslotte ook een dag of 8 a 10 verder in haar dracht dan de andere twee dames.
25-01-2023
Telkens maken we een weloverwogen planning. Die wordt steeds aangepast als er dingen veranderen.
Bijvoorbeeld als er een pauze moet worden ingelast omdat er iemand in het gezin geopereerd moet worden met veel zorg daarna. Dan kan je niet ook een nest kittens rond hebben huppelen. Soms is het niet anders en kan je de plannen niet meer aanpassen. Maar daar waar mogelijk, doe je dat natuurlijk wel :-)

Soms lopen dingen ook heel anders omdat de natuur andere plannen heeft dan jij.

En dan bevind je je zomaar ineens op het punt dat je over "gekke" keuzes na moet denken, waar je eerder meteen nee op had gezegd ;-)

Zo'n moment hadden we in december 2022, toen Harley krols werd terwijl we nog volop bezig waren met de uitgestelde planning van Olivia haar eerste nest en Natalka haar uitgestelde nest.

Alles wat we belangrijk vinden hebben we op een rijtje gezet.
- Ik wilde niet langer wachten voor het eerste nest van Olivia. Ik heb eerder een niet zo fijne ervaring gehad met te lang wachten met een eerste nest.
- Natalka had op de poezenpil gestaan voor de hormonale rust die ze nodig had, ze is anders 1 week krols 1 week niet en dat achter elkaar. De pil hadden we al een tijdje geleden niet meer gegeven. Toen bleef ze nog lang stil. Opnieuw opstarten van de pil is niet wenselijk ivm bijwerkingen die de pil sowieso heeft.
- Harley had vorige keer door de vele krolsheden een blaasontsteking gekregen. Dat willen we natuurlijk ook niet nog een keer.
- Daarnaast vergt iedere krolsheid veel energie en vallen de poezen af als ze te vaak snel achter elkaar krols worden. Een moederpoes heeft een goede voedingstoestand nodig, voor de dracht en de zoogperiode.

Gezien de normale tot kleine nestgroottes van de afgelopen jaren hebben we besloten de gok te nemen en ervan uit te gaan dat dat dit jaar niet anders is. En besloten alle 3 de dames te laten dekken, zolang er niet meer dan maximaal 3 weken leeftijdsverschil in totaal tussen de kittens zou zitten. Een groter verschil geeft te veel verschil in zowel grootte als ontwikkeling in vaardigheden van de kittens waardoor de kleintjes het onderspit delven van de grote kittens. En dat is geen leuke tijd voor de kittens.

Nu is dit deel van het plan met een max van 2 weken leeftijdsverschil uitgevoerd ;-) dat is mooi, nu nog afwachten of alles is gelukt. Dan afwachten wat de nestgroottes zijn en of alles gezond en wel geboren wordt en groot groeit ❤


Bubbles was ook heel blij weer krols geworden, haar hebben we moeten teleurstellen, zij mocht niet naar de kater. Ze mag nog even wachten.
24-01-2023
En ja hoor, daar is Olivia, ook ineens super krols. Precies op die ene dag dat we zelf niet weg konden om haar naar Ferro te brengen. Dus.... zoonlief gevraagd en die heeft de hele rit in een Smart voor ons gereden. Thanks kerel!

We kunnen wel stellen uit de berichtgevingen van de dagen erna dat Ferro en Olivia het erg naar hun zin hadden samen :-) Toch blijft ook hier gelden, geduld is een schone zaak, over ongeveer 4 weken weten we het zeker. Wel of niet drachtig.
22-01-2023
Natalka heeft na 5 weken onafgebroken krols te zijn geweest een 2 daagse pauze ingelast. 2 dagen geleden zagen we al weer tekenen van een nieuwe klosheid  en gisteren was het al weer duidelijk. Dus vandaag gaat Natalka naar Nieuw Schoonenebeek op date bij Cherniy. Hopen dat na al dat krolse gedrag, deze krolsheid ook goed doorzet en ze samen met Cherniy mooie kittentjes gaat maken.
13-01-2023
Harley is vandaag voor haar tweede date naar Ferro in Breda gebracht. Daar ging het al heel wat romantischer aan toe dan de eerste keer, op een hoop gebrom van Harley na dan haha. Er zijn dekkingen gezien en gehoord. Dus nu in spanning afwachten of half februari duidelijk tekenen van een dracht zichtbaar zijn.
09-12-2022
Terwijl wij Olivia en Natalka al "maanden" aan het klols kijken zijn, heeft Harley besloten dat ze lang genoeg op die 2 heeft zitten wachten ;-)
Overduidelijk is zij klaar voor de volgende ronde. Even goed naar de planning gekeken en ja hoor, Harley mag ook volgens onze planning weer een nestje.
Om te voorkomen dat ze weer veel afvalt van haar heftige krolsheden hebben we meteen de koe bij de hoorns gevat. Vandaag is ze naar de dierenarts gegaan voor haa FeLV en FIV test (omdat de vorige dekking bij een kater van een andere cattery was) en morgen rijden we naar het zuidelijke Breda, waar haar date Ferro op haar zit te wachten. ❤️ Voor Ferro zijn eerste date, dus fingers crossed dat hij het meteen door heeft.

PS Ferro is een echte Italiaan, en was met 5 maanden al aan het oefenen, dus we verwachten dat hij er wel raad mee heeft.
16-10-2022
We gaan nog een keer naar een show met Olivia, Harley en Natalka. Deze keer de Internationale Raskattenshow van de NRKV op zondag 16 Oktober 2022, in Sportcentrum de Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP te Woudenberg. Mocht Olivia weer haar reismand bevuilen door het autorijden. Dan hoeft zij niet meer naar show.
10-10-2022
De laatste testresultaten van Ferro zijn binnen. Blij dat bevestigd is dat alles goed is, is het nu wachten tot Olivia en/of Natalka krols wordt.
Olivia gaat sowieso op date met Ferro, Natalka met Ferro of toch Cherniy. Dat ligt ook een beetje aan het moment waarop ze krols wordt.
02-10-2022
Vandaag zijn we op show geweest met Olivia, Harley en Natalka. Een leuke en enerverende dag met mooie keurrapporten.

Vroeg op, onderweg een gevreesd luchtje in de auto, nee hè, er heeft toch niet één van de poezen zitten poepen in de reismand. Bij het eerstkomende tankstation geparkeerd, gecontroleerd met de zaklamp van de telefoon, niets te zien en gek genoeg niets te ruiken, dus hup weer verder.
Kom je aan op locatie en haal je de poezen uit de auto en kom je tot de conclusie dat het toch foute boel is. Olivia had het niet naar haar zin onderweg en had gepoept en overgegeven, arm dier. (Gelukkig is de terugweg verder helemaal goed gegaan)
Tja en dan sta je daar in een wc-ruimte een poging te doen om je kat voor een deel te wassen, in een klein wastafeltje met een sensorkraantje whahahahaha. Het is allemaal best goed gekomen.

Als eerste mocht Natalka haar opwachting maken. We mochten meteen samen met 2 andere black silver blotched poezen bij de keurmeester komen. Er werd afzonderlijk gekeurd en daarna meteen gekeken voor wie van de 3 het U1 (en daarmee het CAC punt werd toegekend. Natalka kreeg een mooi keurrapport en pas helemaal aan het einde van de dag de uitslag of ze wel of niet haar punt had gekregen. Helaas voor ons had Natalka een U2 gekregen. Diana IJpelaar's poes had het punt te pakken. En verdiend vond ik 🙂

Daarna mocht Olivia bij een andere keurmeester, ook een mooi keurrapport en een U1 (CAC punt).

En bij dezelfde keurmeester mocht meteen aansluiten Harley. Dat was even snel op en neer 😅 Ook Harley had een mooi keurrapport en een U1 (CAC punt). Ze won ook de BIV (Best in variëteit in haar kleurklasse) en was voorgedragen voor BIS (Best in Show). Die werd niet door Harley gewonnen, maar door de poes van Natascha Westerlaken.
Onze gemeenschappelijke Ferro deed het ook goed op zijn eerste show, hij heeft ook zijn eerste CAC punt gescoord, een BIV en voorgedragen BIS.

Ik ben dus een trotse fokker/eigenaar/mede-eigenaar ❤

11-08-2022
Marley en Mattie, de kittens van Bubbles, zijn vandaag voor hun controle bij de dierenarts geweest. Daar zijn ze meteen voor hun goede gedrag beloond met een vaccinatie en een chip. Veel last hadden ze er niet van, ondanks dat we midden in een hittegolf zitten. Ze waren lekker aan het spelen toen ze weer thuis waren. Gelukkig daarna wel lekker geslapen :-)
27-06-2022
We hebben helaas afscheid moeten nemen van 1 van de kittens van Bubbles. Hij krijgt een plekje op de In memoriam pagina. Bij de foto's van het nest van Bubbles kan je lezen wat er aan vooraf ging.
13-06-2022
Maandag 13 juni was het Maggie's beurt om uit te vliegen. Ook haar hebben we naar haar nieuwe thuis gebracht in Ermelo. De kennismaking met haar nieuwe vriend Berka's Atlas ging niet verkeerd, uiteraard wordt er gebromd en hoge ruggen gemaakt, maar alles op gepaste afstand en afgewisseld met nieuwsgierigheid. Het duurde niet lang of ze lagen samen in een mandje naar de vogels buiten te loeren.
11-06-2022
t/m
15-06-2022
Olivia was weer krols, dus mocht ze op date met Cherniy. Dat was even een stukje rijden, omdat Cherniy niet bij ons, maar bij Suzanne woont.
Het bleek een hele spannende date voor Olivia, ze heeft zich steeds buiten het bereik van Cherniy gehouden, er zijn dan ook geen dekkingen gezien of gehoord. Toch altijd weer afwachten of er niet toch stiekem wel wat is gebeurd.
10-06-2022
Vrijdag 10 juni na een slapeloze nacht ;-) hebben we Joep naar zijn nieuwe thuis gebracht hier in Zeewolde. Daar woonde al een kater die van de straat gered was. Die vond het wel heel raar dat er een rode pluizenbol in zijn huis was gekomen. Dan zie je dat een goede socialisatie en het karakter van een ras best wat invloed hebben op het introduceren van een nieuw gezinslid. Inmiddels gaat het steeds beter samen.
10-06-2022
Op donderdag begon de bevalling en precies op vrijdag 10 juni om 00:00 uur werd het eerste kitten geboren. Helaas werd het eerste kitten levenloos geboren, de volgende drie kwamen goed ter wereld. IN 43 minuten had ze haar 4 kittens op de wereld gezet, toch duurt het heel lang voordat je zeker weet dat de bevalling klaar is. Dan zorgen dat alles van de bevalingsdoos naar de kraamdoos gaat en nog opruimen. Terwijl je nog druk bezig bent verbaas je je dat je al weer vogels hoort en het blijkbaar ook al weer een poosje licht is. 
Zoals afgesproken na de bevalling van Bubbles de beslissing genomen over Maggie. We hebben besloten haar niet aan te houden op basis van het kleine nest van Bubbles (icm met de hoge kosten bij het nest van Harley). Dat betekende dat we een heel bij gezin hebben, die Maggie ook al eerder bij ons thuis bezocht hadden.
02-06-2022
Vandaag voor de tweede keer naar de dierenarts met Joep en Maggie, vandaag ook mamma Harley en Natalka mee voor hun vaccinaties. Nou nou, Natalka gaf niet het goede voorbeeld in de auto, die heeft in de 7 minuten dat ons ritje duurt alle octaven laten horen. Alles verder helemaal goed en allemaal voorzien van een vaccinatie.
24-05-2022
Eindelijk de resultaten van de DNA test van Olivia binnen. Het had wat vertraging doordat er een hertest gedaan moest worden. De resultaten waren weer goed en zijn opgenomen op de pagina van onze poezen en Olivia's eigen pagina.
21-05-2022
Zaterdag 21 mei was er weer een kennismakings/allergietest dag voor de mensen die op de lijst van geïnteresseerden staan. De opkomst was deze keer minder groot dan op 13 februari. Het was weer fijn om kennis te maken met iedereen.
12-05-2022
Inmiddels kunnen we we zeggen dat Bubbles alle tekenen van dracht vertoont :-) Op de dag dat de kittens van Harley mogen verhuizen is Bubbles uitgerekend. Dat is niet zo handig haha, maar dat is de natuur ;-)

Vandaag ook de dag van de eerste APK van de kittens van Harley. Zowel Joep als Maggie zijn helemaal goed gekeurd en als beloning voorzien van een eerste vaccinatie en een chip.
05-05-2022
Op bevrijdingsdag zijn we naar de Wagenrenk gegaan voor de HCM, PKD en CIN echo van Olivia en de herhaling van de HCM echo van Bubbles.
Beide hadden een prachtig hart en de nieren van Oliva waren ook helemaal goed gekeurd. Altijd weer fijn om met goede resultaten thuis te komen ❤️
18-04-2022
Vandaag was de kennismaking met het poesje van Harley. Door wat verschuivingen in de lijst waren ze veel eerder in aanmerking gekomen voor een kitten dan verwacht. Na het bezoek bleek een reeds geplande vakantie te dicht op de verhuizing van het kitten te zitten, waardoor ook voor deze mensen het beter was om door te schuiven naar een volgend nest.
Het originele plan om een poesje van dit nest aan te houden kwam weer terug. Omdat het maar 2 kittens waren hadden we toch beide kittens plaatsen. Maar nu hebben we besloten nog even de ontwikkelingen te bekijken en onszelf de tijd te geven om de beslissing opnieuw te maken (aanhouden of toch plaatsen).
15-04-2022
Vandaag de eerste kennismaking met de kittens van Harley. Het rode katertje is als eerste voor zien van een nieuw toekomstig mandje, hij blijft in Zeewolde wonen waar al een leuk jong zwart katervriendje op hem zit te wachten. Hij gaat vanaf nu als Joep door het leven.
05 t/m 9-04-2022

Bubbles was voor de derde keer weer krols en kon op date bij Cherniy, onze gemeenschappelijke kater. Ze zijn tot 9 april samen geweest. Ze vonden elkaar lief, maar of er gedekt is is niet gezien. Dat wil niet zeggen dat het niet is gebeurd ;-) Voor Cherniy was het de eerste keer, dus altijd afwachten.

Haar eerste krolsheid na haar vorige nest was net een paar dagen voordat er een jaar tussen haar vorige dekking en nu zat.
Tijdens haar tweede krolsheid leek een poes van Suzanne krols te worden. Die wordt niet zo vaak krols, dus dan heeft dat voorrang. Helaas zette de krolsheid niet in en wordt er nog verlangend uitgekeken naar een krolsheid daar.
Nu haar derde krolsheid kon ze gelukkig wel terecht. Bubbles is namelijk heel veel kort achter elkaar krols en was alweer een halve kilo afgevallen.

vanaf
11-03-2022
t/m
12-04-2022

Omdat het teveel is om in de nieuwsberichten steeds te vermelden, zet ik hier een korte samenvatting neer. Alles staat in detail bij de foto's van de kittens beschreven.
Er was 1 nageboorte niet geboren (zoals dat heet), we zijn daarvoor een aantal keren naar de dierenarts geweest. Harley was er ook ziek door geworden.
Op dag 5 kreeg een kitten een flat chest, het leek even dat beide katertjes last hadden, maar het bleek uiteindelijk 1 kitten. Ook hier diverse dierenartsbezoeken.
Inmiddels staat voor "Willempie" (zijn tijdelijke koosnaam) een afspraak bij de 2de lijns in Zeist. Dit is op 12 april. We hebben voor Willempie een inzamelingsactie opgezet om (een deel) van de kosten op te vangen en hem een kans op een goed leven te geven. Al komt er geen enkele euro binnen, dan nog zal alles gedaan worden om dit vechtertje de juiste behandelingen te geven. En als blijkt dat hij geen goede toekomst heeft is ook euthanasie een keuze die je uit liefde voor het kitten zult moeten overwegen. Maar voor nu gaan we uit dat een operatie hem een normaal leven kan geven.

Klik hier voor de pagina van haar nest

11-03-2022

Harley is bevallen van haar eerste nestje. 4 kittens, waarvan haar eerste kitten helaas dood ter wereld is gekomen. Het hele verhaal leest u op de pagina's van haar nest.
Klik hier voor de pagina van haar nest

01-03-2022

De hoofdmenu items zijn allemaal aangepast en bewerkt met een ander programma. Alle submenu's moeten nog. Hopen dat dit bewerkingsprogramma de komende jaren nog functioneel blijft. Voor de foto's ga ik nog een poging wagen om in een ander programma de pagina's te maken. Dan kunnen ze wat makkelijker op een mobiel bekeken worden. Ik ga mijn best doen.

03-02-2022

We zijn blij te kunnen mededelen dat Harley drachtig is. Op de drachtigheidsecho die vandaag gemaakt is waren meerdere kittens te zien. Dus ze hebben goed hun best gedaan tijdens de laatste date.

30-01-2022

We hebben iedereen van onze lijst van geïnteresseerden uitgenodigd voor een kennismakings- / allergietest dag. Dat heeft in de dagen erna geresulteerd in een volgeplande dag 13 februari. Super leuk! Degene die nog niet gereageerd hebben kunnen we helaas niet meer plaatsen. En ook nieuwe aanvragen voor allergietesten kunnen we niet aannemen voor deze dag.

Hopelijk kunnen we zonder problemen met alle besproken voorzorgsmaatregelen deze dag verzorgen.

We gaan over een tijdje weer kijken of we dan weer een nieuwe dag kunnen inplannen.

03-01-2022

Harley bleek niet drachtig te zijn van haar vorige logeerpartij bij Ramazzotti. Ze was een week later alweer krols helaas. Omdat we midden in de kerstdagen zaten hebben we besloten om de volgende krolsheid aan te pakken voor een nieuwe logeerpartij. Ze is op 3 januari weer gebracht en 4 januari is een dekking gehoord en het bijbehorende gerol gezien. Fingers crossed dat het nu wel is gelukt, want het is bij het waarnemen van 1 dekking gebleven ;-)

16-12-2021

De drie kittens van Natalka hebben vandaag hun eerste APK gehad (Algemene Poezen Keuring) en alle drie volledig goedgekeurd. Dat werd beloond met een vaccinatie en een chip :-)

10-12-2021

Gisteren werd Harley eindelijk weer krols sinds mei dit jaar. Meteen alles geregeld met Merel, de eigenaresse van Ramazzotti en vandaag 150 kilometer in de auto om Harley naar haar date te brengen.
Ze is 4 dagen logeren geweest. Nu vol spanning afwachten of we over een week of 4 tekenen van dracht zien!

01-12-2021

Vandaag bezoek voor ons laatste beschikbare kitten van Natalka. Frank en Maaike hebben al een Sibeer van ons namelijk Berka's Olivier (een broer van onze Berka's Bubbles) en zijn helemaal blij en verliefd op zijn halfzusje "poesje 3". Zij en Olivier hebben dezelfde vader :-) Zij gaat vanaf nu als Coco door het leven.

28-11-2021

Het inplannen van de bezoeken loopt deze keer wat meer uit elkaar in de tijd. Maar dat geeft niets. Vandaag waren Maud en Kevin op bezoek. Naast het testen van de allergie hadden ze de uitdaging om tussen 2 bijna dezelfde poesjes hun keuze te maken. Met een minuscule voorkeur is de keuze poesje 1 gevallen, zij gaat vanaf nu als Yula door het leven. Wat altijd leuk is om te zien, is dat na de keuze de voorkeur voor het betreffende kitten met rasse schreden groeit.

21-11-2021

Het is alweer tijd voor het eerste kittenbezoek. Sven en Stefanie hadden de eer om eerste keus uit het nest te hebben. Het is niet altijd makkelijk om te mogen kiezen, ze zijn allemaal zo leuk. Maar naast het testen van de allergie ontstond er na een tijdje toch een voorkeur. En in dit geval was die voor het enige katertje in het nest. Hij gaat vanaf nu als Balou door het leven.

13-11-2021

Pfff pittige tijden horen er ook bij, maar soms zijn het er veel achter elkaar. Maar gelukkig zijn alle Sibeertjes weer op de rit.

Olivia kon "ineens" niet meer goed springen tot zelfs helemaal niet meer, iets wat zich in een paar dagen ontwikkelde. Zo verschrikkelijk zielig voor de poes, zo hoofdbrekend voor ons. Want we hadden geen idee wat de oorzaak kon zijn. Vanaf 11 oktober vele onderzoeken, röntgenfoto’s (beide lieten geen enkele afwijking zien) en inzet van medicatie en tijd verder kwam er eindelijk verbetering in haar toestand. Achteraf denken we toch dat ze zich door een verkeerde beweging/val/of deur heeft geblesseerd. Het is namelijk een enorme druktemaker, die alles in volle vaart doet en niets te gek vindt. Ze is inmiddels weer haar springerige zelf, al heeft ze wel geleerd dat je bij een klagelijk mauwtje werd opgetild, dus dat probeert ze nog steeds af en toe.

Harley kreeg iets later ineens gekke bewegingen in haar voetjes, alsof ze door viezigheid gelopen had en ze dan moest uitschudden. Ook nog nooit eerder meegemaakt. Iedere keer weer andere voeten en soms alle 4 achter elkaar. Omdat we nog geen idee hadden wat er met Olivia aan de hand was, was er natuurlijk driedubbel stress. Was er iets neurologisch besmettelijks? En waren de net geboren kittens dan wel veilig. En hoe gaat dit allemaal verder enzovoorts pfffff slecht voor je hart! 18 oktober naar de dierenarts met Harley, daar dachten ze in eerste instantie aan een allergische reactie op de nieuw gelegde vloerbedekking op de trap. Bij de DA (dierenarts) was ze nog lekker aan het rondlopen en relaxed ergens gaan liggen. Thuis niet meer uit de reismand gekomen. Vanaf dat moment heeft ze alleen nog maar gelegen. Eerst denk je ze ligt lekker, geen zin in gedoe na de spanning (blijft toch spannend) bij de DA. Olivia ging die dag erg slecht na de narcose voor de röntgenfoto's, dus ging daar natuurlijk ook wat meer aandacht naar uit. Einde van de middag Harley eruit gehaald. Ze ging op de bak, plasje gedaan en ging ergens anders liggen in de woonkamer. Oké dacht ik, het valt mee.
's Avonds waren we weer bij de DA met Olivia, Harley even besproken en we zouden het aankijken. Volgende dag een Harley die niet meer wilde eten, drinken, opstaan, lag op haar kant en ademde. Dat was het. Temperatuur 40.3 C, dikke koorts. Arm dier. Weer naar de DA. Bloedonderzoek ingezet en een prik tegen de koorts en ontstekingen. 30 minuten later, Harley helemaal opgeknapt, brokken eten, drinken, rondlopen HUH???? Tijdens het onderzoek was opgemerkt dat haar linker nier wat gevoelig was. Bloed liet ontstekingswaarden zien, dus arme net opgeknapte Harley opgesloten in de badkamer met een lege kattenbak om urine op te vangen (en eten, drinken, mandjes enzovoorts natuurlijk). 19 uur later had ze eindelijk geplast, meteen kat vrijgelaten en urine weggebracht. En ja hoor, een blaasontsteking. Nooit wat van gemerkt. Waarschijnlijk dus al iets langer aanwezig en daardoor de kans om naar de nier(bekken) te ontwikkelen, met dus een doodzieke kat als gevolg.
Diagnose gelukkig gesteld, behandeling was al goed ingezet en Harley is na de eerste prik bij de DA niet meer ziek geweest en nu helemaal hersteld (urine uiteraard gecontroleerd en alles schoon).

Die 18de oktober was ook Hopsa mee naar de DA. Bij het verzorgen van haar vacht voelde ik harde bultjes onder haar staart, bij haar anus. Ja ja, alles moet je in de gaten houden, zeker bij een senior ;-)
Op de leeftijd van 16,5 jaar houd je overal rekening mee, dus laten nakijken bij de DA. Die was verrast dat het enorm gevulde anaalklieren waren, iets wat bij honden regelmatig voorkomt, maar bij katten niet vaak en zeker niet zo vol. Na een wat minder prettige behandeling (vond Hopsa) waren ze weer geleegd en 3 dagen later was alles weer "back to normal". Dat was een enorme meevaller zeg.

Alles dus uiteindelijk op zijn "4 pootjes" terecht gekomen. Ook met Natalka en haar 3 kittens gaat het super goed. Dus we kunnen nu ontspannen genieten van het kleine grut.


15-10-2021

Vandaag is Natalka voor het eerst moeder geworden, ze heeft 3 mooie kittens op de wereld gezet.

14-09-2021

Een donkere dag voor ons, we hebben vrij plots afscheid moeten nemen van onze geliefde Lemon. Meer informatie kunt u lezen bij In Memoriam.

17-08-2021

laatste foto's van het nest van Bubbles online gezet, morgen ochtend gaan er 4 verhuizen en Olivia blijft bij ons en mamma Bubbles. Wat zal het stil zijn ineens.
We wensen iedereen weer heel veel plezier met hun nieuwe gezinslid :-)

12-08-2021

De tweede APK is weer achter de rug en alle 5 de kittens van Bubbles weer met vlag en wimpel door de keuring. Uiteraard weer beloond met een vaccinatie ;-)
Nog even genieten van de boefjes en dan is het alweer tijd dat ze hun nieuwe thuis met hun aanwezigheid gaan verblijden!

10-08-2021

Dinsdag avond zijn we Faran op gaan halen voor zijn logeerdate met Natalka. Ze vonden elkaar meteen heel interessant toen ze elkaar via het gaas van de ren besnuffelde, daarna samen gezet en na een uitgebreide kennismaking van 60 seconden zette Faran de eerste dek al in haha. Je moet er geen gras over laten groeien ;-) Ze blijven nog samen tot Faran aangeeft (of Natalka, maar meestal is het de kater) dat het klaar is. Dan volgen weer de spannende weken waarin we wachten op de eerste tekenen van de dracht.

23-07-2021

Vandaag zijn de kittens van Bubbles aan de beurt voor hun eerste APK, vaccinatie en Chip. Alle 5 zijn ze van voor tot achter nagekeken en van boven tot onder. Alles helemaal goed gekeurd, met als beloning een vaccinatie en een chip ;-) Ze hebben zich keurig gedragen, hoop dat ze over 3 weken nog steeds zo relaxed zijn hihi

22-07-2021

Blue is vandaag gesteriliseerd. Voor ons de eerste keer dat een poes geholpen wordt terwijl er nog kittens zijn. Alles is erg goed gegaan.

21-07-2021

Tijd voor de 2de APK van de kittens van Blue, alle 4 met vlag en wimpel goed gekeurd en voorzien van hun tweede vaccinatie. Nog even genieten van de rust (ja ja deze keer waren ze een aantal uren rustig) en dan stuiteren ze weer rond :-)

10 en 11-07-2021

Een weekend in het teken van kittenbezoek. Wij vinden het belangrijk dat de kittens een aantal keren al kunnen spellen en wennen aan hun toekomstige huisgenoten. Daarnaast is het super leuk om je kleine pluizenbol op te zien groeien natuurlijk. Maar ook het weekend dat ons laatste beschikbare kitten van Bubbles bezoek kreeg uit de mensen van de geïnteresseerde lijst. Katertje 1 gaat vanaf nu als Cooper door het leven en gaat straks bij de familie Bökkerink wonen.
De DNA testen van Olivia doen we op zijn vroegst als ze 12 weken is, dus voor nu zijn alle kittens van beide nesten besproken!

09-07-2021
Dankzij een leuke samenwerking met Pet Rebels mogen wij hun nieuwe kattenbakvulling uitproberen. 12 zakken hebben we gekregen in 4 verschillende geur varianten. Vandaag is de eerste zak in gebruik genomen, de Unsented (geen geur).
Ben heel benieuwd hoe het bevalt. Over een aantal weken zal ik verslag doen van onze ervaringen.

Voorlopig komen jullie tijdens het kittenbezoek een deel van de zakken nog tegen in de gang ;-) met alle voorraden hebben we te weinig bergruimte kwamen we achter ;-)
08-07-2021
Na Natalka's verjaardag gisteren, was het vandaag tijd om af te reizen naar de Wagenrenk in Wageningen voor haar HCM, PKD en CIN echo. Tjonge jonge, die houdt echt niet van autorijden. Zowel heen als terug ben ik onafgebroken verblijd met een hoop gemauw. Arme poes, wat een stress. Mogelijk door het transport als kitten met een dieren koerierdienst, dat is toch een hele lange rit geweest vanuit Polen. Maar kan ook geërfd zijn van haar moeder, die is ook niet zo blij met autorijden ;-)
Nog steeds mogen we i.v.m. de corona regels niet bij de onderzoeken zijn, dat is wel heel jammer, maar gelukkig weten we dat het zorgvuldig en met het oog op het welzijn van de kat gedaan wordt. Uitslagen HCM, PKD en CIN waren allemaal goed.
07-07-2021
Omdat bij Nala een ruisje te horen was op haar hart zijn we vandaag extra voor controle geweest. Een normaal proces van het sluiten van de wand tussen de hartkamers veroorzaakt altijd een ruisje. Maar wanneer dat moment precies is, is van tevoren niet te zeggen. Alles hangt af van de grote van de opening (die alle kittens hebben als ze geboren worden) en hoe snel het dus sluit. Maar dat wil niet zeggen dat je daarom bij een ruisje van een kitten altijd maar hiervan uit kunt gaan. Daarom gaan wij daar altijd erg zorgvuldig mee om. En week na het constateren van het ruisje dus voor controle naar de dierenarts en niets meer te horen! Zo'n fijn bericht, ook voor de eigenaren van Nala.
01-07-2021
Vanavond was er bezoek voor de keuze uit twee kittens van Bubbles. Je zou denken dat de keuze makkelijker wordt als er minder keuze is, maar dat maakt niets uit ;-)
Maar aan het einde blijkt dan toch één de harten meer veroverd te hebben, en in dit geval was het poesje 5. Ook hier is nog even tijd nodig voor het bedenken van een mooie passende naam.
30-06-2021
Het is alweer tijd voor de APK (Algehele Poezen Keuring) van de kittens van Blue. In het fotoverslag kan je er weer alles over lezen. Alle vier hebben ze hun eerste vaccinatie gekregen en zijn ze gechipt.
28-06-2021
Na een weekendje brainstormen zijn de namen bekend, poesje 2 van Blue gaat voortaan door het leven als Nala, katertje 3 van Bubbles als Franky (Frank op zijn Hollands met een y als ie ;-)) en poesje 4 van Bubbles als Guusje.
26-06-2021

Ook vandaag weer bezoek voor de kittens. Soms lopen dingen anders dan verwacht en is besloten dat Sammy (poesje 2 van Blue) weer beschikbaar kwam.

Als eerste kwam de familie Huijser, zij had een lastige taak want het kiezen uit de beschikbare kittens viel niet mee, allemaal zijn ze natuurlijk ook erg leuk :-) Toch is het gelukt en heeft katertje 3 van Bubbles hun harten gestolen. Zijn naam volgt morgen.

Daarna bezoek van de familie Garritsen die voor eenzelfde lastige taak stonden. Tijdens het kiezen wil nog wel eens de voorkeur veranderen, zeker op het moment dat een ander kitten ineens met je komt spelen. Uiteindelijk waren er 2 die goed hun best deden om gekozen te worden. De keuze is daarna bijna unaniem gemaakt ;-) en zijn ze gevallen voor poesje 2 van Blue. Er wordt ook hier nog druk over de naam gedacht.

25-06-2021
Vandaag kwam de familie van den Berg voor het kiezen van een kitten van Bubbles, wat is dat toch lastig kiezen uit al die snoezige kittens. De voorkeur op basis van de foto's werd ook in real life bevestigd, het is poesje 4 geworden, die heeft de helft van het bezoek bij één van de dochters op schoot liggen slapen.
De naam volgt nog, na weken gebrainstormd is de definitieve naam nog niet helemaal gevonden ;-)
12-06-2021
Poesje 2 van Blue had op 5 juni ook bezoek gehad. Omdat er een allergietest gedaan is wordt er niet meteen gereserveerd. Als er tot de volgende dag geen reactie ontwikkeld mag er gereserveerd worden. En de familie was erg blij dat alles zo goed gegaan was. Na een tijdje brainstormen is ook de naam gekozen. Vanaf vandaag gaat ze als Sammy door het leven.
08-06-2021

Inmiddels is de naam bekend en gaat poesje 4 vanaf nu als Lily door het leven.

5 en 6-06-2021

Dit weekend stond in het teken van allergietesten van de mensen op de lijst van geïnteresseerden. In verband met de huidige coronamaatregelen konden we per dag 4 mensen ontvangen. Omdat de kittens van Bubbles nog te jong zijn voor bezoek, wordt de keuze voor een kitten bij een vervolgbezoek gemaakt.

31-05-2021

Ook poesje 4 heeft een gouden mandje bij de familie Tensen, zij mag straks bij Berka's Lucy gaan wonen in, ja ja je gelooft het niet, Amersfoort :-) Er was al een mooie naam voor een katertje verzonnen maar voor een poesje nog niet. Er wordt nu dus hard gebrainstormd. Dus ze blijft nog even "poesje 4"

30-05-2021

Na een eerste kennismaking en allergietest was daar de enorm lastige keuze, wie wordt ons nieuwe huisgenootje. Op basis van alleen de foto's was het als 3de geboren kitten "poesje 3" favoriet. Tijdens de kennismaking was poesje 4 ook erg leuk omdat die steeds naar de heren toe kwam. Toch blijft de eerste ingeving vaak de beste en vanaf vandaag gaat poesje 3, als Kito door het leven. Ook zij gaat in Amersfoort wonen, omdat er voor haar verhuizing ook een menselijke verhuizing plaats vindt. En nu heb ik vernomen dat er erg veel ruimte is voor heel veel kattenspullen en een grote krabpaal ;-)

29-05-2021

Vandaag heeft het katertje van Blue kennis gemaakt met zijn toekomstige eigenaren, hij gaat nu als Zeus door het leven en gaat straks samen met zijn moeder verhuizen naar Amersfoort. De familie (toen nog zonder kinderen ;-) ) kennen wij al vanaf ons allereerste nestje, zo leuk als je na zo veel jaren weer een bijdrage aan het gezinsgeluk kunt leveren.

20-05-2021

Bubbles heeft vandaag 5 prachtige kittens op de wereld gezet. Ze is een goede en beschermende moeder. Het valt dan ook niet mee om foto's te maken :-)

13-05-2021

Vandaag twee bezoeken voor het herplaatsen van Blue. Beide stonden al op de lijst van geïnteresseerden voor 1 of 2 kittens van ons.

Tijdens het eerste bezoek zijn we tot ontdekking gekomen dat een kitten beter past dan Blue, omdat ze al zo lang op de lijst stonden hoeven ze daar ook niet lang meer op te wachten ;-)

Het tweede bezoek was van "oude bekende", zij hebben uit ons allereerste nest en tweede nest een kitten in huis gehad. Ook zijn ze bekend met het in huis hebben van een herplaatser. Blue kan wat gereserveerd zijn als er voor haar onbekende zijn, maar liet zich oppakken en op schoot zetten :-) dat was een goed begin. Omdat ze graag 2 Siberen wilde, was het van te voren overlegt of ze met een kitten van haarzelf samen kon verhuizen. Dat leek ons een goed plan, ze kan ook goed met haar dochter Bubbles overweg. Zo is er een optie 3 ontstaan in de herplaatsmogelijkheden van Blue :-)
Na het bezoek zou er nog even nagedacht worden, dat duurde niet lang! Blue had de harten gestolen en een nieuw gouden mandje gevonden.

Verhuizen gaat natuurlijk pas gebeuren als de 3 andere kittens zijn verhuisd en ze is gesteriliseerd.

03-05-2021

Hoe leuk is het om u allen te mogen vertellen dat we een sponsoring hebben gekregen :-) en wel voor onze nieuwe kittenren!
Dankbaar en trots hebben wij het volledige bedrag van de ren in ontvangst mogen nemen van John en Hanneke Kappenburg.
U zult vast denken, die naam komt me bekend voor. Dat klopt, dit zijn mijn ouders.

Het idee om voor deze sponsoring ontstond bij mijn ouders toen wij vol trots vertelde over onze plannen voor de nieuwe ren. Onze inzet en de professionaliteit waarmee we onze cattery bestieren was de reden. We waren hier van tevoren niet van op de hoogte, dus des te leuker was de verassing toen wij na het installeren van onze nieuwe ren dit te horen kregen.

28-04-2021

Blue is bevallen van 4 prachtige kittens. Moeder en kids doen het goed. Nu hard aan het werk om de foto's en het bevallingsverslag te maken en online te zetten :-)

19-04-2021


Vandaag met Bubbles naar de dierenarts voor de drachtigheidsecho. We wisten al dat ze drachtig was. Ze was niet meer krols geworden en had al mooie roze tepels. Omdat ze zo veel was afgevallen door de aanhoudende krolsheid wilde ik graag weten hoeveel kittens ze ongeveer in haar buikje heeft. Ze weegt nu namelijk weer hetzelfde als voordat ze krols was. En bij maar weinig kittens is veel bijvoeren onverstandig, dan worden de kittens te groot. Maar bij meerdere kittens heeft ze nog wat extra's nodig.

Het was er een gezellige drukte was de samenvatting van de dierenarts :-) Ook bij Bubbles is de schatting op 5 kittens. We gaan het zien over een aantal weken.

08-04-2021

Na jaren zelf de kittenren gebouwd en verbeterd te hebben was het tijd voor de volgende stap. We hebben na veel overleg over mogelijkheden bij verschillende bedrijven gekozen voor Volièrebouw Aduard, omdat de mogelijkheden daar het beste aansloten op onze wensen.

Je staat niet stil bij hoe ver de gevolgen zijn van de Covid-19 pandemie, tot je er weer één tegenkomt. Wij wilde onze kittenren graag 80 cm hoog en in het antraciet/zwart. Door het achterlopen van leveringen van aluminium frames uit China en de nieuwe regels over invoerrechten zijn de voorraden inmiddels uitgedund en de verwachte prijzen ter zijner tijd hoger. Zeker in de favoriete kleuren. Omdat er al een aantal kittenpanelen op voorraad gemaakt waren in 70 hoog, kon op korte termijn wel onze wens met de laatste voorraad in antraciet gemaakt worden.

Volièrebouw Aduard heeft onze kittenren op maat gemaakt. De grote delen zijn uit het standaard assortiment, de smalle delen, maar vooral de beide deurtjes zijn op maat gemaakt.

28-03-2021

Tijdens de echo van Blue waren prachtige kittens te zien, kloppende hartjes, ruggengraatjes en ribjes. Hoofdje hersenhelftjes en nog veel meer. Op haar pagina voor het komende nest zijn wat beelden van de echo geplaatst. De schatting is 3 links en 2 rechts, dus 5 kittens in totaal. Een Echo is altijd een schatting, je kan zo een kitten 2 keer mee tellen, maar ook één over het hoofd zien. Na de bevalling weten we hoeveel het er echt zijn.

15-03-2021

In de ochtend zijn Berka's Bubbles en Berka's Harley Quinn op bezoek geweest bij de Wagenrenk voor hun HCM, PKD en CIN onderzoek. Beide dames kwamen glansrijk door het onderzoek. Altijd weer fijn te horen.
In de middag is Bubbles ook nog voor haar SNAP test (FeLV en FIV) bij onze eigen dierenarts geweest. Ze is namelijk al 1,5 maand bijna "onafgebroken" krols, en dat vreet energie. Ze is al een halve kilo afgevallen en de beste manier om dit te doorbreken zonder ingrijpen van medicatie is door een dekking. Het viel niet mee om een passende dekkater te vinden die ook beschikbaar was (er zijn vele redenen waarom een buitendek op een bepaald moment niet kan) maar we zijn heel blij dat het paste met Chico van Yvonne Krops, waar Bubbles de dag na alle testen op date kon.

Inmiddels zijn bij Blue de eerste tekenen van dracht goed zichtbaar, 28 maart heeft ze nog een drachtigheidsecho en dan weten we het nog meer zeker.

22-02-2021

Na de krolsheden van onze jonge poezen was dan gisteren "eindelijk" Blue ook goed krols. Vandaag Faran opgehaald bij Suzanne (daar woont hij samen met andere katers). Na even bijkomen van de rit vond hij het wel tijd voor gezelschap. Hij liet er geen gras over groeien en de eerste dekking was een feit. Ze blijven nog een tijdje samen tot de krolsheid over is. Over een week of 4 weten we of de date tot een dracht heeft geleid :-)

Iedereen op de lijst van geïnteresseerden heeft hierover per e-mail bericht ontvangen. Mocht je op de lijst staan en niets ontvangen hebben, kijk dan even in je spam box. Helemaal niets binnen, neem dan even contact met ons op.

26-12-2020

Op 2de Kerstdag is Selima verhuisd naar haar nieuwe huisje. Heel veel plezier, liefde en geluk Astrid met de heerlijke knuffel Selima.

19-12-2020

Vandaag is Natalka, onze nieuwe aanwinst uit Polen aangekomen. Ze zal nog even moeten wennen aan haar nieuwe omgeving en de poezen en honden hier.

22-06-2020

Dan is het ook tijd voor Pablo Junior om uit te vliegen. En wat zijn zijn nieuwe eigenaren blij dat het eindelijk zo ver is :-) Ook Pablo is er klaar voor om op verkenning uit te gaan op een nieuwe plek. En over een paar weken krijgt hij ook nog gezelschap van een poezenvriendinnetje die maar een paar weekjes jonger is!

13-06-2020

Vandaag vliegt ook Fico van Selima uit. En heeft Nova bezoek gekregen van Maarten en Petra, een goede match vond ook Nova, die nu als Boris Nova door het leven gaat, met de roepnaam Boris. Boris sprong meteen op schoot en is er bijna niet meer af geweest tijdens het bezoek. Beide heren waren ook meteen op onderzoek uit gegaan in hun nieuwe huis en hebben lekker op de bank en op schoot gelegen om te knuffelen en slapen.

Ook hebben we besloten dat het poesje van Selima een andere naam krijgt. Het vernoemen paste niet helemaal bij haar, ze heet nu Harley Quinn, roepnaam Harley, jaja die van de Marvel films. Harley Quinn heeft een kleurrijke persoonlijkheid en ook 2 keuren in haar haar punten, net als het poesje :-)

06 t/m 12-06-2020

De uittocht is begonnen 6 juni is Moskou verhuisd, 10 juni Olivier en 12 juni Pluis. Allemaal waren ze heel snel op hun gemak en is er al veel geknuffeld en gespeeld in de eerste uren. Altijd zo leuk en fijn als het zo relaxed gaat. Alleen Bubbles van het nest van Selima is nog bij ons, maar die blijft dan ook hier.

09-06-2020

In goed overleg is vandaag besloten dat wij voor Nova van Selima een nieuw gouden mandje gaan zoeken.

08-06-2020

Vandaag de tweede APK Pluis van Blue, en de 4 van Selima, Pablo, Nova, Aphrodite en Fico. Ook zij zijn voor de tweede keer helemaal nagekeken en goed gekeurd :-) Aan het einde van ieder onderzoek werd er nog een vaccinatie gezet. De chips zijn gecontroleerd of ze goed zijn blijven zitten en of de administratie kloppend is. Alles helemaal in orde, dus ook zij zijn klaar voor de aanstaande verhuizing.

02-06-2020

Vandaag de tweede APK voor Moskou, Olivier en Bubbles van Blue. Ze zijn voor de tweede keer helemaal nagekeken en goed gekeurd :-) Aan het einde van ieder onderzoek werd er nog een vaccinatie gezet. De chips zijn gecontroleerd of ze goed zijn blijven zitten en of de administratie kloppend is. Alles helemaal in orde, dus klaar voor de aanstaande verhuizing.

18-05-2020

Vandaag de eerste APK voor de kittens van Selima en Pluis van Blue. Alle 5 ook helemaal goed gekeurd. Voorzien van hun eerste vaccinatie en de chip is gezet.
3 van de 5 hadden pech met het zetten van de chip, die vonden het echt niet leuk. De andere 2 gingen zonder en de ander met een klein piepje naar binnen.
Maar na wat afleiding waren ze het gelukkig alweer snel vergeten. De kanjers.

12-05-2020

Vandaag de eerste APK voor de kittens van Blue. Alle 4 mee, maar er zijn er 3 gevaccineerd en voorzien van een chip. Pluis had afgelopen zaterdag een hersenschudding opgelopen, en daarom is zijn APK en vaccinatie met chip een weekje uitgesteld.
Moskou, Olivier Bubbles zijn uitgebreid onderzocht en met vlag en wimpel geslaagd. Bij de foto's is weer een uitgebreid verslag.

20-04-2020

En dan is de laatste van het nest van Lemon uitgevlogen. Wish is onderweg naar zijn nieuwe thuis waar hij sowieso Desiree heel blij gaat maken, maar ook mag gaan uitzoeken wie "de broek aan heeft", hij of de 2 poezendames die er al wonen.

19-04-2020

Pip is vandaag aan de beurt om op kamers te gaan. Een heel gezin wacht vol spanning al dagen tot ze Pip eindelijk mochten ophalen (eigenlijk al vanaf mei 2019). Ook daar zijn de eerste foto's van binnen gekomen met daarop een innig gelukkig in slaap gevallen Pip met een donszachte rand van een mandje tussen de pootjes.

Ook vandaag kittenbezoek voor de "kleintjes". Dit keer voor de laatste 2 katertjes van Selima. De familie Van Egmond vond de keuze erg moeilijk alle twee waren even leuk. Uiteindelijk is het katertje 1 van Selima geworden en hij gaat vanaf nu als Pablo (Junior) door het leven.
Als laatste mochten Simon en Lauranne op bezoek komen en na het testen van de allergie zijn ze als een blok gevallen voor katertje 2 van Selima. Hij gaat vanaf nu als Nova door het leven.

18-04-2020

Een dag van komen en gaan. Atlas en Kenai zijn vandaag verhuisd. Hele blije nieuwe eigenaren en ook hele blije katers, de eerste berichten zijn weer super.

Ook vandaag bezoek voor de jongere kittens, het laatste katertje van Blue heeft de harten veroverd van Tom en Heleen, die vandaag kennis kwamen maken met een goed verlopen allergietest. Hij gaat vanaf nu als Moskou door het leven.

15-04-2020

Vandaag bezoek voor de 3 katertjes van Selima. Een gezin van 4, gesplitst op bezoek i.v.m. de corona regels. De keuze is op katertje 4 gevallen. Hij gaat vanaf nu als Fico (Fieko is de uitspraak) door het leven.

11-04-2020

Vandaag bezoek voor de 2 andere katertjes van Blue en een allergietest. Als je van tevoren hoort dat een familielid allergisch is, nodig ik die altijd uit om mee te komen op het eerste bezoek. Dan kan de gekeken worden of er een allergische reactie is, want als het iemand is de veel over de vloer komt, of zelfs oppast bij vakantie is dat net zo belangrijk. Soms reageert iemand op één van de Siberen, maar niet op het betreffende kitten. Daar leek het in dit geval op. De dames zijn voor kitten 1 gevallen, hij gaat vanaf nu als Pluis door het leven, met een mooie stamboeknaam Silver Fluff.

09-04-2020
Kenai, Atlas, Wish en Pip zijn voor hun 2de APK (Algemene Poezen Keuring) naar de dierenarts geweest en alle 4 hebben het weer goed gedaan. Helemaal gezond verklaard op dit moment. Kenai had alleen de pech dat zijn chip niet meer te vinden was. In al die jaren 1 keer gehad bij een kitten en nu 2 in één nest. Die van Wish had ik in mijn handen toen ik hem aaide na het chippen, die van Kenai hebben we ook gevonden. In de reismand. Hij heeft een nieuwe chip gekregen en die zit er goed in. Daarnaast natuurlijk allemaal hun 2de enting gekregen.
08-04-2020

Met alle maatregelen rondom het coronavirus hebben wij vandaag bezoek gehad van Frank en Maaike. Ze waren al eerder op een allergietestdag geweest, dus vandaag was het "even kiezen". Tja en dat valt natuurlijk niet mee, met al dat schattigs. Toch is het gelukt, katertje 3 van Blue gaat vanaf nu als Olivier door het leven.
met 4 weken en 1 dag oud heeft hij al goed zijn karakter laten zien. Hij liep te donderjagen met de grote kittens van Lemon (van bijna 12 weken) alsof hij net zo groot en sterk was haha.

19-03-2020

Kenai, Wish, Atlas en Pip hebben hun eerste APK keuring achter de rug, zijn voorzien van hun eerste vaccinatie en meteen getrakteerd op een chip. Ze hebben het super gedaan en zijn ook allemaal helemaal gezond bevonden.

17-03-2020

Selima heeft ons verrast door eerder te bevallen dan de uitgerekende datum. Op zich gebeurt zoiets natuurlijk vaker, maar zij had bij haar vorige dracht juist een dagje extra de tijd genomen. Stiekem was ze in de krabpaal begonnen. Gelukkig was ik niet veel later beneden en heeft ze de rest van de bevalling op de daarvoor ingerichte plek voortgezet ;-) 4 mooie kittens heeft ze op de wereld gezet.

10-03-2020

Ook Blue heeft een aantal dagen lang steeds aankondigingen van een aanstaande bevalling afgegeven, en is tenslotte netjes op de uitgerekende datum bevallen van 4 kittens. Moeders en kittens maken het goed, al moet Blue wel wennen aan die gekke kleine dingen, die grote van Lemon lijken toch veel makkelijker vindt ze.

24-02-2020

Vanavond was het eindelijk zover voor Michelle, samen met Niels kwam ze op bezoek bij kitten 1. Michelle had op basis van de foto's een voorkeur voor kitten 1 en 2. Ze was dan ook heel erg blij met kitten 1, die vanaf nu als Kenai door het leven gaat.
Ook de naam ven het poesje is gekozen, zij gaat vanaf nu als Pip door het leven.

22-02-2020

Na lang wachten mochten de toekomstige eigenaren eindelijk hun toekomstige pluizenbal komen bezoeken! Vandaag 3 bezoeken en maandag het "laatste" eerste bezoek.
Als eerste heeft kitten 3, die nu als Atlas door het leven gaat de harten van Anna en Mark veroverd. Stiekem al op de foto's van de afgelopen weken, maar kitten 2 en 3 hadden nog concurrentie van elkaar. Daarna kwam Desiree, die was al op de foto's van kitten 2 verliefd geworden, dus dat matchte perfect met de keuzes :-) Heerlijk heeft ze met hem geknuffeld en hij heeft heerlijk op schoot geslapen. Hij gaat vanaf nu als Wish door het leven.
Vervolgens kwamen Mark en Beau binnen (die het gezin vertegenwoordigde vandaag) het poesje (kitten 4) werd net wakker en keek Beau aan, die meteen vertelde dat hij haar zo leuk vond. Dat kwam goed uit, omdat zij nog beschikbaar was. Hoe ze gaat heten is nog even een verrassing, er moet nog een keuze gemaakt worden uit een inmiddels lange lijst met namen ;-)

06-02-2020

We hebben het lang kunnen voorkomen, maar vandaag was ik zelf een dagje weg en ja hoor, Lemon vond het tijd om te slepen. De rest van de familie heeft het goed opgelost, dus alle kittens zijn in de kittenren gebleven. Om de dag is er vervolgens wel een poging gedaan. Dus tijd om de kraamdoos te vervangen voor iets anders. We hebben het reserve "slaaphuisje" van de grote krabpaal in de ren gezet, en nu is Lemon weer tevreden. De kittens ook want op 12-02-2020 lagen ze lekker buiten het huisje te drinken bij mama. Ja ja, kleine kittens worden "groot".

17-01-2020

Na al dagenlang ook 's nachts waken, zijn vandaag "eindelijk" op de uitgerekende datum de kittens van Lemon en Faran geboren. 4 stuks.
in de komende dagen zullen we steeds meer zekerheid en duidelijkheid krijgen over de kleuren en geslachten :-) Mama Lemon staat bekend om haar sleepgedrag, en om dat zo veel mogelijk te voorkomen doen we het rustig aan.

12-01-2020

Het voorjaar zit in de lucht, niet alleen bij de planten hier en daar, maar ook in poezenland. Ook Selima vindt het hoog tijd om weer flink krols te worden. Natuurlijk niet op de dag dat we Blue gingen ophalen, maar 2 dagen later. Zodat je weer op een neer mag rijden naar Faran, die toch echt nog steeds 135 km enkele reis verderop gehuisvest is.

We hadden deze keer wel een mazzeltje ;-) Suzanne en Hans waren in de buurt (daar woont Faran) en hebben haar vlak bij Nunspeet van ons overgenomen, super lief. 16 januari is ze weer door ons opgehaald en ook voor haar geldt dat we hopen dat ze deze keer ook weer drachtig is en dat de dracht nu wel voldragen wordt.

04-01-2020

3 maanden na haar miskraam is Blue weer krols geworden. Het past niet helemaal in de planning met de kittens van Lemon maar wel zo goed als, dus mocht Blue weer naar kater Faran. We hopen dat ze deze keer ook weer drachtig is en dat de dracht nu wel voldragen wordt. Spannende tijden dus.

20-12-2019

Hopsa en Selima zijn bij de Wagenrenk geweest, Hopsa voor controle over de ontwikkeling van haar hart, ze had 13-12-2018 bevindingen die leken op milde HCM. Ze heeft vervolgens medicatie gekregen en vandaag dus de controle. Hoe mooi om te zien en horen dat het niet verslechterd is en zelfs iets verbeterd is. De status Equivocal (verdacht, of in ieder geval iets afwijkends gezien) i.p.v. mild HCM is nu van toepassing.
Selima had prachtige uitslagen van haar 2de HCM en PKD onderzoek. Helaas bleek ook dat er geen kittens te zien waren, die hadden nu bijna 4 weken oud moeten zijn. Wel een iets vergrootte baarmoeder, wat aangaf dat er wel een dracht geweest was, maar dat die is afgebroken en door het lichaam is opgenomen. Dat was een flinke teleurstelling.

24-11-2019

Ook Selima heeft de smaak te pakken gekregen en steekt haar krolsheid niet onder stoelen of banken. Omdat haar vorige krolsheid 2 weken geleden was, is duidelijk dat ze haar "verkorte cyclus" weer in gang gezet heeft. Daarom is zij vandaag toch al naar Faran gebracht. Voor het mooie zouden wij (ja ja mensen planning) haar graag nog een week of 4 willen laten wachten, maar dan heeft ze al haar 4de krolsheid in 8 weken en dat vreet energie (en dus gewicht) van de poes. Nu is ze mooi op gewicht en heeft moeder natuur bepaald dat het tijd is. Wie zijn wij om dat tegen te spreken :-) Ook hier is het afwachten tot we ongeveer 4 weken verder zijn. Spannende tijden dus weer.

12-11-2019

Het leven heeft zo haar streken: Leven en dood hand in hand gaan. Zo ook in een cattery.
Op de dag dat je een kat moet laten gaan staat er naast je een Selima te roepen van krolsheid (maar die moet nog heel even wachten tot ze gedekt mag worden), is de hond mega loops en zit een zwangere dierenarts op de bank te wachten tot je zo ver bent.
Een paar dagen later is Lemon na bijna een jaar eindelijk weer goed krols en rijd je met haar naar Faran voor een gezellig "logeerpartij"
We hopen dat Faran inmiddels handig genoeg is om de klus zonder hulp te klaren, en we over een week of 4 een dracht kunnen bevestigen.

08-11-2019

Een zeer verdrietige dag voor ons. Vandaag hebben wij na 14,5 jaar afscheid moeten nemen van onze eerste Sibeer Jo-Jo (spreekt uit als Djo-Djo) Onze mooie rooie is niet meer, we hebben haar thuis laten inslapen.
Onder voormalige Siberen en bij in memoriam vindt u meer informatie, als u daar belangstelling voor heeft.

04-10-2019

Het fokken gaat niet over rozen......
Na veel plannen, groeien, testen en twee logeerpartijen van Faran en Blue, was het eindelijk zover. Blue was drachtig. Er volgende een allergietestdag voor de mensen op de lijst van geïnteresseerde, Blue kwam ook nog een aantal keren zichzelf laten zien. Achteraf was haar gedrag al niet helemaal passend, maar bij een eerste dracht heb je nog geen referentiekader. Uiteindelijk heeft Blue op 4 oktober een miskraam gehad. Dit heeft ze stiekem zonder mij in de krabpaal in het buitenverblijf laten plaatsvinden. Ik kwam er vlak na dat het gebeurt was achter, maar Blue had alles al opgeruimd. We weten nu niet hoeveel kittens er waren, of wat de reden van het niet voldragen is.
Daarom zullen we de combinatie nog een keer herhalen en hopen dat het de tweede keer wel goed gaat.

24 en 25-05-2019

En toen was het weer "stil" in huis, de 3 musketiers zijn uitgevlogen. Alle 3 waren meteen lekker vrij en zelfverzekerd in hun nieuwe huis. Trotse fokker :-) Het is natuurlijk wel nog even wennen, en af en toe even zoeken waar de rest is gebleven, maar dat duurt niet lang.
Nemesis moet nog even wennen aan haar nieuwe huisgenoot Otis, zeker omdat die denkt dat hij er al jaren woont ;-)

16-05-2019

Lemon is ook mee geweest naar de dierenarts. Lemon heeft haar vaccinatie en controle ook weer gehad, en meteen ook haar SNAP test voor FeLV en FIV. Zij hoeft alleen nog maar op de goede uitslagen van Faran te wachten en krols te worden voordat zij gedekt kan worden.

16-05-2019

Quinny, Loes en Otis zijn weer naar de dierenarts geweest voor hun tweede APK en de tweede vaccinatie. Allemaal ook nu weer helemaal goedgekeurd :-)
Voor het zover was hebben ze nog kennis gemaakt met het fenomeen 1 dags kuikens. Foto's in het weekoverzicht te vinden ;-)

25-04-2019

Quinny, Loes en Otis zijn samen met Selima naar de dierenarts geweest voor hun eerste APK en de eerste vaccinatie. Ze zijn ook meteen gechipt. Allemaal helemaal goedgekeurd :-) altijd fijn! Het is wel een ondernemend stelletje. 9 weken oud en voor de duvel nog niet bang. We hebben ze maar op de grond gezet voor hun eigen veiligheid, want ze wilde al snel van de tafel afspringen om de rest ge gaan verkennen.

30-03-2019

Het derde bezoek vandaag voor ons rode dametje. Familie Bakker kwam natuurlijk speciaal voor haar. Nu dus geen keuze uit de kittens, maar nog steeds de keuze of het past en of ze in het echt net zo leuk is als op de foto. Dat was ze, dus gaat ze straks bij de familie Bakker wonen. Een naam was er ook al bedacht, vanaf nu gaat ze als Quinny door het leven.

24-03-2019

Het tweede bezoek is vandaag, en weer is de keuze lastig :-) maar zoals altijd wordt het toch ineens duidelijk. Jelle en Anouk hebben voor het blue silver tortie tabby poesje gekozen. Ook niet heel verwonderlijk, want zij vond het geweldig om op Anouks schoot prins(ses)heerlijk te gaan liggen slapen, en dat tot 2 keer toe. Er is nog hard nagedacht over een naam het is uiteindelijk toch Loes geworden :-)

23-03-2019

Het eerste kittenbezoek voor het nestje van Selima en Larson. Ayla en jarige Marjolein vonden het heel lastig om uit al die snoepige kittens 1 te kiezen, maar het is gelukt. Het is het katertje geworden, die vanaf nu als Otis door het leven zal gaan. En over een week of 9 Berka's Nemesis from Kirnbach (of te wel gewoon Nemmi ;-) gaat vergezellen.

21-02-2019

Vandaag zijn de kittens van Selima en Larson geboren, 3 mooie gezonde kittens. Een trotse moeder geniet van haar eerste kittens.
Het is ook nog een beetje wennen voor Selima hoor.
Met dit nest nog even extra dank voor Suzanne Versluis, die ongeveer 1,5 jaar geleden Selima aan ons cadeau heeft gegeven, en ook dank voor Suzanne en Diana IJpelaar voor de dek van Larson. Jullie zijn schatten!

05-01-2019

Op 20 januari 2019 hebben wij weer een allergietestdag in de planning staan. Vanaf 10:30 uur staan onze deuren weer voor u open.
Lees meer op: http://www.catteryberka.nl/Pagina's/allergietest.html

23-12-2018
Selima is krols geworden tijdens de show van 16 december 2018, heel bijzonder, heb ik nog nooit mee gemaakt.
Ze is 17 december naar Larson gebracht. Daar hebben ze na een dagje kennismaking het gezellig met elkaar kunnen vinden. Maar of er ook gedekt is weten we nog niet. Er zijn geen dekkingen gezien, maar dat wil niet zeggen dat ze er niet zijn geweest.
vrijdag 21 december hebben we Selima weer opgehaald. Dus komende weken zijn spannend. Opzoek naar tekenen van een dracht of niet.
16-12-2018
De kerstshow van de NLKV was weer goed bezocht, deze keer geen Siberen special, dus zijn er ook minder prijzen te vergeven.
Deze keer vond Blue het toch wel erg spannend en was erg onder de indruk van al het geen gebeurde en ook het geluid van de microfoon dat deze keer een stuk harder stond. Bij de keurmeester was het ook spannend, maar niet lang. Wat een geweldige vrouw is mevrouw Wouters, ze pakte Blue lekker bij zich en die ging er heerlijk op haar gemak van genieten. Dus een goede ervaring voor onze kleine dondersteen. Mooi keurrapport en een U1.
Selima was deze keer geen last van stress, terwijl zij dat juist de vorige keer meer dan Blue had. Later werd duidelijk waarom ze steeds onderste boven of rollend over de grond in de kooi lag whahahaha mevrouw was krols geworden. Op de keurtafel lag ze ook als een vaatdoek te rollen, de keurmeester (ook zij werd gekeurd door mevrouw Wouters) kon met Seli rondjes over de keurtafel draaien haha. Ook daar is weer lekker geknuffeld. Selima heeft ook deze keer een heel mooi keurrapport, echter net als tijdens de vorige show mocht ze concurreren met dezelfde poes die een jaar ouder is. Dan is de ontwikkeling van een jaar die maakt dat je de tweede plaats krijgt, en dus niet de eerste plaats die je een punt zou opleveren voor de titel. Zo gaat dat :-)
13-12-2018
Naar de Wagenrenk met Hopsa en Lemon voor de hart echo en het HCM onderzoek. Lemon had weer keurige waarden, daar zijn we erg blij mee. Bij Hopsa liep het anders. De oorzaak van het ruisje dat de dierenarts gehoord had was terug te zien in de echo. Er was verdikking te zien in delen van de hartspier. Diagnose HCM mild. Wat een schok. Hopsa heeft meerdere malen haar HCM onderzoek gehad en de laatste toen ze 7,5 jaar oud was. Dat is niet iets wat door fokkers vaak nog op die leeftijd gedaan wordt helaas, maar voor ons is dat normaal, ook omdat zij nakomelingen heeft die in het buiteland voor de fok zijn ingezet. Altijd super mooie waardes. Geen enkele verdenking op HCM.
Dan zie je dat HCM onderzoeken niet voor niets momentopnames zijn, zoals ik ook altijd tegen onze kittenkopers zeg. Toch geloof je je ogen niet als je dan deze uitslag ziet. Hopsa heeft nog geen klachten of andere tekenen, puur op basis van het ruisje zijn we er achter gekomen.
Het is dus echt belangrijk dat je bij iedere vaccinatie een gehele APK laat doen van luisteren en voelen, het kan leed voorkomen. Vanaf 24 december is Hopsa gestart met beta blokkers, we gaan kijken wat dat voor haar doet.
30-11-2018
We kregen vandaag heel verdrietig nieuws, Ira, uit het laatste nest van Nemesis was er slecht aan toe. Hij was benauwd. Bij de dierenarts zijn verschillende onderzoeken gedaan en bij een andere dierenarts een hart echo. Ira heeft duidelijk problemen met zijn hart. 3 weken daarvoor is hij gecastreerd. Toen was hij helemaal gezond verklaard en preventief was er extra bloedonderzoek gedaan (ivm het overleiden van een vorige kat) en ook dat was helemaal goed.
Of het nu getriggerd is door de narcose of toevallig net dit verloop in tijd heeft gehad, dat weten we niet. We hopen dat Ira met de medicatie en zorg die hij nu krijgt opknapt en nog van een lang leven kan genieten. Maar voor nu is dat allemaal nog erg onzeker.
27-11-2018
Omdat ik graag Hopsa nog 1 keer mee wilde nemen naar de show, moest er tijdig geënt worden, anders mag je niet naar binnen. Je mag namelijk niet net geënt hebben als je naar de show gaat. Ik was super benieuwd hoe ze onze veteraan zouden beoordelen nu ze echt helemaal uitgegroeid, volwassen (oke ook al een beetje oud) is. Maar dat liep even anders.
Tijdens de check voor de vaccinatie hoorde de dierenarts een ruisje op haar hart. Een heel zacht ruisje was een paar maanden ervoor ook gehoord, toen moest ze onder narcose omdat ze een stukje van een tand had afgebroken. Tijdens de narcose was er niets meer van te horen, dus leek het ruisje stress gerelateerd. Dat heb je best vaak bij katten. Deze keer was het dus duidelijker en werd het niet minder gedurende het consult. Besloten is om een echo van het hart te laten maken om te kijken of en zo ja wat er aan de hand was.
Omdat ik dat wilde weten voordat ik naar de show ging is de afspraak voor die tijd ingepland.
28-10-2018

Na 2 jaar weer eens tijd om naar een show te gaan, Selima en Blue mochten mee. Voor beide dames was het de eerste keer. Selima vond het maar niets die hele rit in de auto, zowel heen als terug heeft ze zich luid en duidelijk gemeld..... maar eenmaal aangekomen was het stil. Ze hebben alle indrukken rustig verwerkt, heel veel geslapen, bij de keurmeester flink in de rondte gekeken en beide prachtige keurrapporten!
Selima had concurrentie van een oudere poes en verloor daarvan de 1ste plek, daardoor kreeg zij een U2.
Blue kreeg een U1 en Best in Variëteit (BIV), daarna voorgedragen voor Best in Show (BIS) daar eindigde ze op een tweede plaats van de 4.
Onze dochter Amber was weer mee voor de gezelligheid, de lootjes van de vereniging en de assistentie. Het was een leuke, gezellige dag. Ook hebben we weer een aantal collega Siberenfokkers gezien en gesproken. Een geslaagde dag.

14-10-2018

Sky is verhuisd naar een super gouden mandje. Zo bijzonder om te zien hoe een kat verschillend kan reageren op onbekende mensen. De match was bij ons thuis al verbazingwekkend. En eenmaal bij haar nieuwe baasjes thuis ook al na een paar uurtjes op de bank en voorzichtig half op schoot kijken wat er op de computer gebeurd :-) Geordy en Roos, heel veel geluk en plezier samen met Sky.

21-08-2018

En alweer tijd voor de 2de APK, dus met de kittens (deze keer zonder Sky) naar de dierenarts. Allemaal weer goed gekeurd en voorzien van hun tweede vaccinatie. Ze hebben het super goed gedaan weer.

01-08-2018

APK tijd, dus met de kittens en Sky naar de dierenarts. Allemaal weer goed gekeurd, gevaccineerd en gechipt. Ook Sky heeft haar enting en control gehad. Ook de eerste autorit is een feit. Ze hebben het super gedaan.

16-07-2018

De uitslagen van de DNA testen van Selima zijn binnen. Alles is in orde, dus we zijn heel blij. Nu rustig op zoek naar een leuke kater voor haar om samen een leuk nest kittens mee op de wereld te zetten :-)

13-07-2018

Vrijdag de dertiende vond ik de uitgelezen dag voor een wormkuur, allemaal boven de 500 gram dus tijd voor de Milbamax. Nou daar zijn ze niet van gecharmeerd van zo'n pil achter in hun keel, maar ze hebben alle 4 keurig hun halve pil doorgeslikt.

06-07-2018

De volgende eerste kennismaking met de kittens van Sky vandaag voor weer 2 maal bezoek, ook weer 2 maal met allergietest. Keuze uit de twee heren "kitten 1 en kitten 4". Voor één gezin was dit ook de tweede keer testen bij ons, zij waren naar onze eerste testmiddag geweest. Bij beide gezinnen is de test goed verlopen en beide katertjes zijn nu ook voorzien van een gouden mandje. Katertje 1 gaat vanaf nu als Guust (Guust Flater/Guust kater ;-) ) door het leven, voor katertje 4 werd nog gezocht naar de perfecte naam. Zijn naam is Jip geworden, en ook hem gaan we nu zo noemen.

30-06-2018

De eerste kennismaking met de kittens van Sky vandaag, 2 maal bezoek, 2 maal met allergietest. 2 maal kiezen uit al dat mooie pluizige kitten"spul". Nog even geduld voor de laatste fase van de allergietest. Of er na vertrek nog een reactie komt en dan weten we morgen of de 2 heren die zijn gekozen ook echt gereserveerd zijn :-) Helaas voor één gezin kwam later na het bezoek toch nog een allergische reactie. Bij het andere gezin ging het heel goed. Voor de zekerheid nogmaals getest op 8 juli, beter een keer te veel dan te weinig, en weer ging het goed. Zij hebben gekozen voor katertje 3, die vanaf nu als Spiky door het leven gaat.

29-06-2018

Selima is weer een stapje dichter bij haar toekomstige moederschap. Vandaag de SNAP test voor FELV en FIV gehad, en zoals verwacht negatief (dus geen besmetting). Er is extra bloed afgenomen dat is opgestuurd naar VHL Genetics. Nog even geduld en dan weten we het kleurprofiel, bloedgroep en de uitslag m.b.t. diverse ziekten/aandoeningen waaronder PK-def.

14-06-2018

Op pad met Selima, voor haar eerste HCM en PKD met CIN echo bij de Wagenrenk. Ze heeft prachtige nieren en een goed hart, allemaal in verhouding met haar lichaam. Dus weer super fijn nieuws.

Ook fijn is dat de 4 kittens van Sky lekker groeien, al wat beginnen te zien en te horen, ook beginnen ze wat rond te schuiven. Genieten dus.

30-05-2018

De rust was wel heel kort van duur haha vanochtend begon Sky met bevallen en aan het begin van de middag had ze 5 kittens op de wereld gezet. Helaas had 1 kitten en open gehemelte en hebben we haar moeten laten inslapen. De overige 4 doen het goed. dus een dag vol vreugde en een dag met verdriet.

29-05-2018

Toen was het stil, Noraly is vandaag ook uitgevlogen. Alle 3 de meiden doen het heel goed in hun nieuwe thuis. Zo leuk altijd om dat te horen. Het is wel stilte voor de storm, want Sky is deze week uitgerekend....

26-05-2018

En dan is het weer zo ver, de eerste vliegen uit. Als eerste is Bobbie opgehaald en vlak daarna Koda. Noraly blijft nog heel even en dan mag ook zij op kamers ;-)

22-05-2018

Tijd voor het tweede bezoek aan de dierenarts, Koda, Noraly en Bobbie zijn weer met vlag en wimpel door de check gekomen en hebben hun 2de vaccinatie gehad. Ook de honden waren mee voor hun jaarlijkse enting. Na het titeren bleek de jonge hond goed beschermd, maar de "oude" Fleur niet voor alles, dus zij moest voor de cocktail en Biscuit alleen voor Wheil.
Samen heeft het hele spul door de behandelkamer gewandeld. Super leuk gezicht.

01-05-2018

Vandaag zijn Lemon en haar 3 dochters, Koda, Noraly en Bobbie naar de dierenarts geweest. Ze zijn allemaal grondig nagekeken en daarna voorzien van hun eerste enting en chip. Allemaal met vlag en wimpel weer geslaagd voor de check.
En ook mama Lemon mocht weer een herhalingsvaccinatie ontvangen.

29-04-2018

Onze eerste en kennismaking- en allergietest middag is achter de rug. Leuk om te horen hoe iedereen dacht over het initiatief. Weer leuke mensen leren kennen, er is veel gepraat, geaaid en getest. Ondanks de verschillende uitkomsten van de testen, was het een geslaagde dag.

04-04-2018

De datum is geprikt, onze eerste en kennismaking- en allergietest middag.
29 april 2018 van 11:00 uur tot 15:00 uur bent u na aanmelding welkom om kennis te maken met onze Siberen en ons en kunnen we kijken als er spraken is van een kattenallergie of een Siberische kat uitkomst kan bieden.

Wij hebben ook honden en allergenen van een paard in huis. De honden zullen tijdens de middag in de bench verblijven en de paardenspullen zijn sowieso in de bijkeuken. Maar bij heftige allergie voor honden of paarden is een allergietest bij ons niet de meest voor de hand liggende keuze.

Aanmelden kan via de mail, we zullen proberen om de bezoeken wat te spreiden binnen de tijd zodat er voor iedereen tijd is.

31-03-2018
Een middag gevuld met kittenbezoek. De eerste kennismaking van de toekomstige eigenaren met de kleintjes van Lemon. Alle drie zijn ze nu gereserveerd. Op de kittenpagina kan je zien wie gevallen is voor wie en wat hun nieuwe namen zijn :-)
30-03-2018

We hebben besloten om voor de allergietesten een middag in te plannen waarop iedereen die graag wil testen welkom is.
Dit omdat de vele aanvragen soms lastig in te plannen zijn en we het niet op te veel dagen druk willen hebben in verband met de kittens en een mogelijk drachtige kat.

27-03-2018
Nemesis is vandaag gesteriliseerd. Ze is een geweldige moeder geweest voor al haar kinderen en ook voor de kinderen van anderen. Met haar melk als slagroom heeft ze heel wat kleintjes groot laten worden. We zijn haar hier heel dankbaar voor. Haar laatste kinderen zijn gevlogen, en met dubbele gevoelens krijgt Nemesis nu de rust die ze verdient. Ze had het bij de katers prima naar haar zin tijdens de logeerpartijen, maar ze gaf ook duidelijk aan als de katereigenaren op bezoek kwamen om de kroost te bekijken, dat ze niet bij ze wilde komen. Ze gaf aan dat ze er klaar mee was vonden wij. Omdat we de groep katten in ons huis ook niet te groot willen laten worden, hebben we voor haar een nieuw thuis gezocht en gevonden. Er staan twee geweldige meiden te wachten vol verlangen, tot ze bij hun komt wonen. Maar nu eerst nog even bij ons herstellen van de ingreep.
24-03-2018
Boris is vandaag ook naar zijn nieuwe eigenaar uitgevlogen. Nu is het een klein weekje heel stil in huis vergeleken met ervoor.
De kleintjes van Lemon houden ons wel van de straat hoor, maar lopen nog niet door het huis.
17-03-2018
Vandaag zijn Lucy en Ira uitgevlogen. Boris gaat volgende week naar zijn nieuwe eigenaar. Ze zijn druk aan het wennen en genieten van de aandacht van hun nieuwe baasjes. Boris miste zijn broer en zus even, maar heeft hier natuurlijk nog genoeg afleiding.
09-03-2018
Het is alweer tijd voor de 2de APK keuring van de kittens van Nemesis. Boris, Lucy en Ira zijn weer helemaal nagekeken en gezond bevonden :-) ook hun tweede vaccinatie zit er weer in. Mama Nemesis was ook mee, zij heeft ook haar jaarlijkse APK en vaccinatie gekregen. Nog 1 weekje en dan gaan Lucy en Ira verhuizen, en de week daarna gaat Boris verhuizen.
26-02-2018
Lemon is bevallen van 3 prachtige kittens. Door de ligging van het eerste kitten heeft het echt inzetten van de bevalling wat langer geduurd. Het was ook een pittig klusje om haar op de wereld te zetten, maar Lemon heeft het super gedaan. Kittens en Lemon maken het goed. foto's en informatie zullen zo spoedig mogelijk op de site komen.
25-02-2018
Na 3 weken is eindelijk de antibioticakuur van Sky afgelopen, het bleek een hardnekkige infectie te zijn. Naast de antibiotica heeft ze nog 2 injecties gehad om haar hormoonhuishouding rustig te krijgen. Maar blijkbaar heeft dat nog niet zo'n effect op Sky, die lekker de kittens van Nemesis in beslag probeert te nemen en moedert alsof het haar eigen kinderen zijn. Nu een aantal weken afwachten of de infectie daadwerkelijk weg blijft. zo ja, dan mag ze nog een keer gaan daten. Komt de infectie voor of na de dat weer terug, dan wordt Sky gesteriliseerd. We hopen dus dat alles goed gaat, en de infectie wegblijft, zodat we nog een keer van een mooi nest van Sky kunnen genieten.
10-02-2018
Vandaag weer kittenbezoek (we melden niet alle bezoeken hoor ;-) anders wordt het een hele lange lijst). Wat vandaag bijzonder maakt is dat Tessa en haar kinderen Quint en Anniek vandaag weer kwamen (al moest Quint thuis blijven omdat hij niet lekker was). Ze zijn al een aantal keren geweest, een keer voor een allergietest en ook voor de kittens. Vandaag hebben ze te horen gekregen dat het poesje uit het nest van Nemesis en Saffier voor hen is. Iedereen blij :-) Ze hebben de mooie naam Lucy voor haar bedacht.
05-02-2018
en
09-02-2018

Omdat Sky wat last kreeg van uitvloeiïng zijn we maandag 5 februari naar de dierenarts geweest. Ze heeft een antibioticakuur gekregen en vrijdag 9 februari een echo om te kijken of ze drachtig is, of dat er spraken is van een baarmoederontsteking. Beide waren niet het geval. Dus helaas geen dracht, maar gelukkig ook geen zichtbare baarmoederontsteking. Na de kuur kijken we weer verder.

Inmiddels is Lemon 7 weken drachtig. Ze groeit niet hard, wat kan betekenen dat het maar weinig kittens zijn. Maar je weet het maar nooit. We wachten "rustig" en "in spanning" af tot Lemon zover is om ons te laten zien hoeveel ze voor ons in petto heeft.

10-01-2018
tot
15-01-2018
Letterlijk van het ene op het andere moment liet Sky merken super krols te zijn. De volgende dag 's middags was ze bij haar date Zhavor. Ik was na een rit van 1,5 uur weer thuis en kreeg al de eerste beelden van een dekking binnen. Dat kennismaken met een bakkie hebben ze blijkbaar overgeslagen :-)
15 januari hebben we haar weer opgehaald, nu ongeveer weer 4 weken wachten of ze drachtig is of niet. Ook nu weer spannend. De eerste tekenen van dracht bij Lemon zijn positief.
13-01-2018
Zaterdag de eerste twee bezoeken voor de kittens. Als eerste kwamen Paul en Marlies naar de katertjes kijken. Marlies heeft uit het vorige nest Pjotr en Paul moest toen wachten omdat we niet meer kittens beschikbaar hadden. En eindelijk was het zo ver. Hij heeft gekozen voor katertje 1, die vanaf nu als Boris door het leven gaat. Hij zal regelmatig zijn halfbroer Pjotr bezoeken, ben benieuwd als ze alle twee groot zijn of ze nog uit elkaar te houden zijn hi hi.

Als tweede kwam de familie Akre met zijn alle, maar het was al snel duidelijk van wie het kitten zou zijn ;-) Karina viel als een blok voor katertje 3, die vanaf nu als Ira door het leven gaat. Je spreekt het een beetje Engels/ Schots/ piraatachtig uit om dat de R zo lekker rolt. Het klinkt als ayra :-)

Voor het poesje hebben we nog even wat extra bedenktijd of we haar willen aanhouden voor onszelf of toch niet. Er is al een gezin in volle afwachting van deze beslissing. Omdat het nu wat langer duurt voordat ze mogelijk een andere eigen naam krijgt, heeft ze op de site alvast haar tijdelijke naam van ons.
08-01-2018
De twee heren kittens van Nemesis hebben gesmuld van de eerste kittenmouse. Hun zusje trekt er de neus nog voor op. Die heeft nog liever alleen de melk van mama. Ze heeft er nog 4 dagen over gedaan, maar nu eten ze alle drie lekker. Er is mouse, kip en tonijn gegeten en ook de kittenbrok wordt al aan geknabbeld.
25-12-2017
Vanaf 1ste Kerstdag bleek Nemesis niet lekker te zijn, wat gevolg had voor haar melkafgifte. Het uitgebreide verhaal kunt u lezen in week 2 van de kittens van Nemesis en Saffier. Gelukkig is inmiddels alles weer opgeknapt.
21-12-2017
Lemon is voor de tweede keer op date geweest met Stijn. Deze keer was het na een half dagje "hard to get" spelen, een andere situatie dan de vorige keer. We hopen dan ook dat moeder natuur dit beloont met een drachtige poes.
14-12-2017
Nemesis is vanavond bevallen van 3 mooie kittens. Moeder en kids maken het goed.
06-12-2017
Nemesis heeft nog ongeveer een week te gaan tot de uitgerekende datum, wat zijn we nieuwsgierig naar de kleintjes.

Lemon is inmiddels weer krols geweest en dus toch niet drachtig, ondanks dat we wat anders gehoopt hadden natuurlijk, is het geen verrassing. Bij haar volgende krolsheid mag ze weer op date en hopen dat ze dan netjes voor de camera laten zien dat zij het ook leuk vinden om mooie kindjes te maken ;-)
12-11-2017
Inmiddels is het zeker, Nemesis is drachtig! Ze is nu ongeveer op de helft van haar dracht. Rond 13 december verwachten wij haar kittens.
01-11-2017
van 1 tot 4 november bij Lemon op date geweest bij Stijn in Lomm. Ook hier vonden ze elkaar super lief, maar of er ook meer dan vlinders in het spel waren is afwachten. Dekkingen zijn niet gezien, maar ze wisten zich ook goed schuil te houden buiten het zicht van de camera haha. Dus extra spannend de komende weken.
29-10-2017
Berka's Pjotr, een kitten van het afgelopen nest van Nemesis, is vandaag naar de NLKV show geweest in de jeugdklasse katers 6 to 10 maanden.
We kunnen trots melden dat Marlies en Pjotr het goed gedaan hebben. Een prachtig keurrapport met de opmerking erbij dat hij veelbelovend is, beloond met een EX 1 (Excelent 1)! Hij is ook voorgedragen voor de de BIS (Best in Show) en heeft daar net de eerste plek moeten afstaan aan een rood met witte kater genaamd Kupidon Valenika. Gefeliciteerd met jullie resultaten Marlies!
12-10-2017
Nemesis is op date geweest bij Saffier in Breda. Wat een heerlijke combinatie, ze vonden elkaar zo lief. Ze wilde eigenlijk niet eens mee terug naar huis. Nu komen de weken van wachten op de eerste tekenen van een dracht. Spannend weer.
07-10-2017
Vandaag Nemesis voor haar date naar Saffier in Breda gebracht. We zijn allemaal benieuwd hoe het gaat.
20-08-2017
Ons cadeautje is aangekomen en dat ook nog op onze trouwdag! Van onze collega fokker en vriendin Suzanne Versluis hebben wij Selima of Kymaya's Place gekregen. Een super lieve, zelfverzekerde, op mensen gerichte poes die ons gezin en onze cattery komt versterken.
Een geweldig geschenk uit een gouden hart. Dank je wel Suzanne en Hans, jullie weten wat het voor ons betekend!
19-08-2017
Uki is verhuisd naar zijn forever home. Hij heeft daar een nieuw vriendinnetje, Penny, zij is ongeveer 1 jaartje jonger dan Uki (en rood hi hi dus een mooi duo). Dus die kunnen nog lang samen spelen. Voor de rest zijn Casper en Christel er om voor alle knuffelbeurten te zorgen en alle kopjes van Uki in ontvangst te nemen. En natuurlijk om ze voor alle andere zaken te zorgen, je hebt het als kat toch maar mooi voor elkaar :-)
20-07-2017
Vandaag is Uki gecastreerd en Vlinder voor foto's bij de dierenarts geweest.
De castratie is super verlopen en na een middag nog wat zwalken was hij 's avonds alweer "het mannetje".

Vlinder's röntgenfoto's waren verhelderend, ondanks dat het nog steeds niet alles verklaard. We hebben gezien dat er een afwijking zit in haar ruggenwervel, die heeft in het deel tussen de schouderbladen een dubbele S (zo noem ik het even, mensen hebben dat soms ook, alleen vaak lager in de rug). Ook heeft ze nog niet gewisseld. Het is dus duidelijk dat ze niet alleen in groei, maar gewoon in haar hele ontwikkeling achter loopt. Verder heeft Vlinder er geen weet van, die is gewoon lekker zichzelf en doet haar ding.
06-07-2017

Zeer onverwacht hebben wij afscheid moeten nemen van onze veel te jonge lieve kater Liridon.

Wat begon in de middag van 26 juni 2017 met een oog dat wat vies was, zoals bij een ontsteking (wat je wel eens hebt bij katten, zeker als ze een krasje hebben of zo), is gisteren 5 juli 2017 geëindigd in een waar drama.

Een achtbaan van emoties en beslissingen van nog geen 1,5 week zijn geëindigd in het moeten laten inslapen van onze grote kerel. Wat er precies is gebeurd is nog een raadsel.

Maar van een vies oogje, naar een proces met een uitgestelde oogoperatie, naar een aanval die lijkt op een herseninfarct met 3/4 dag later er nog een overheen, waarbij hij eerst links verlamd was en daarna aan beide zijdes, is geen logisch proces.

We zullen moeten wachten tot de gehele autopsie is afgerond, want ook daar waren bij de eerste bevindingen met het blote oog geen bijzonderheden gevonden.

We zijn eigenlijk nog steeds in verwarring van alles wat is gebeurd. En zo verdrietig om het onrecht van wat hem is overkomen en de onmacht dat we niets meer konden doen. Het moeten loslaten en afscheid nemen, ik was en ben er kapot van.

Lieve stoere grote man, je wordt vreselijk gemist door mens en dier. Ik hoop dat je ons kunt vergeven dat we verder niets voor je konden doen en dat je nu op een fijne plek bent. Ook jij zit voor altijd in ons hart

23-06-2017

Wat vliegt de tijd, vandaag gaan alweer de eerste twee kittens van Sky verhuizen. Als eerste Balissa en later op de dag gaat ook Henkje verhuizen. Zaterdag vliegt Lacey uit. We gaan ze wel missen, wat een heerlijk nest.
We zijn niet helemaal kittenloos zoals normaal, deze keer hebben we Vlinder nog in huis tot ze helemaal klaar is om op zoek te gaan naar een nieuw thuis.

Rustig wordt het echter niet, want zaterdag gaan we ook een nieuwe huisgenoot ophalen. Ons nieuwe pupje Biscuit komt ons huis op stelten zetten :-)

20-06-2017

Vandaag bezoek van vriendin en collega fokker Suzanne versluis. Ze had een wel heel bijzonder cadeau mee genomen. Een verhuisbericht van Selima of Kymaya's Place, en dat zij met 13 weken naar ons gaat verhuizen <3 <3 moest even een paar keer lezen voor ik begreep wat er stond. Een mooie poes die onze cattery komt versterken, wat een prachtig cadeau! Dank je wel lieve Suzanne (en Hans)!

16-06-2017

Al weer tijd voor de tweede vaccinatie van de kittens van Sky. Balissa, Henk en Lacey hadden deze keer gezelschap (wel in een andere reismand) van kater Liridon. Die moest ook voor zijn jaarlijkse vaccinatie. De kittens zijn weer helemaal goed gekeurd en hebben hun tweede prikje binnen. Nog een weekje en dan mogen ze naar hun nieuwe eigenaren :-) wat gaat het snel.

26-05-2017

Met de kittens van Sky, Sky zelf en Vlinder naar de dierenarts. Tijd voor Vlinder voor haar tweede enting en controle, Sky voor haar jaarlijkse enting en controle.
Balissa, Henk en Lacey voor hun eerste APK keuring, chip en enting. Ze hebben zich keurig gedragen en alle drie tip top in orde.

20-05-2017

Weer tijd voor de tweede ontworming, deze keer hadden de kittens van Sky er minder problemen mee.

08-05-2017

En vandaag verhuisde Pjotr, voorlopig de laatste. Nu een klein weekje "rust" want dan zijn de kittens van Sky alweer zo groot, dat we daar net zo onze handen aan vol hebben :-)

07-05-2017

Vandaag was het de beurt aan Flex om te verhuizen, het wordt al aardig stil nu de grote kittens bijna allemaal verhuisd zijn

06-05-2017

De kittens van Sky hebben vandaag hun eerste ontworming gehad. Dat vonden ze maar een stomme activiteit. Wie steekt er nu zo'n raar pilletje achter in je keelgat?!

05-05-2017

Vandaag de eerste dag van afscheid, Milo, Benji en Jippe zijn vandaag verhuisd.

04-05-2017

Nog een autoritje naar de dierenarts, nu om te controleren of alle chips goed zijn blijven zitten. En zoals verwacht zat alles keurig. Maar we blijven het telkens controleren aangezien het één keer is gebeurd dat de chip er toch uit is gekomen.

01-05-2017

tijd voor de tweede enting en het chippen van de kittens van Lemon en Nemesis. Deze keer mee in de auto naar de dierenartspraktijk toe.
Deze keer is ook Vlinder gevaccineerd (dus haar eerste enting) en alle andere hebben de tweede vaccinatie gekregen. Alle kittens zijn ook gechipt en wat een kanjers. Het is toch een flinke prik, maar allemaal onverstoorbaar!

22-04-2017

Vandaag 3 keer bezoek voor de kittens van Sky.

Roel en Willemijn vonden poesje 3 al leuk vanaf dag 1 op de foto's en in het echt was ze net zo leuk (en leuker). Roel vond het katertje ook erg leuk, maar er was al besloten dat Jinxy (die oom is van dit nest ;-) ) een vriendinnetje kreeg, dus is het het Blue silver mackerel poesje geworden. Zij gaat vanaf nu als Lacey door het leven.

Daarna kwamen Willem, Roos en Lucas voor poesje 2 (het blue smoke poesje). De allergietest verliep positief en daardoor kan het gezien met een Siberen meisje worden uitgebreid. Ze gaat vanaf nu als Balissa door het leven.

Daarna kwam Marieke met één van haar dochters en 3 nichten. Voor hen was het katertje. Hij had op de foto's ook al indruk gemaakt, maar in het echt heeft hij ze helemaal ingepakt. Hij wordt vernoemd naar een familielid en krijgt sowieso de naam Henk op zijn stamboom en krijgt nog wat extra namen op zijn stamboom erbij (daar wordt nog op gebroed :-). Eigenlijk zou hij een andere roepnaam krijgen, maar aan het einde van het bezoek noemde iedereen hem al Henk, dus...... we zullen zien.

10-04-2017

De dierenarts op bezoek.
Omdat we naast onze 6 kittens ook nog 5 volwassen katten en onze Fleur moesten enten is de dierenarts bij ons op bezoek gekomen. Dat scheelt een hoop heen en weer gereis en gesleep.
Alle kittens zijn weer helemaal nagekeken. Alles is goed gekeurd :-) Omdat Vlinder nog zo klein is is ze uiteraard nog niet gevaccineerd. De rest heeft zijn eerste enting "in the pocked".
Ze waren ook heel stoer en lief, geen kik gegeven en goed meegewerkt. Knappe kittens!

7, 8 en 9-04-2017

Drie dagen kittenbezoek. Wat hebben ze gespeeld. En iedere avond heel goed geslapen ;-) Erg leuk om iedereen weer te zien en voor hen erg leuk om te zien hoe hun kleintje alweer wat minder klein is en al zo veel meer kan en doet dan toen hij 4 en 5 weken oud was.
Ook Vlinder heeft bezoek gekregen. Als Vlinder zich verder goed ontwikkeld mag zij een aantal weken later dan de rest verhuizen naar Jan Pieter, Sacha, Lisa , Anne en Olivier.

01-04-2017

Geen grap, maar een hele opluchting. Na dagen geruzie met mijn computer (het afspelen van filmpjes e.d.) was ik de wanhoop nabij. Gelukkig kwam ik er vandaag achter dat het allemaal veroorzaakt werd door een update van Windows een aantal dagen geleden. Nu is er een herstel in een erg uitgebreide update geweest. En heb ik eindelijk de website kunnen updaten. Het heeft wat lang geduurd, maar er staan er weer ruim voldoende om even mee bezig te zijn.

01-04-2017

Vandaag hebben alle kittens van Sky de oogjes open, ze zijn lekker vlot met 8 dagen oud :-)

31-03-2017

Vandaag heerlijk weer en lekker warm, dus mochten de kittens heerlijk in de achtertuin. Ze hebben genoten. Een fotoverslag is te zien per nest.

26-03-2017

Sky krijgt het moederschap al een stuk beter onder de knie, knappe meid. De kleintjes zijn hun eerste ontlasting kwijt. Sky wast ze op haar manier en gaat naar ze toe om ze te voeden. Als ze een hoop herrie maken komt ze nog niet altijd meteen naar ze toe, maar misschien weet zij beter al die herrie te vertalen dan wij ha ha en weet ze dat ze alleen maar ruzie maken om wie waar mag liggen en nog helemaal geen honger hebben.

25-03-2017

Vandaag met het eerstgeboren kitten van Sky naar de dierenarts.
G
isteren was ik bang dat hij wat vruchtwater binnen had gekregen, net als bij Vlinder van het nest van Lemon. Nadat ik het kitten had "uitgezogen" bleef het geluid wel, maar er waren geen belletjes te zien. Dus kon ik alleen maar hopen dat het verder goed zou oplossen.
Vanochtend was hij afgevallen, dus meteen weer helemaal nagekeken. Omdat hij meteen zo veel was afgevallen was ik al bang voor een gespleten gehemelte, dat verklaart namelijk ook het geluid als of hij zich had verslikt. En helaas had hij dat inderdaad, een zeer ernstig gespleten gehemelte. Om 11 uur bij de dierenarts werd het nog eens bevestigd en hebben we hem rustig en pijnloos laten inslapen. Zo sneu
en zo verdrietig weer. Maar zo is hem een zeer vervelende paar dagen bespaard. Rust zacht kleine man.

24-03-2017

De kittens van Sky en Uki zijn geboren, netjes rond de uitgerekende datum van 23 maart. Natuurlijk met nog een volledige slapeloze nacht voorafgaand hi hi. 4 kittens in totaal. 2 katertjes en 2 poesjes. Allemaal blue, waarvan 1 effen en 3 tabby. Of een blue kitten silver/smoke is of niet is altijd heel lastig vast te stellen. Dat wordt meestal later (rond de 8 weken pas echt duidelijker).
Sky moet even wennen aan het moederschap. Ze is al een week aan het moederen geweest over de kittens van Nemesis en Lemon. Dat vindt ze erg moeilijk om zo maar los te laten blijkt.

18-03-2017

de kittens klimmen, spelen en stoeien flink. De grote krabpaal wordt iedere dag weer een treetje hoger overwonnen. Dat wil zeggen, Benji gaat iedere dag een stapje hoger en de rest komt er een dag of twee dagen later ook achteraan. Vlinder klimt en klautert ook heel dapper maar heeft tot nu toe haar limit gezet bij het slaaphol.

Verder een aantal enerverende dagen en nachten achter de rug, pffff. Sky besloot afgelopen woensdag middag dat het tijd was om te doen alsof ze ging bevallen. Dat is qua uitgerekende datum 1 week en een dag eerder. Nu zit er altijd wel speling rondom zo'n datum. Maar dit was wel even heel wat eerder. Sky begon te slepen met alle kittens, en vond dat die samen in de kitten ren moesten bij haar. Allemaal natuurlijk. Hijgen als een paard, maar geen zichtbare weeën. Nou ja, dat kan. Haar sleeptechniek is niet zo goed. Dus de hele rest van de dag, de kittens uit Sky's mond "gered" en op de plek van bestemming bij Sky gelegd. Dat ging verder goed. Maar na een dag nog steeds onrust maar geen weeën. 's nachts het zelfde verhaal (of te wel Ellen op de bank en geen oog dicht gedaan aangezien je de hele nacht het zelfde doet als overdag ha ha) en ineens was het rustig. En ik in slaap gevallen voor een uurtje. Dom dom ha ha want als het stil is, gebeuren er vaak stiekeme dingen ;-)
En ja hoor, Sky had de kittens zo ver dat ze bij haar gingen "drinken". Sky zielsgelukkig, ik balen. Dat is niet de bedoeling. Als de melk al op gang zou komen was de eerste melk voor haar eigen kittens op, en daar zitten heel veel antistoffen en andere waardevolle dingen in.
Volgende project, Sky scheiden van de kittens. Eerst in de kittenren opgesloten en de kittens gewoon in de huiskamer. Sky was het er niet mee eens. Die probeerde er overal weer uit te komen. Al die stres is ook niet goed. Besloten om haar samen met Hopsa in de badkamer te zetten met een kraambed en alles erop en eraan. Uit het zicht van de kittens. (we zitten inmiddels op de donderdag middag) en het werkt. Rust voor Sky. Ongeveer ieder uur even bij de dames gezeten en lekker gekroeld. Voor de nacht toch weer naar beneden, de kids moeten 's ochtends in de badkamer kunnen en we willen geen chaos als Sky zich op zolder verstopt. Dus nog een nacht op de bank met weinig slaap. Al ging het een stuk beter nu. Sky in de kitten ren en af en toe een druk aan het krabbelen aan het plexiglas omdat ze eruit wilde. Op vrijdag was het duidelijk dat er geen bevalling aan zat te komen. Alles bleef nu verder rustig. Alleen het slepen en zogen bij Sky was een probleem. Dus om de beurt Sky in de kitten ren en kittens los. En andersom. Vrijdag nacht Sky in de kittenren, de kittens los en ik eindelijk om 1 uur 's nachts mijn bed weer even op kunnen zoeken. Wekker gezet en om 5 uur gaan kijken of alles nog goed ging. Top, dus weer mijn mandje in. S ochtends heeft Willem de wacht over genomen en kon ik lekker blijven liggen.
Vandaag alles los bij elkaar onder toezicht. Het slepen is gestopt. Nu alleen goed in de gaten houden dat er niemand gaat drinken bij Sky. Als er geen toezicht is gaat Sky in de kittenren. Zo moet het maar tot ze haar eigen kinderen heeft.
Wel grappig hoe het gedrag zo snel kan veranderen. Anderhalve week geleden vond ze die kittens nog maar enge beesten whahahaha

13-03-2017

Zoals te lezen is op onze site, heeft het poesje van Lemon (Vlinder) een longontsteking gekregen na het binnenkrijgen van vruchtwater bij de geboorte. Ze heeft hard geknokt en heeft de longontsteking overwonnen. Een hele prestatie. Na 3 weken antibiotica is ze nu alweer druk aan het werk om haar achterstand in te halen. Omdat dit wat tijd kost, hebben we besloten haar even On Hold te zetten. Dat wil zeggen dat ze als ze zo ver is weer beschikbaar komt.
Omdat ze dus voorlopig nog geen eigenaar heeft en dus niet haar definitieve naam, hebben we besloten om haar op de site te vermelden met haar tijdelijke naam Berka's Vlinder.

12-03-2017

Marlies en Paul zijn vandaag op bezoek geweest. Marlies heeft voor het 2de katertje van Nemesis gekozen, die nu als Pjotr door het leven gaat. Paul wacht op een katertje van Sky en Uki.

11-03-2017

Als eerste is de familie Polman op bezoek geweest. Een spannend bezoek voor ouders en kids. Tijdens het bezoek en de rest van de middag ging alles goed met de allergie test. Het eerste katertje van Nemesis kreeg de eer om verkozen te worden en mag nu als Jippe door het leven.
's middags volgende nog een bezoek. Zij hebben gekozen voor een toekomstig kitten van Sky en Uki. Dus dat is nog even spannend.

08-03-2017

Vandaag weer een mijlpaal, alle kittens eten van het vlees / de mousse.

05-03-2017

Vandaag 2 keer kittenbezoek.

Als eerste kwamen Michel, Claudia, Jannick en Eli. Het kiezen viel niet mee, ze zijn ook allemaal zo lief. En alle 4 hadden zo hun eigen voorkeur. Uiteindelijk is de keuze gevallen op het black silver blotched katertje van Lemon, die vanaf nu Flex heet.

Daarna kwamen Brad, Belinda met dochter Billie op visite. meteen was Billie's eerste keuze op het Harlekijn katertje van Nemesis gevallen, maar ondertussen had het eerste katertje van Lemon al een onuitwisbare indruk gemaakt op haar ouders. Toen Billie even aandacht had voor hem was ze zo overgehaald. Hij heeft daarna nog lekker bij haar op schoot geslapen. Benji is vanaf nu zijn naam.

04-03-2017

Het eerste bezoek van de kittens is achter de rug, Floris en Laura vielen voor het lekkere snuitje van het black smoke katertje van Lemon. Hij gaat vanaf nu door het leven met de naam Milo. Straks staat er nog een leuke verrassing op hem te wachten :-) Hij gaat namelijk bij zijn half zus Sari wonen (van het eerste nestje van Lemon)

02-03-2017

Een zeer zwarte dag voor ons. Na 13 jaar vol liefde, geluk en plezier hebben wij afscheid moeten nemen van onze kanjer Boy. Het verdriet is met geen pen te beschrijven. Daarnaast zullen we hem op alle fronten missen, ook in onze cattery. Hij wilde altijd bij de bevalling kijken, en sloeg geen weegmoment van de kittens over. Zijn bijdrage bij de socialisatie van de kittens was ook heel bijzonder en waardevol.
's ochtends heeft hij nog met ieder kitten gesnuffeld en hebben wij foto's gemaakt. Ik hoop dat de kleintjes later nog weten dat zo'n grote Duitse Herder zo lief voor hen is geweest.

28-02-2017

Vandaag de laatste dag antibiotica voor het poesje van Lemon. Wat zal die kleine daar blij mee zijn. Ze doet het prima 2 keer per dag, maar laat natuurlijk wel merken dat ze het eigenlijk niets vindt. Nu hoeft ze alleen maar voor leuke dingen opgepakt te worden :-)

27-02-2017

Het poesje van Lemon heeft weer een stapje in de goede richting gemaakt van haar herstel. Gister en vandaag flink gegroeid, 11 en 18 gram, dat zijn normale groeigewichten per dag. En daar zijn wij natuurlijk heel blij mee.

Sky's buikje begint ook wat te groeien. De grootste groei moet nog komen. We zijn heel nieuwsgierig wat ze voor ons in de maak heeft.

21-02-2017

Het poesje van Lemon groeit nu rustig in haar eigen tempo. Doordat ze qua gewicht de helft is van haar aller grootste broer heeft ze het soms wel even zwaar. Want kittens vinden niets zo leuk als boven op elkaar liggen. En als er dan zo'n grote broer op je ligt, het liefst met nog een broertje, dan valt het niet mee om daar onder uit te kruipen. Maar pittig als ze is, lukt het haar wel!

14-02-2017

met het poesje van Lemon voor controle naar de dierenarts geweest en Nemesis was ook mee. De longen klinken zo goed als schoon, dat is super goed nieuws. Nog even doorgaan met de antibiotica, tot het helemaal schoon is. Ook groeit ze steeds beter. Daar kan je ook aan zien dat de kuur aanslaat.
Nemesis is ook nog een keer bevoelt en haar buik en baarmoeder voelen goed. Vanavond voor haar de laatste antibiotica. Dus 2 keer goed nieuws vandaag.

09-02-2017

Heel voorzichtig positief zijn we. De antibiotica lijkt aan te slaan bij het poesje van Lemon, ze is weer aangekomen 4 gram zelfs al. Als het zo doorzet dan zal ze morgen weer meer zijn aangekomen tot ze net zoals de rest in een normaal tempo gaat groeien.

08-02-2017

Vandaag weer naar de dierenarts nu met het kitten van Lemon en met Nemesis zelf.

Het poesje van Lemon laten onderzoeken. We waren er al bang voor, ze heeft toch wat vruchtwater binnen gekregen en heeft nu een fikse longontsteking opgelopen. Zo sneu! Vandaag gestart met antibiotica en voor de rest blijft de verzorging hetzelfde. Lekker aanleggen en af en toe de inmiddels al stuk grotere kittens even uit de buurt houden, zodat ze rustig kan drinken. Het blijft nog even spannend, ondanks alle goede zorg en medicatie is het niet gezegd dat ze het haalt. Fingers crossed!

Nemesis gedroeg zich anders dan bij de andere 2 nestjes de ze gehad heeft. Ook heb ik niet kunnen zien of het nageboorte van het laatste kitten is "geboren" (zo heet dat) doordat we druk bezig waren om het kitten alsnog op gang te krijgen. Gisteren al even met de dierenarts overlegt, en toen vandaag de vloeiing veranderde meteen een afspraak gemaakt. Gelukkig kon de dierenarts geen nageboorte meer voelen in haar buik, maar helemaal schoon is het dus niet. Om te voorkomen dat alles wat het lichaam nu nog moet opruimen omslaat in een baarmoederontsteking is ook Nemesis op de Antibiotica gezet.

06-02-2017

Vandaag met het 3de kitten van Nemesis, dat dood geboren was, naar de dierenarts. Tijdens de sectie bleek dat er geen rede/verklaring was voor het feit dat ze dood ter wereld kwam. Dat betekent dat ze tijdens de bevalling of net daarvoor al los is gekomen van de placenta en daardoor geen zuurstof meer binnen heeft gekregen. Heel spijtig, maar er kan van alles misgaan tijdens een bevalling, zo is de natuur.

05-02-2017

Lemon beet de spits af en is als eerste bevallen van 4 kittens, Uki is de trotse vader :-)
Een paar uur na het laatste kitten van Lemon besloot Nemesis dat het hoog tijd werd en is ze bevallen van 3 kittens. Helaas was het 3de kitten, een black smoke poesje, dood geboren, dus heeft ze er nu 2. Spark is de trotse vader.

28-01-2017

De spanning stijgt hier, ha ha, je kan de kittens al zien bewegen en Nemesis en Lemon buikjes zijn ook weer gegroeid.
De kraamplek en de kittenren staan ook alweer een weekje in de woonkamer. Zowel Lemon als Nemesis maken er al gebruik van om lekker in te slapen. Ook Sky mag erin, want met het chipluik kan de rest er niet in. Die willen alleen de kittenbrokken op eten die in de ren staan, en vooral onze Hopsa kan al die calorietjes niet erbij gebruiken hi hi.
Sky is een dikke week geleden goed gedekt door Uki, laatste poging voorlopig, we zijn heel benieuwd of het nu wel gelukt is.

06-01-2017

De buikjes van Nemesis en Lemon beginnen al wat te groeien nog ongeveer 3,5 week geduld, dan weten we wat ze allemaal voor ons aan het maken zijn.
Sky is weer krols geweest en is door Liridon gedekt. Nu weer afwachten of het wel aanslaat. Zo niet mag ze nog één keer met Uki proberen.
Als het dan weer niet aanslaat, gaat ze een poosje op rust met de poezenpil en mag ze een tijdje daarna weer een poging wagen.

03-01-2017

Sky heeft vandaag een Echo gekregen. Ze is nu vanaf half november steeds een week krols en een week niet krols. Telkens door Uki gedekt, maar nog niet drachtig. Om uit te zoeken of hier lichamelijk iets ten grondslag aan ligt hebben we een bij onze dierenarts een echografisch onderzoek laten doen. Hier hebben we gelukkig geen afwijkende dingen gevonden. Het kan zijn dat Sky nog niet helemaal zo ver is om drachtig te worden. Of Uki heeft wat meer moeite met het dekken van Sky dan van Lemon.
De volgende krolsheid zullen we kijken of het met Liridon samen beter verloopt.

20-12-2016

Vandaag op stap met Nemesis, Lemon, Sky en Uki naar de Wagenrenk in Ede. Nemesis en Lemon voor weer een herhaling van de HCM echo en Sky en Uki voor hun eerste HCM, PKD, CIN echo's. Alle 4 mooie resultaten! Daarnaast is er ook even in de buikjes van Lemon en Nemesis gespiekt, en ja hoor, bij beide kittens in de maak :-) eind januari verwachten we de kittens

03-12-2016

Sky is door Uki geschaakt, ook hier is het afwachten of de dekkingen geslaagd zijn.

29-11-2016

Nemesis is bij Spark op bezoek geweest, nu zijn we in afwachting of ze drachtig is.

30-10-2016

Vandaag sinds lange tijd weer eens naar een show met twee van onze Siberen Sky en Liridon. Dit keer bij de NLKV in Eindhoven. Het was een leuke dag, ook omdat er 3 van onze eigen fokjes aanwezig waren. Marian met Banjer, Sharine en Iris met Lynn en Rowan was er met Kenzie (Lilly).
Allemaal mooie keurrapporten, punt behaald en diverse voorgedragen voor BIS en in zelfs in de prijzen gevallen. Alle info vindt u op de pagina Shows

14-10-2016

Na een lange zomerpauze van onze dames (wanneer de andere poezen normaal krols zijn) is er weer leven in de hormoonkwekerij.
Zowel Lemon als Nemesis zijn beide nu 2 keer krols geweest en bij hun volgende krolsheid gaan ze (uiteraard om de beurt ;-) ) naar Spark voor de dekking.

16-07-2016

Yeah, daar is hij dan, Lirdon's Ice iz Primorskij! Vanochtend om 11 uur was Heike Thiele al bij ons, dus we hoefde niet lang te wachten vandaag :-)En wat doet hij het goed, vanuit de auto zo in mijn armen en doen alsof het zo hoort Niet blazen en verstoppen, maar rustig de boel verkennen. Na een tijdje werd er toch wat geblazen natuurlijk, maar dan ben je ook wel al aan heel wat prikkels blootgesteld Nu ligt hij lekker te slapen in de krabpaal, heeft al lekker gegeten en gedronken, is al in de tuin geweest en heeft zich al uitgebreid gewassen. Heerlijk zo'n relaxte verhuizing!

14-06-2016

Vol spanning tellen we de dagen tot 16 juli, dan komt Liridon's Ice eindelijk, hi hi, dat wachten duurt ook voor ons lang ;-)
Verder blijft alles rustig in poezenland, en zijn alle krolsigheden in de koelkast gestopt lijkt het. We hopen dat Lemon spoedig haar krolsigheid weer oppakt en dat zij als eerste gedekt kan worden, zodat zij nu in aller rust de eerste weken haar kittens kan grootbrengen.
We zullen zien of de natuur ons wil helpen in onze planning

11-06-2016

Sharina en Iris, gefeliciteerd met de registratie van jullie cattery Ayame. Al het harde werk en de voorbereidingen beginnen nu stap voor stap zichtbaar te worden. Ik vind het ook erg leuk om jullie in dit traject te begeleiden. En als trotse fokker doet het wel wat met je als je dan "je" kitten als boegbeeld op de website van een andere cattery ziet.

21-05-2016

Een voorspoedige rit met mooi weer en zonder files bracht ons bij Heike Thiele in Bad Camberg. Na 9 weken foto's bewonderen en digitaal contact was het eindelijk zo ver. Kennis maken met Heike en het live zien van Liridon's Ice! Natuurlijk ook met zijn broertje, zusje, moeder en de andere Siberen. We hebben hem goed bekeken, heerlijk gekroeld en hij heeft naast zijn lieve kant ook zijn ondernemende en ondeugende kant laten zien. Nu nog een tijdje geduld en weer genieten van foto's en chats, en dan 16 juli 2016 mogen we hem bij ons thuis verwelkomen.

14-05-2016

Vandaag is O'Malley verhuisd naar Lex en Nathalie. Als hij straks lekker gewend is heeft hij ook nog een heerlijke achtertuin waar hij lekker in kan rond struinen.

02-05-2016

Vandaag is Shifra verhuisd, naar de familie Van Woensel in Cuijk. Als ze straks lekker gewend is en honk vast, mag ze ook naar buiten. Mocht ze niet genoeg aan de tuin hebben dan kan ze heerlijk in het bos op speurtocht. Iets waar Shifra vast heerlijk van kan genieten.
We missen haar nu al verschrikkelijk, maar weten dat ze hele blije nieuwe eigenaren heeft en dat zij straks de ruimte heeft waar ze zo'n behoefte haan heeft. Familie van Woensel en Shifra, veel geluk samen.

04-04-2016

Vandaag Shifra en Jo-Jo naar de dierenarts, Shifra is gesteriliseerd en Jo-Jo moest voor het trekken van een kiesje. Beide dames hebben alles goed doorstaan en waren om half 4 's middags nog wat wankel maar blij dat ze weer thuis waren.

25 en 26-03-2016

op "excursie" naar Polen en terug om ons nieuwe katertje op te halen. Uki-Blue of Siburcat is zijn naam. Hij moet even wennen aan de honden, en kennis maken met alle Siberen, maar wennen aan ons en de kinderen hoeft hij niet ha ha, wat een heerlijke kroelkater is het

24-03-2016

De familie Van Woensel kwam op bezoek voor een eerste kennismaking met Shifra. Vooraf al veel telefonisch besproken en vandaag meteen de knoop definitief doorgehakt. Shifra gaat begin mei naar Marc en Nanda verhuizen. Eerst wordt ze nog gesteriliseerd en voorzien van haar jaarlijkse enting. Ze komt daar aan het bos te wonen, zo blij voor Shifra, kan ze heerlijk haar ei kwijt.

01-03-2016

plannen om weer naar een show te gaan zijn gemaakt, wel nog even wachten, de eerste die gepland staat is 30 oktober 2016, maar wie weet gaan we eerder ook nog een keer :-)

01-03-2016

Wat kan wachten toch lang duren.... daar weten vele kittenkopers alles van. Maar ook wij moeten soms heel lang wachten voordat er weer een kitten voor onze cattery komt. Maar nu is het einde in zicht, nog 3,5 week en dan gaan we onze nieuwe kater ophalen. Meer info volgt rond die tijd

18-02-2016

Sari is vandaag opgehaald door Floris en Laura. Als is er nu maar 1 het huis uit, het is meteen zo stil. De laatste is nu uitgevlogen.

21-01-2016

Sari is vandaag weer ontwormd. Sari en Sky kunnen het uitermate goed met elkaar vinden, en daar zijn wij heel blij om. Als enig kitten heeft ze zo een grote zus. Nadeel is wel dat ze zo sneller allemaal "kittenstreken" leert uithalen hi hi

07-01-2016

Sari is weer ontwormd, nu heeft ze haar eerste pil, oké halve pil, Milbemax achter haar kiezen

02-01-2016

Smolli is vandaag ook opgehaald door Anton en Tim, we gaan hem erg missen. Hoe langer ze blijven, hoe lastiger het is om afscheid te nemen. Daarnaast hadden we Smolli allemaal meteen bij zijn geboorte in ons hart gesloten, als hij een zij was geweest ........ dan .....

18 t/m 26-12-2015

De grote uittocht heeft weer plaatsgevonden, 18 december is Jinxy verhuist naar Roel en Willemijn, 19 december is Kisa naar de familie Kamphuis gegaan, 23 december is Kim Zephyr komen halen en op 24 december is Lynn met Sharina en Iris meegegaan. Als hekkensluiter voor dit moment is op tweede kerstdag 27 december Chernavka opgehaald door Demis en Marley. Smolli blijft nog even tot 2 januari en Sky blijft helemaal. Dan is het even wat rustiger in huis, al wordt Sari ook steeds groter.

23 en 24-12-2015

Hoe klein je ook bent je komt er niet onderuit, het kitten van Lemon heeft haar twee daagse ontwormingskuur met Vitaminthe pasta ook weer "achter de kiezen"

20-12-2015

Ook het kitten van Lemon heeft haar nieuwe eigenaren leren kennen, vandaag kwamen zij op bezoek en waren meteen verliefd op het pluizenbolletje, nog even goed testen met betrekking tot allergie en alles kwam goed samen :-)

18-12-2015

Zephyr, Lynn en Chernavka zijn ook voor hun tweede APK, enting en chip bij de dierenarts geweest. Allemaal weer met vlag en wimpel geslaagd.

11-12-2015

Jinxy, Kisa, Sky en Smolli zijn voor hun tweede APK, enting en chip bij de dierenarts geweest. Ze hebben zich weer voorbeeldig gedragen!

07-12-2015

Het katertje van Lemon is helaas overleden, we hebben voor hem en samen met hem hard gevochten om het tij te keren, maar het heeft niet mogen baten, rust zacht lief, knap en en dapper mannetje.

01-12-2015

alle kittens van Shifra en Nemesis hebben weer een "lekker" wormkuurtje achter de kiezen

30-11-2015

Trotse eigenaar en trotse fokker, Berka's Tasha heeft afgelopen weekend in België op show haar laatste punt behaald en is nu Supreme Premior!

Gefeliciteerd Peter Klaver!

Tasha is nu 4 jaar en komt uit de combinatie Ch. Erik z Veveří, CZ & Ch. Hopsa Duma Cara*PL

je kan op de foto klikken voor een vergroting (foto is van Peter Klaver) en Tasha heeft heerlijk aan haar kraag gelikt ;-)

27-11-2015

Alle 3 de kittens van Nemesis zijn door hun eerste APK keuring heen, alles goed :-) ook hier als traktatie aan het einde ieder nog een vaccinatie. Ze hebben alles keurig ondergaan. Toppertjes.

21-11-2015

Vannacht heeft Lemon twee kittens op de wereld gezet. We hadden op iets meer gerekend op basis van de echo, maar zo zie je maar dat dat niet altijd wat zegt. We zijn dan ook heel blij met de 2 snoepjes, en Lemon doet het heel goed als nieuwe mama.

20-11-2015

Alle 4 de kittens van Shifra zijn door hun eerste APK keuring heen, alles goed :-) als traktatie kregen ze aan het einde ieder nog een vaccinatie. Ze hebben alles keurig ondergaan. Toppertjes

19-11-2015

morgen wordt een spannende dag, de eerste officiële check, en de enting bij de dierenarts voor het nestje van Shifra

18-11-2015

Vandaag hebben de kittens van Nemesis ook weer hun ontworming gehad

16-11-2015

De kittens van Shifra zijn vandaag weer ontwormd

11-11-2015

Tussen de lampionnen door kwamen Sharina en Iris op kittenbezoek, zij kwamen voor het tortie poesje met veel wit van Nemesis, en vonden haar nog leuker dan op de foto. Vanaf nu gaat zij als Lynn door het leven, en wachten er naast Sharina en Iris straks ook nog 2 Heilige Birmanen en een jonge Jack Russel op haar komst.

08-11-2015

Vandaag heeft het tortie poesje met weinig wit van Nemesis haar toekomstige eigenaar ontmoet. Demis was voor haar mooie kopje gevallen en tijdens het bezoek was de keuze alleen maar verder bevestigd. Ze gaat vanaf nu als Chernavka door het leven.

04-11-2015

Ook de kittens van Nemesis zijn vandaag ontwormd

02-11-2015

De kittens van Shifra zijn vandaag ontwormd, net als Shifra en Nemesis

26-10-2015

Vandaag het vierde kittenbezoek, Anton en Tim. Voor hen was de keuze eigenlijk niet zo moeilijk het red (smoke) met witte katertje was vanaf hun eerste blik op de foto al favoriet. Gelukkig bleven ook alle allergische reacties weg, en was Smolli (zoals hij vanaf nu heet) in het echt ook net zo leuk als op de foto. Ook Smolli kan zich gaan verheugen op een leuk nieuw thuis, waar hij vast met zijn nieuwsgierigheid leuke avonturen kan beleven.

25-10-2015

Vandaag het derde kittenbezoek, Kim en haar moeder. Met al die kittens blijft het moeilijk kiezen. Maar telkens kwam Kim toch weer op het katertje van Nemesis, hij is het dan ook geworden. Ook hij kan zich verheugen op een liefdevol en zeer passend nieuw thuis. Er wordt nu flink nagedacht over een passende naam, want een naam voor een poesje was er wel al, maar voor een katertje nog niet :-)
De volgende dag was de naam bekend, Zephyr is het geworden :-)

24-10-2015

Vandaag het tweede kittenbezoek, de familie Kamphuis met twee voorbeeldige kids. Hoe meer mensen, hoe meer voorkeuren :-) uiteindelijk is de keuze gevallen op een Blue poesje van Shirfa, zij gaat Kisa heten. Ze kan zich verheugen op veel aaiende handen :-)

23-10-2015

Vandaag kregen de kittens voor het eerst kittenbezoek. Roel en Willemijn waren de gelukkige. Ze waren op basis van de foto's al verliefd geworden op het Red Smoke Bicolour katertje van Shifra en in het echt vonden ze hem nog leuker. Vanaf nu gaat hij door het leven als Jinxy, en kan hij zich verheugen op een super leuk nieuw thuis.

20-10-2015

De kittens van Nemesis zijn allemaal weer mee geweest naar de dierenarts en goed beluisterd. Linker longetje van het katertje is nu schoon, ook de röntgenfoto's bevestigde dat. Dus hoeft hij vanaf vandaag geen antibiotica meer :-) De dames zijn ook weer beluisterd, en die zijn nog steeds zoals het hoort.

14-10-2015

O'Malley vandaag ook naar de dierenarts, en oh oh oh, als hij toch wist wat we gingen doen ;-) was hij vast niet zo kroelerig geweest. Hij heeft vandaag zijn Suprelorin implantaat gekregen (kort samengevat, een tijdelijke chemische castratie). Volgens de verwachtingen zal hij met een week of 6 tijdelijk onvruchtbaar zijn. En als hij stopt met sproeien (hoop hoop) dan mag hij ook weer binnenshuis geïntroduceerd worden.

13-10-2015

Lemon is drachtig van O'Malley :-) en wij hopen de kittens te mogen ontvangen in de tweede helft van november 2015
De kittens van Nemesis zijn allemaal weer mee geweest naar de dierenarts en goed beluisterd. Er zit al heel wat meer pit in het kereltje, volgende week weer controle. Hij wordt op de voet gevolgd.

12-10-2015

Morgen gaan we weer naar de dierenarts voor controle voor het katertje en een echo voor Lemon. Dus een spannende dag.
Tot nu toe gaat het goed met het katertje van Nemesis, dus hopen we morgen ook op de foto alle verbeteringen te zien

08-10-2015

De kittens van Shifra worden steeds nieuwsgieriger naar het leven buiten de kraamdoos, soms stappen ze al even over het randje naar buiten. Mama Shifra roept ze dan wel meteen weer terug, die wil ze nog even "binnen" houden :-)

06-10-2015

Vandaag opnieuw naar de dierenarts, het lijkt al iets beter te gaan met het katertje. Om eventuele andere zaken uit te sluiten ook zijn twee zusjes mee naar de dierenarts, en alle 3 op de röntgenfoto. Er was al verbetering te zien op de foto bij het katertje en zijn zusjes alle twee mooie schone longen. (inmiddels (08-10) groeit hij weer als kool, en knapt met de dag op gelukkig)

05-10-2015

Het katertje van Nemesis had het slecht vandaag. Hij was ineens benauwd en ook wat afgevallen, dus meteen naar de dierenarts. Röntgenfoto gemaakt en in zijn linker longetje was een waasje te zien, het lijkt erop dat hij zich met drinken verslikt heeft afgelopen nacht. Aan de antibiotica en goed in de gaten houden.

25-09-2015

Nemesis is bevallen van 4 kittens, 3 prachtige kittens kunnen we bewonderen en volgen, 1 kitten was helaas dood geboren. Nemesis is helemaal blij dat ze nu eindelijk zelf kittens heeft, want ze was al die tijd toch wel jaloers op Shifra.

18-09-2015

Shifra is bevallen van 4 prachtige kittens. Ze heeft het wel lastig gemaakt de kleuren, want Blue is niet makkelijk met smoke en er hoeft maar één crèmekleurige haar bij te zitten en het is een tortie. Dus daar houden we voorlopig nog even een slag om de arm ;-)

16-09-2015

Lemon en O'Malley kregen genoeg van al dat geklets over drachtige poezen, dus wilde ze ook wat aandacht. Lemon was heel stil krols, en O'Malley heel voorzichtig in zijn toenadering. Maar ze hebben in ieder geval druk geoefend. Of Lemon deze keer echt drachtig is, zullen we moeten afwachten, want net een week geleden heeft ze een echte gehad, en bleek ze keurig schijndrachtig.

We hebben verder geen haast met Lemon, dus of ze is drachtig, of die twee kunnen bij een volgende krolsheid weer oefenen!

08-2015

Yes we weten het zeker, Shifra en Nemesis zijn drachtig :-)

27-07-2015

De kattenvereniging Saint Pro Cat, waar wij vanaf de start van onze cattery bij aangesloten zijn, is helaas failliet. Dat betekende dat wij met spoed op zoek moesten naar een nieuwe vereniging. Na alles vergeleken te hebben is onze keuze gevallen op de NLKV. Inmiddels is de overschrijfprocedure in gang gezet.

26-07-2015

Nemesis vandaag weer opgehaald bij Suzanne. Ook Nemesis een Pahtrussko waren dikke vrienden en lagen na wat dagen druk in de weer geweest te zijn, als een verliefd stelletje gezellig bij elkaar. Nu ook hier wachten op de eerste tekenen van dracht :-)

19-07-2015

Huup huup barbatruc, met een super samenwerking hebben we toch alles mooi en goed kunnen regelen! Vanuit Duitsland hebben we met Jacky Schrijn (die altijd onze steun en toeverlaat is als wij op vakantie gaan) en Suzanne Versluis (van Cattery Off Kymaya's place, waar de beide dekkaters zitten waar wij deze keer gebruik van mochten maken) de verwisseltruc kunnen uitvoeren. Want uitgerekend nu natuurlijk wordt ook Nemesis weer krols, hi hi. Dus vandaag is Suzanne Shifra naar huis komen brengen en heeft zij Nemesis meegenomen voor haar date met Pahtrussko. Jacky heeft Shifra weer met open armen ontvangen en Nemesis reisklaar afgegeven aan Suzanne.
Ook via deze weg wil ik jullie nog een keer super bedankt voor de extra inzet :-)

12-07-2015

Tijdens de eerste keer samen was er nog geen geslaagde dekking geweest, Shifra had zich als moeder over Dimitrov ontfermd, tja en dan gaat je krolsheid meteen van afnemen.
Op de valreep voor onze vakantie werd Shifra weer krols en hebben we haar weer naar haar vriend Dimitrov gebracht. Even wat anders ingericht door Suzanne (weg met de "moederband" ;-) ) en ja hoor, feest! Er is druk geoefend, gegild en gerold. Vol goede moed, wachten we nu op de eerste tekenen van dracht.

16-06-2015

Contrasten in het leven zijn er vaak, zo ook in onze cattery. Na het verlies van een leven, komt ook weer nieuw leven in zicht.
Shifra is krols geworden en vandaag naar de kater gebracht. Shifra en Dimitrov konden het meteen goed met elkaar vinden, al vonden beide het wel erg spannend. Shifra is dan wel al een ervaren moederpoes, toch is dit haar eerste uitdekking. Allemaal heel spannend dus. Dimitrov is nog een jonge vent, en heeft ook nog nooit een dame van buitenaf gezien, alleen zijn vertrouwde dames waar hij mee is opgegroeid, dus ook voor hem een hele nieuwe ervaring. Des te meer was het een vertederend gezicht dat ze meteen bij elkaar steun vonden :-) Nu zullen we geduld moeten hebben en afwachten.

10-06-2015

Een zwarte dag voor ons. We hebben vandaag afscheid moeten nemen van onze lieve Ice. Kapot zijn we ervan. De dagen tot deze dag waren ook slopend, je weet dat je er niet onder uit kunt :-(
Nu kunnen we de tijd gaan nemen om het een plekje te geven en aan de mooie herinneringen blijven denken, zodat het warme plekje in ons hart met mooie en lieve herinneringen aan Ice gevuld blijft.

05-06-2015

De nieuwe plannen voor de komende nestjes zijn definitief. Alles is getest en uitgeplozen. Zo zie je maar weer, dat ondanks alle zorgvuldige voorbereidingen, er zo maar roet in de planning gegooid kan worden.

28-05-2015

Vandaag voor de HCM en PKD testen naar de Wagenrenk geweest, met Lord Ice Siburcat, Berka's Lemon, Berka's Nemesis vom Kirnbach en Berka's Mr. O'Malley. Alle HCM en PKD uitslagen waren goed. Alleen bij onze Ice was iets helemaal mis :-(
Tot ons grote verdriet en grote ontsteltenis kreeg Ice tijdens het PKD onderzoek de diagnose CIN en lymfoomkanker. Tijdens de echo geconstateerd en door een biopsie bevestigd. En dat nog wel op zijn eerste verjaardag.

23-05-2015

Vandaag hebben we Berka's Quintana (Quintie) naar de familie Bultman in Nunspeet gebracht. Daar gaat ze bij Berka's Pepper en Berka's Mister B. (Banjer) wonen. We hopen dat ze de verhuizing en het wennen goed doorstaat, en dat ze lekker stabiel met haar auto-immuun ziekte een lang en gelukkig leven heeft.

07-04-2015

Een onbekend telefoonnummer belt, een mevrouw vraagt voorzichtig "kan het zijn dat u een kat heeft gefokt die Mr. O'Malley heet?"
En zo begon het nieuwe hoofdstuk van het leven van onze O'Malley. Van rescue, quarantaine, semi quarantaine, verder herstel, medicatie, operatie, testen en onderzoek. Meer informatie vindt u op zijn eigen pagina, (die is nu in de maak)

02-02-2015

Met intens verdriet hebben wij moeten besluiten om onze Erik in te laten slapen.
Onder het kopje In memoriam kunt u lezen wat er aan de hand was.

20-01-2015

Vandaag is Quintana gesteriliseerd. Ze is goed opgeknapt na de ingreep.

09-10-2014

Shifra is twee weken te vroeg bevallen. Helaas zijn de kittens dan niet voldoende ontwikkeld om levensvatbaar te zijn, al hebben ze toch een dappere, kansloze :-( poging gedaan. Met dezelfde zorg als anders, maar dan met veel verdriet in plaats van vreugde, heb ik de bevalling begeleid. Er waren verder geen afwijkingen te zien, dus vermoeden wij dat de ontsnapping van Shifra (een aantal dagen voor de ingezette bevalling) de oorzaak is. Shifra was een paar uur later alweer helemaal "de oude". Iets wat voor ons wat langer duurde.

19-09-2014

Shifra is nu ongeveer 4 weken drachtig van onze Erik :-)

29-08-2014

Vandaag een groot artikel in het AD over onze cattery.
Met een enorme foto. Super trots, was wel erg spannend :-)

Klik hier is het artikel op de site van de interviewer Mark van der Werf.

of klik op de foto van het artikel hiernaast voor een grote versie van het gescande exemplaar.

27-08-2014

Vandaag onze toekomstige dekkater uit Polen ophalen :-) allemaal weer erg spannend. Lord of the Ice Siburcat. We zullen binnenkort een pagina voor hem hebben op de site met foto's.

26-08-2014

Vandaag hebben we een interview en fotoshoot gedaan voor het Algemeen Dagblad. Wij voelen ons zeer vereerd dat we aanstaande vrijdag in het AD verschijnen :-)

19-07-2014

Alle kittens van Nemesis (behalve Lemon, die blijft bij ons) zijn verhuisd naar hun nieuwe huisjes.

14-07-2014

Vandaag zijn de kittens van Nemesis weer naar de dierenarts geweest. Allemaal voor de tweede APK en hebben ze hun tweede enting gekregen en zijn ze gechipt.

28-06-2014

Berka's Kenzie's Blue Moon is vandaag verhuisd naar Rob en Rowan in Utrecht. Veel plezier en geluk samen!
We zijn blij dat er weer iemand met een allergie voor katten heerlijk kan genieten van een lieve en mooie Sibeer :-)

24-06-2014

Vandaag zijn Nemesis en haar kittens naar de dierenarts geweest. Allemaal door de APK en hun eerste enting ontvangen. Wat waren ze lekker relaxed :-)

04-06-2014

De kittens van Nemesis zijn vandaag weer ontwormd.

25-05-2014

Alle kittens hebben nieuwe toekomstige eigenaren gevonden, behalve Lemon, zij blijft bij ons.

21 en 22-05-2014

De kittens van Nemesis zijn vandaag ontwormd.

14-05-2014

De kittens van Nemesis zijn er vlot bij, ze wandelen al een paar keer per dag door het kittenverblijf, er drinkt er al één water! lekker knagen op de rand van de waterbak is ook lekker met al die doorkomende tandjes.

21-04-2014

Vandaag zijn de kittens van Nemesis geboren. 5 snoepige kleintjes heeft ze op de wereld gezet.
Na een aantal nachten waken bedacht "mevrouw" Nemesis dat ze best overdag kon bevallen. Zonder enige aankondiging, in net dat ene kwartiertje dat ik met de hond ging lopen, was ze vast begonnen op onze eetkamerstoel hi hi. Gelukkig liet ze zich gedwee meenemen naar de kraamplek en heeft daar alle kittens aan het einde van de middag op de wereld gezet :-)

13-03-2014

Vandaag is Nemesis getest op HCM en PKD. Zoals altijd zijn wij ook nu weer naar de Wagenrenk in Wageningen geweest.
De uitslagen waren beide negatief :-) . Dat hadden we ook "verwacht", want vader, moeder en de opa en oma van beide kanten zijn ook getest. Maar het blijft altijd spannend.

En stieken hebben we ook even verder gegluurd in haar buikje, en daar zagen we het derde goede nieuws.... smurfjes met kloppende hartjes, nog geen 2 cm groot. We hebben maar een deel van haar buikje bekeken dus aantallen schatten heeft geen zin :-)
Nog ongeveer 5 weekjes geduld en dan zullen we zien wat Nemesis in petto voor ons heeft en wat voor moois ze samen met Montey bekokstoofd heeft.

20-02-2014

Onze lieve Hopsa vervolg.

3 weken na de dekking vonden wij dat Hopsa zich raar gedroeg. Eerst dacht ik nog even dat de dracht mis liep en dat het werd afgestoten. Ze was veel aan het wassen (dat deed ze de dag ervoor ook al wat vaker) en ging wat vaker op de bak. In de loop van de dag hoorde ik een raar geluid, een kruising tussen een krijs/kreun van een kat en die van een vogel. Toen was het weer een tijdje stil en ik hoorde het weer. Het leek het geluid van persweeën wel, dacht ik. Hopsa kwam van de bak en heb haar meteen weer grondig nagekeken. Op een heel ieniemienie stukje sliert na was er niets te zien.

Maar ik wist genoeg. Meteen de dierenarts gebeld en een uur later lag Hopsa al onder het mes. Baarmoederontsteking! We waren er op tijd bij, niets was nog geknapt of gescheurd, waardoor er gelukkig geen complicaties waren bij de sterilisatie.

Hopsa is al die tijd niet ziek geweest en je kon verder bijna niets aan haar merken. Dat is ook de rede dat ik het hier zo uitgebreid vermeld. Zorg dat je je dieren altijd observeert, zeker katten laten niet gauw merken dat er iets mis is. Het is aan de baasjes om kleine veranderingen op te merken, zodat je er zo op tijd mogelijk bij bent om je dier te helpen. Waren wij die dag toevallig niet thuis geweest, had het misschien heel anders gelopen voor Hopsa.
Nu zijn we alleen maar blij dat alles goed gaat met onze lieve Hopsa. Haar geplande pensioen is iets anders gelopen, maar zo is het leven.

14-02-2014

Nemesis had natuurlijk haar oma Hopsa flink krols gezien en heeft waarschijnlijk gedacht: dat kan ik ook! Ja Ja, je bent al een jaar oud of je bent het niet ;-) Nemesis had besloten dat het krols worden om de week vast normaal was, ze had het toch gezien.... dus ook hier de planning omgegooid.
We hadden dit jaar bedacht dat we eens wel om de zomervakantie heen gingen plannen, zodat we dit jaar wel een keer op vakantie zouden kunnen met de kinderen. Maar zinloos krols laten worden vinden wij gevaarlijk (en later bleek ook niet onterecht, zie hierboven), en we hadden al een date in de planning voor haar. Dan wel ergens in juli, maar goed. Gelukkig was heer Valmont Hairy Huddle van cattery Of Kymaya´s Place nu ook beschikbaar en zo gebeurde het dat Nemesis haar eerste date had op Valentijnsdag!

30-01-2014

Onze lieve Hopsa.

We waren nog aan het twijfelen wanneer we haar wilde laten steriliseren, toen Hopsa duidelijk liet merken dat ze (ondanks dat het zo vlot na haar vorige nestje was) er flink zin in had. Ze bleef maar krols worden om de week. Om gezondheidsrisico's te vermijden wilde we haar niet meer aan de poezenpil. Maar we zagen dat ze behoorlijk inleverde aan gewicht door het krols zijn. Toen hebben we besloten haar toch nog een keer te laten dekken. Dit om ook het risico op baarmoederontsteking te "voorkomen" door al het nodeloze krols worden. Na de dekkingen met Erik kwam Hopsa op de bank naast me zitten met zo'n uitstraling, hi hi, helemaal in haar nopjes leek ze te zijn dat ze het toch nog geflikt had om ons zover te krijgen dat ze nog een nestje op deze wereld mocht zetten!

22-11-2013

De kittens van Shifra zijn verhuisd. We wensen jullie allemaal veel plezier.

19-11-2013

De kittens van Shifra hebben hun laatste ontworming gekregen en meteen preventief tegen vlooien behandeld met Stronghold. Ze zijn helemaal kant en klaar voor hun verhuizingen die donderdag en vrijdag gepland staan.

25-10-2013

De kittens van Shifra zijn naar de dierenarts geweest voor hun eerste APK (Algemene poezen controle hi hi) en alle 4 volledig goedgekeurd. Ook de eerste enting is gezet.

20-10-2013

Vandaag naar de kattenshow van Saint pro Cat in Gorinchem, het was een geslaagde dag. Hopsa was Best in Show Siberische poezen geworden, en Nemesis was genomineerd voor Best in Show Siberische 6 t/m 9 maanden. Ook Quintana had een geweldig keurrapport. We zijn helemaal trots.

15-10-2013

Vandaag zijn Sanne en Freek langs geweest en het laatste poesje van Shifra heeft hun hart gestolen. Haar naam wordt nog even over nagedacht, die volgt nog. Freek en Sanne gefeliciteerd met jullie gezinsuitbreiding.

13-10-2013

Shifra en haar 4 kittens hebben vandaag een heerlijk tabletje Milbemax achter de kiezen. Na het ontwormen met de pasta vonden ze dit ontwormingstabletje volgens mij veel minder vies.

09-10-2013

De kittens van Hopsa zijn vandaag verhuisd. We wensen jullie allemaal veel plezier.

06-10-2013

De kittens van Hopsa zijn vandaag met een pipet Stonghold behandeld. Preventief tegen vlooien en meteen ontwormd, nu zijn ze klaar om te verhuizen.

03-10-2013

De kittens van Hopsa hebben hun tweede inenting gekregen en zijn gechipt, allemaal met vlag en wimpel door de APK keuring heen gekomen. Dus we zijn heel tevreden.

30-09-2013

Vandaag zijn Frank en Renée komen kijken voor een vriendinnetje voor hun gecastreerde Neva kater en zijn gevallen voor poesje 3 van Shifra. Er wordt nog even goed nagedacht over een passende naam, dus die komt nog.

28 en 29-09-2013

De kittens van Shifra hebben hun eerste ontworming weer achter hun kiezen. Twee dagen Vitaminthe pasta. Ze hebben het braaf weggewerkt!

25-09-2013

Ook voor de kleintjes van Shifra is het "echte leven" begonnen, er wordt al water gedronken en de eerste kattenbak activiteiten zijn een feit :-) Ook smikkelen ze heerlijk van de mouse en zijn er al die uit zichzelf heerlijk van de brokjes (droogvoer) eten. Ook verkennen ze al een aantal dagen de benedenverdieping van ons huis! Er waren dag twee zelfs al twee smurfjes door de openstaande deur de achtertuin ingestapt. Het was dan ook bijzonder mooi weer die dag :-)

12-09-2013

Vandaag zijn Lola, Kiska, Quintie en Pepper naar de dierenarts geweest. De eerste enting is een feit. Allemaal helemaal nagekeken en met een dikke duim omhoog door de APK keuring gekomen :-) En geen kick gegeven tijdens de prik, toppertjes!
En Lola's pootje gaat gelukkig alweer stukken beter.

08-09-2013

Hopsa en haar kittens zijn weer ontwormd, een "overheerlijk" pilletje Milbemax is weer soldaat gemaakt.

Helaas heeft onze arme Lola haar pootje 's nachts bezeerd. Om geen risico's te nemen is ze meteen naar de dierenarts geweest, ze heeft nu ook fotogenieke botjes. Alles goed op de röntgenfoto's gelukkig. Nu moet ze even een paar dagen rustig aan doen en dat valt niet mee als je zo klein bent en vol energie.

31-08-2013
Poesje "1" heeft ook bezoek gehad en vandaag hebben Nick en Chantal besloten dat zij hun nieuwe huisgenoot gaat worden en het vriendinnetje van Berka's Simba. Haar naam is Berka's Lola.
25-08-2013
Vandaag zijn de kittens van Hopsa weer ontwormd, deze keer hebben ze mogen genieten van het eerste pilletje Milbemax.
23-08-2013
Dagen en vooral nachten lang heeft Shifra mij voor de gek gehouden, maar nu was het eindelijk serieus :-)
's avonds rond 19:00 uur is ze begonnen en om 22:00 uur had ze de klus al weer geklaard. 4 prachtige kittens met elk een eigen kleurtje waren het mooie resultaat.
23-08-2013
Vandaag zijn Sander en Linetta (samen met zijn vader) op bezoek geweest voor het black and white poesje. Ook vandaag was het gezellig. Het was mooi weer, dus hebben we lekker met het hele spul in de tuin gezeten. Zeker ook omdat Shifra al dagen aan het doen was alsof ze echt ging bevallen. Dus een beetje rust binnen was welkom ;-)
Berka's Kiska gaat ze heten, dat is Russisch voor poesje.
17-08-2013
Vandaag is de familie Spijkstra op bezoek geweest voor het katertje. Het was erg gezellig. Het katertje viel helemaal in de smaak, en andersom ook, hij bleef de kinderen steeds opzoeken :-)
Berka's Querido Pepper gaat hij heten, en zijn roepnaam is Pepper.
13-08-2013
stap 2 in "hoe leer ik brokken eten" is ook geslaagd, alle vier vandaag gewelde brokjes gegeten, en Quintie zat zelfs de harde brokjes te proeven.
10-08-2013
Alle 4 hebben ze hun eerste mousse (Royal Canin Babycat instinctive) gegeten.
08-08-2013
Het "echte leven" begint, ha ha, er wordt voorzichtig aan al water gedronken en de eerste kattenbak activiteiten zijn een feit :-)
8 en 9-08-2013
De kittens van Hopsa hebben hun eerste ontworming weer achter hun kiezen. Twee dagen Vitaminthe pasta. Ze hebben het braaf weggewerkt!
15-07-2013

De dierenarts heeft bevestigd wat wij al dachten, Shifra is ook drachtig van Erik, de kittens worden 21 augustus 2013 verwacht.

10-07-2013

Hopsa heeft 4 mooie kittens op de wereld gezet. Goed gedaan meid!

27-06-2013

Oh wat is dat toch weer leuk, de kittens van Hopsa kunnen voelen bewegen :-) nog ongeveer twee weken en dan zullen we zien wat Hopsa en Erik "gemaakt" hebben.

11-05-2013

Daar is ze dan, Berka's Nemesis vom Kirnbach. Even de kat uit de boom kijken, en vooral wennen aan die gekke grote katten die niet miauwen ;-)

10-03-2013

Er is uitbreiding op komst. Vandaag is het officieel, Berka's Nemesis vom Kirnbach komt 11 mei bij ons wonen. We zijn helemaal blij. Dank je wel Sandra en Roland. Nemesis is een prachtig zwart met wit koetje :-) en is de dochter van Mirko (een zoon van Hopsa en Erik) en Andra.

22-11-2012

Erik, Hopsa en Shifra zijn ook weer op stap geweest naar Wageningen, daar is weer de HCM test afgenomen. Alles weer helemaal goed bevonden :-)

28-08-2012

Een mooie dag voor weer wat testen en onderzoeken. Dus op stap met Erik, Hopsa en Shifra. Ondanks dat het niet nodig is volgens de richtlijnen van onze vereniging (omdat wij een gesloten cattery hebben, dus tot op heden geen uitdekking voor zowel onze poezen als onze kater) hebben wij weer de SNAP testen laten afnemen. En allemaal vrij van FeLV, FIV, zoals verwacht, maar zoals met iedere test toch weer even spannend!

Meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt en Erik's bloedgroep laten bepalen. En hij heeft bloedgroep A.
En dan meteen maar even een DNA profiel laten maken voor het kleurenpakket. Op de uitslag moeten we iets langer wachten, dus die volgt nog.

even een update

Even wat minder nieuws geweest in de afgelopen maanden. Hier een samenvatting van de "gebeurtenissen".

Fleur, onze Chihuahua heeft een leuk nestje gehad. Erg leuk en ook weer erg intensief. We hopen dat Fleur nu meer moedergevoelens krijgt als de kittens geboren zijn en dat ze pas als ze een week of 6 a 7 zijn wil gaan spelen ipv al met een week of 4.

We zijn druk bezig met onze (helaas niet zo grote) achtertuin. Plannen maken voor een buitenverblijf voor Erik, want al dat sproeien............... Hopelijk is het in september klaar.

Verder hebben de Sibeertjes heerlijk kunnen bijtanken. Lekker eten, spelen, kroelen en slapen. En zijn nu hopelijk weer helemaal in de stemming voor een nestje. Want je weet het natuurlijk maar nooit met moeder natuur.
Shifra is al een poosje krols, maar wil niet echt vallen voor de charmes van Erik. Nog even wachten dus.
Hopsa is in week 34 gedekt, dus hopelijk zien we over een paar weken mooie roze tepels :-)

10-12-2011
De kittens van Hopsa gaan vanaf vandaag verhuizen naar hun nieuwe thuis. Miss Jagger is vandaag verhuisd, op 11-12-2011 zijn Mister B. en Amoer verhuisd en Tasha is iets later verhuisd, zij is 17-11-2011 naar haar nieuwe huisje gegaan. Allemaal nogmaals veel plezier met jullie nieuw huisgenoot!
26-11-2011
De kittens van Shifra zijn vandaag alle 4 verhuisd naar hun nieuwe thuis. Allemaal nogmaals veel plezier met jullie nieuw huisgenoot!
21-11-2011
Voor het eerst in de reismand en in de auto op naar de dierenarts. Het is tijd voor de tweede entingen en check-up en natuurlijk voor het chippen van de kittens van Shifra. Alles weer/nog steeds helemaal in orde, altijd weer fijn om te horen!
15-11-2011
De dierenarts is weer op bezoek geweest nu voor de eerste entingen en check-up van de kittens van Hopsa. Ja ja, ok zij zijn alweer 9 weken oud! Alle 4 zijn ze met vlag en wimpel door de keuring heen gekomen en ook de kleintjes van Hopsa gaven geen krimp tijdens het enten, stoere kittens hoor!
31-10-2011
De dierenarts is op bezoek geweest voor de eerste entingen en check-up van de kittens van Shifra. Ja ja, die zijn alweer 9 weken oud! De tijd vliegt. Alle 4 zijn ze met vlag en wimpel door de keuring heen gekomen en geen krimp tijdens het enten, stoere kittens hoor!
15-09-2011
Groot was ons verdriet toen wij 's ochtends vroeg een katertje vonden dat vocht voor zijn leven. Na twee uurtjes was hij niet meer. Sectie heeft uitgewezen dat zijn maagje was gescheurd met alle gevolgen van dien. Hij heeft dus erg veel pech gehad dat hij na een goede drinkbeurt moeders (of misschien toch een van de andere katten) boven op zich heeft gekregen.
13-09-2011
Net op de rand van 13 september 2011 (tussen 22:00 en 24:00 uur) heeft Hopsa haar kittens op de wereld gezet! 5 prachtige Sibeertjes :-) Ook hier is Erik de trotse vader.
29-08-2011
Geen verrassingen deze keer, een prachtig nestje van 4 kittens.
28-08-2011

Shifra heeft vandaag 4 prachtige Siberische kittens op de wereld gezet. Erik is de trotse vader. Alle informatie vindt u onder kittens/huidige nest(en) morgenochtend zullen we zien of het er 4 gebleven zijn of dat ze net als de vorige keer nog een verrassing in petto heeft.

21-08-2011

Het heeft even wat tijd gekost om de juiste "format" te vinden voor onze In Memoriam pagina. Een plekje voor de Sibeertjes van onze cattery die niet meer onder ons zijn. Jong of oud gestorven. Een extra plekje waar wij zelf, de eigenaren, maar ook mensen die de Sibeertjes niet hebben gekend even weer aan ze herinnerd worden.

23-07-2011

Shifra heeft mooie roze tepels en slaapt extra veel, we hebben goede hoop dat Erik deze keer weer "raak heeft geschoten". Eind augustus zal ze dan moeten bevallen :-)

24-06-2011

Shifra en Hopsa worden weer druk verwent door Erik. Vandaag gaan we dan ook met onze nieuwe strategie beginnen. Erik mag wat in afzondering van zijn dames vertoeven en we hopen dat hij dan wat fanatieker is als hij weer bij de dames is.

31-03-2011

Helaas is Shifra weer niet drachtig, we houden Shifra en Hopsa in de gaten. Als ze weer krols zijn mag Erik het nog een keer proberen. Nu ze weer naar buiten kunnen (de achtertuin is weer helemaal kat proof en volgens de nieuwste standaards van onze gemeente....) kunnen ze lekker naar buiten. De conditie van alle Sibeertjes is duidelijk toegenomen, en Erik is ook alweer wat spekjes kwijt. We hopen dat dat voldoende is voor hem en Shifra.

27-03-2011

Vandaag heeft Jacky met Bo-J (kitten 1ste nest Shifra en Erik) zijn 3de CAP punt behaald en is nu Premior!! Super trots op jullie!

20-02-2011

Van 9 tot en met 13 februari is Shifra weer gedekt door Erik, we hopen dat het deze keer wel is gelukt.

03-12-2010

Vanaf vandaag is Erik druk bezig met het dekken van Shifra, die ons lange wachten op haar krolsheid eindelijk heeft beloond.

07-10-2010

Shifra weer getest op HCM en weer een prachtige uitslag, helemaal goed!

26-09-2010

Berka's Mirko heeft zijn tweede show in Duitsland gelopen en is weer voorgedragen voor Best in Show. Geweldig!

Berka's Bo-Jangles is naar de Show in Nijmegen geweest en heeft zijn tweede CACP behaald. Trots feliciteren wij Jacky Schrijn en Bo-J met het behaalde resultaat!

11-09-2010
Berka's Black Pearl heeft haar eerste show in Amerika gelopen, ze is tweede beste Sibeer geworden en twee beste kleur. Trots feliciteren wij Michelle Nelson en Black Pearl met het behaalde resultaat!
09-09-2010
Berka's Chim Chim Cheree is met het vliegtuig naar haar nieuwe eigenaren in Las Vegas gevlogen. De reis is goed gegaan en Cheree heeft zich goed gehouden. Ze is al snel gewend in haar nieuwe omgeving en spint en knuffeld al heel wat af.
04-09-2010
Berka's Mirko heeft zijn eerste show in Duitsland gelopen, hij heeft zijn eerste CACP punt gekregen en is voorgedragen voor Best in Show. Trots feliciteren wij Sandra en Roland en Mirko met het behaalde resultaat!
01-09-2010
Alle kittens behalve Cheree zijn al naar hun nieuwe eigenaren. Cheree mag volgende week met het vliegtuig naar haar nieuwe eigenaren toe.
27-07-2010

Kittens zijn vandaag voor de tweede keer ingeënt en alle 6 zijn ze nu voorzien van een Chip. Ook zijn ze weer allemaal door de dierenarts nagekeken. Ze zijn allemaal in goede conditie en alle controlepunten waren weer 100% in orde.

08-07-2010

Kittens zijn vandaag voor de eerste keer ingeënt. Ook zijn ze allemaal door de dierenarts nagekeken. Ze zijn allemaal in goede conditie en alle controlepunten waren helemaal in orde.

05-07-2010

Kittens zijn vandaag voor de derde keer ontwormd.

22-06-2010

Kittens zijn vandaag voor de tweede keer ontwormd.

07-06-2010

Kittens zijn vandaag voor de eerste keer ontwormd.

01-06-2010

Vanavond zijn de kittens naar de dierenarts geweest om de geslachten te controleren. Eerst dacht ik dat er 3 katertjes waren. Maar de laatste dagen nam de zwelling van de geslachtsorganen steeds meer af en kwamen er twee poesjes tevoorschijn. De dierenarts heeft mijn vermoedens bevestigd en het nest bestaat dus uit 5 poesjes en 1 katertje.

30-05-2010

De kitten proberen af en toe om de grote stap te wagen naar het "nieuwe gedeelte" van de kittenkooi. Ze beginnen al te stoeien met elkaar. En als je ze lekker op hun buikje kriebelt, spelen ze ook met ons, ha ha.

Jo-Jo knapt gelukkig ook alweer op. Ze heeft het de eerste anderhalve dag erg zwaar gehad. Maar het lijkt nu allemaal goed te gaan.

25-05-2010

Jo-Jo moest helaas opnieuw geopereerd worden. De sterilisatie (eigenlijk castratie) was niet helemaal goed gegaan de vorige keer. Er was nog een heel klein stukje eierstokweefsel achter gebleven en dat is weer actief geworden. Of te wel we hadden een mega krolse poes, en Erik maar dekken.

Ze is nu hertellende van de operatie die iets meer voeten in de aarde heeft dan de eerste. We hopen dat ze snel weer opknapt!

22-05-2010
De oogjes zijn allemaal open. Foto's van de 3de week zijn toegevoegd.
16-05-2010
De eerste oogjes van de kittens zij open. Ze groeien lekker door. Kijk maar bij de nieuwe foto's.
10-05-2010
De kittens groeien goed, de melk is goed op gang gekomen. Ook is er nu meer rust.
09-05-2010
Helaas is er een kitten (nummer 5) van Hopsa overleden. Het ging al meteen niet goed met haar. Ze bleek een gespleten gehemelte te hebben.
08-05-2010
De pagina's met betrekking tot de kittens zijn aangepast. Veel plezier met het bekijken!
07-05-2010
Hopsa is bevallen van 7 kittens, alles zit erop en eraan! Foto's en informatie volgen zaterdag.
30-03-2010

Hopsa is ook meteen gescand op dracht. En ja hoor, een buikje vol levendige kittentjes van ongeveer 4 weken!! Ze is rond 3 mei uitgerekend.

Ondeugende Erik is niet te stoppen als er één van zijn dames krols is. Hij duwde de kliko's aan de kant en ramde het op slot zittende kattenluik eruit, zodat hij bij zijn krolse meisje kon zijn!

30-03-2010
Erik en Hopsa hebben vandaag hun standaard HCM test gehad. Beide katten hadden weer een perfecte uitslag.
28-03-2010

Shifra heeft haar tweede CACIB punt behaald tijdens de show in Apeldoorn.
Ik heb Berka's Bo-Jangles geshowd voor mijn vriendin, hij heeft zijn eerste CAP put behaald!

07-03-2010

Erik en Shifra hebben allebei een CACIB punt behaald op de show in Aalsmeer. Shifra heeft ook de BIV voor overige zilvers in de wacht gesleept. En alle twee zijn ze voorgedragen voor BIS. Een succesvolle dag voor ons.

02-02-2010

Het Engelstalige gedeelte is nu ook in de nieuwe lay-out opgemaakt. En eindelijk heb ik de hele vertaling af.

28-01-2010

Diverse pagina's met foto's zijn aangepast

28-01-2010

De nieuwe lay-out van de website in gebruik genomen. Met deze lay-out hoop ik dat u nog makkelijker bij de pagina's kunt komen die u zoekt. Ook is de achtergrond nu effen gekleurd wat de leesbaarheid ten goede komt. De menubalk heeft de meeste aanpassingen ondergaan.

27-01-2010
Jo-Jo is vandaag gesteriliseerd. De operatie is goed verlopen en nu is ze aan het herstellen.
week 1 en 2
van 2010

Erik en Hopsa zijn twee weken lang?! druk geweest om leuke kittens te verwekken. We hopen dat alles gelukt is en wachten de komende weken met spanning af of Hopsa drachtig is.

25-10-2009

Shifra is Kampioen! Vandaag heeft Shifra haar derde CAC behaald! Met trots vermelden wij dat ook Shifra zich behoort tot de katten die de titel Kampioen mogen dragen!

18-10-2009

Vandaag naar het Felinotechnisch Symposium 2009 in Eindhoven geweest. Een hele onderneming gezien de wegafsluitingen, maar zeer de moeite waard!
Mijn kennis is vergroot over de onderwerpen:
- aansprakelijkheid,
- de vruchtbaarheid van de poes,
- het verschil tussen sproeien en onzindelijkheid bij katten,
- controle van filine infextieuze peritonitis (FIP) in een cattery
- de behandelingsmogelijkheden bij huidschimmelinfecties bij de kat.
Allemaal toegelicht door leuke en deskundige sprekers.
Ben erg benieuwd wat ze volgend jaar voor een onderwerpen hebben.

04-10-2009

Ook Erik is Kampioen! Vandaag heeft Erik zijn derde CAC behaald! Met trots vermelden wij dat ook Erik vanaf nu de titel Kampioen mag dragen!

27-09-2009

Met trots vermelden wij dat Hopsa vanaf vandaag de titel Kampioen mag dragen!

27-09-2009

Ook zo trots als een pauw wil ik Jacky Schrijn met Berka's Bo-Jangels feliciteren met het behalen van hun eerste U1, BIV en voordracht BIS!