Cattery Berka
Liefhebbers van de Siberische kat
 

.
       


In memoriam

Voor de Siberen en Sibeertjes die niet meer onder ons zijn, maar zeker niet vergeten worden.

* Onze kittens krijgen hun naam van hun nieuwe eigenaar. Wij vinden dit het leukste voor de nieuwe eigenaren en meestal zijn ze erg snel vergeven. Bij de hele jonge kittens die op deze pagina staan is geen officiële naam vermeld, omdat zij voordat ze vergeven waren niet meer in leven waren. We geven ieder kitten altijd zijn/haar eigen koos/troetel namen en ze zitten vanaf het moment dat ze geboren worden geborgen in ons hart. Het niet "hebben" van een officiële naam heeft niets te maken met hoe wij ons gehecht hebben aan het kitten.
Of je nu geboren bent bij ons of bij een ander,
Of je nu woont bij ons of niet,
Als je niet meer rondloopt op deze aarde
Doet het ons heel veel verdriet!


20-05-2021
-
14-07-2023

Berka's Cooper Max

Vandaag ontvingen wij het verdrietige bericht dat Cooper geheel onverwacht en tot  grote verdriet van de eigenaren is inslapen. Door een bloedpropje in de rugwas de bloedtoevoer naar het achterlijf geblokkeerd geraakt waardoor zijn achterhand verlamd was. Er was geen behandeling meer mogelijk.
Wat heb je dan op zo'n jonge leeftijd een pech.

Cooper was een lieve en zachte vent, echt een maatje. Hij wilde overal bij zijn en was erg nieuwsgierig en leergierig. De familie zal hem heel erg gaan missen, maar zijn ook blij dat ze zoveel mooie momenten en herinneringen met en aan hem hebben mogen beleven.

We wensen de familie Bökkerink heel veel sterkte met het verlies, rust zacht lieve Cooper.

27-03-2023

Berka's 4

Op 27 maart is het vierde kitten van Natalka en Cherniy helaas levenloos op de wereld gekomen. Hij zag er verder helemaal volgroeit uit.

Het is zo jammer dat we jou niet hebben kunnen leren kennen en groot zien worden. Rust zacht kleintje.

10-06-2022
-
27-06-2022

Berka's 3

Wat een verdriet, wat een verschrikking. Ook hij kreeg een flat chest, net als Willempie, zelfde gradatie. Ook zijn borstbeenpuntje ging naar binnen staan, ook zijn zwevende ribjes gingen naar binnen krullen. Ook hij vocht als een tijger voor zijn bestaan. Het ging alleen sneller mis :-( 26 juni wilde hij al een keer geen melk drinken, daarna weer wel. de volgende ochtend weer niet en hij was duidelijk benauwd geworden. Meteen de dierenarts gebeld en hem laten inslapen. Arme mannetje was in 2 uur zo hard achteruit gegaan.

Nog gebroken van de vorige ervaring had ik geprobeerd mijn hart te beschermen. Geen bijnaam geven, niet hechten tot je betere levensverwachtingen in zicht hebt. Maar je begrijpt het al, totaal mislukt.

Ook jij hebt zo je best gedaan, maar het mocht niet baten. Rust zacht kleintje, je wordt gemist.

10-06-2022

Berka's 1


Op 10 juni 2022 is het eerste kitten van Bubbles en Cherniy helaas levenloos op de wereld gekomen. Hij zag er verder helemaal gaaf uit. Net als bij de bevalling van Harley. De andere 3 broertjes zijn gezond en levend ter wereld gekomen.

Het is zo jammer dat we ook jou niet hebben kunnen leren kennen en groot zien worden. Rust zacht kleintje.

11-03-2022
-
12-04-2022

Berka's "Willempie"


Een kitten dat in een zeer korte tijd zo diep in ons hart zat, dat het nog lang hartverscheurend blijft dat hij het niet gered heeft. Voor zijn extreme flat chest met een pectus excavatum is de stap genomen om hem te laten opereren.  Ondanks het goed verloop van de operatie heeft hij het niet gehaald, hij stopte met ademhalen tijdens de ingreep.

Willempie heeft een eigen pagina die aan de problematie en de operatie gewijd is. Ook de crowdfunding voor de operatie vindt u hier terug:
Willempie en zijn flat chest trajact naar de operatie

Het gaat je goed, waar je ook bent, je hebt in je korte bestaan zo dapper gestreden, zo onverschrokken de wereld verkend en zo mega onze harten gestolen. Rust zacht kleine grote man!

11-03-2022


Berka's 1


Op 11 maart 2022 is het eerste kitten van Harley en Ramazzotti helaas levenloos op de wereld gekomen. Ze zag er verder helemaal gaaf uit. Waarschijnlijk is tijdens de uitdrijving de navelstreng afgeklemd, waardoor er geen zuurstof meer bij het kitten kon komen. Het was een pittige bevalling van de eerste voor Harley. De andere 2 broertjes en haar zusje zijn gezond en levend ter wereld gekomen.

Het is zo jammer dat we je niet hebben kunnen leren kennen en groot zien worden. Rust zacht kleintje.

Lemon

21-04-2014
-
14-09-2021

Berka's Lemon

Op 14 september 2021 hebben we abrupt afscheid moeten nemen van onze Lemon.
We waren hier zo kapot van dat het even heeft geduurd voordat ik hier kon vertellen wat er gebeurd was.

Op 30 juli 2021 was Lemon voor haar gebit naar de dierenarts geweest, haar gebit was gereinigd en een aantal kiezen waren getrokken. In de weken erna kreeg ze wat gekke klachten waarvan we eerst dachten dat  het door het trekken van de kiezen was gekomen.

Eerst een vies neusgaatje links. Na wat Novocam was dat over. Daarna kreeg ze een rechter oor dat overmatig oorsmeer ging aanmaken, mogelijk een allergische reactie dat de DA (dierenarts) op de Novocam. Later dacht ik nog, eigenlijk kan dat helemaal niet want dat had ze al eerder gehad en geen probleem toen. In ieder geval gestopt met de Novocam en oor schoonmaken met speciaal spul, na een week ging dat beter.

Na een tijdje was het ineens weer raak en kreeg ze wat viezigheid in haar rechter oog en rechter neusgat. Ook werd ze benauwd deze keer vond ik. Omdat het vrijdag avond was zijn we na telefonisch contact met onze DA meteen gestart met AB voor de benauwdheid en maandag naar de DA.

Tijdens dit consult (met onze nieuwe DA die er net een paar maanden ervoor bij het team was gekomen) gaf de DA aan weinig te kunnen doen omdat ze nu nog te kort op de AB (antibiotica) zat om te zeggen of het aansloeg of niet. Maar ik vond de benauwdheid nog niets beter geworden.

Bij het afronden van het consult voelde ze toevallig een bult achter haar ribbenkast bij haar borstbeen.
Meteen röntgenfoto's gemaakt en 's middags een echo ingepland, die doet "mijn eigen" DA altijd. Op de foto waren 3 gezwellen te zien. 's middags bij de echo zagen we dat de gezwellen gevuld waren met vocht. Kon nog steeds van alles zijn, beste scenario cystes op de eierstokken of in de baarmoeder, het andere scenario spreekt voor zich.... kanker.

Besloten eerst nog een week AB in de hoop dat ze zou opknappen (zodat ze de narcose aankon) en dan een kijkoperatie. De AB sloeg goed aan, ze knapte op en had weer goed lucht. De narcose was dus gelukkig mogelijk. Wel was ze nog wat anders in gedrag. Het akelige voorgevoel dat het niet goed zat kwam ook doordat de bulten die wij zelf niet gevoeld hadden tot de DA ze ons liet voelen, nu wel heel goed voelbaar waren. Of te wel ze groeide hard.....

Van te voren afgesproken dat als het foute boel was ze niet meer wakker gemaakt zou worden, maar geëuthanaseerd zou worden tijdens de narcose. Hopende op het weghalen van eierstokken en baarmoeder, kregen we al snel het bericht dat het helaas het een hele agressieve vorm van kanker was, galbuiscarcinoom.

In die week tot de kijkoperatie hadden wij de groei van de tumoren zelfs al goed kunnen voelen.
Er was dus geen discussie over de beslissing. Dat was het enige "makkelijke" aan de hele situatie.
Het komt niet veel voor, ook niet bij mensen, maar Lemon had de pech dat zij het wel had.

Lieve Lemon, rust zacht. Je wordt enorm gemist door ons en alle dieren in huis. Je dochter Vlinder is weken van de leg geweest, maar heeft haar weg weer gevonden gelukkig. Je naam valt nog vaak, je zit diep in ons hart, gelukkig ben je nog steeds dichtbij

❤️30-05-2018
-
03-12-2019

Berka's Spiky

Een dag uit Spiky's leven, geschreven door zijn liefhebbende familie.

Elke morgen een blije groet van Spiky. Heerlijk uitrekken en op de mat zijn nageltjes scherpen. De dag kan beginnen! Spiky mauwt om naar buiten te gaan, we doen het luik open. Behoedzaam gaat hij naar buiten en komt na een wandeling weer naar binnen voor zijn brokjes. In de loop van de dag ligt hij in de grote rieten mand of te spinnen op schoot. Daarna houdt hij de boel in de gaten onder de conifeer. Hij bezoekt de bosrijke tuin van de buurvrouw waar genoeg te beleven valt. Het geluid van de pannen lokt Spiky naar binnen. Hij kijkt geïnteresseerd toe om te kijken wat er te eten valt. Hij krijgt alleen wat natvoer. Na zijn maaltje bedelt hij om weer naar buiten te gaan, we aaien hem en vertellen hem dat dat niet mag. 's Avonds ligt hij bij ons of heerlijk ontspannen op zijn rug. 

Nu is Spiky helaas overleden, geveld door FIP. Zo'n lieve prachtkat met een pittig karakter. We missen hem en al zijn gewoontes. Spiky was onderdeel van ons gezin. 

 

Veel sterkte met het verlies familie Heerkens, rust zacht Spiky.

Veel te jong, nog zo veel in het verschiet,
waarom het zo is gelopen weet men niet.
Als behandelingen niet willen werken,
en je lieve pluizenbol niet aan wil sterken.
Als men dan het lijstje van symptomen langs is gegaan,
blijft het vermoeden van FIP bij de dierenarts vaak staan.
Waarom en hoe het wordt getriggerd is nog steeds de vraag,
maar er is nog steeds geen behandeling tot op vandaag.
Het is zo verdrietig en zo gemeen,
Het blijft nog steeds zo'n ongrijpbaar fenomeen.29-07-2005
-
08-11-2019

Aphrodite van Typhon Blue (Jo-Jo)

7-11-2005 kwam je bij ons thuis en op vrijdag 8 november 2019 hebben wij afscheid moeten nemen van jou. Je officiële naam is Aphrodite van Typhon Blue. Aphrodite staat voor de godin van de vruchtbaarheid en dat vonden we mooi voor de eerste poes van onze cattery. Toch ben je vanaf dag 1 als Jo-Jo (je spreekt het uit als Djo-Djo) door het leven gegaan (een naam uit een serie die we toen volgden).

Onze eerste Sibeer, de start van onze cattery, onze mooie gekke rooie, je bent niet meer. Je hebt alles uit het leven gehaald wat er in zit en daar heb je meer dan je 9 levens voor gebruikt. Je hebt een onuitwisbare stroom aan herinneringen achtergelaten, we zullen je nooit vergeten!

4,5 maand geleden begon Jo-Jo heel snel af te vallen, we dachten dat haar nieren het aan het begeven waren (omdat die nieren een flinke klap hadden gekregen jaren terug door medicatie tegen een schimmelinfectie die met het importeren van een kater was meegekomen). Meten is weten en toen bleek het toch iets anders, haar schildklier was het probleem. Met medicatie ging het met het gewicht snel wat beter, maar de bijwerkingen van de medicatie waren niet leuk. Met antibiotica is dat "opgelost", maar dat kan ook niet voor eeuwig.

Toch heeft ze zo nog een hele fijne periode gehad met echt kwaliteit van leven. Tot woensdag 6 november. Toen gaf het lichaam aan dat het genoeg was. Ook wilde ze van niet meer eten. Om haar een lijdensweg van een aantal dagen tot een week te besparen hebben wij haar thuis laten inslapen.

Veel verdriet en zorgen gingen hier al aan vooraf. Na een heel verdrietige dag en momenten van afscheid, is het tijd om alle herinneringen te koesteren en haar te herinneren zoals ze in de bloei van haar leven was <3

Rust zacht lieve Jo-Jo

11-02-2009
-
09-11-2018

Berka's Pablo

Lieve Pablo, knappe vent, hier de speciale woorden voor jou van jouw lieve mensen.

Met heel veel verdriet is Pablo van ons heengegaan, kind van Hopsa en Eric. Tijdens zijn korte leven hebben wij enorm kunnen genieten van onze lieve, speelse, vrolijke, sullige, vriendelijke Pablo.
Mijn dochter heeft hem uitgekozen, altijd heeft hij bij mij gewoond, maar de enige waarbij hij op schoot kwam zitten, was mijn zoon. Wanneer hij uit school of van zijn werk kwam, was Pablo daar om hem te begroeten. We missen onze grote vriend, met zijn eeuwige geklets en altijd ons gezelschap opzoekend.

The Rainbow bridge

By the edge of a woods, at the foot of a hill,
Is a lush, green meadow where time stands still.
Where the friends of man and woman do run,
When their time on earth is over and done.
For here, between this world and the next,
Is a place where each beloved creature finds rest.
On this golden land, they wait and they play,
Till the Rainbow Bridge they cross over one day.
No more do they suffer, in pain or in sadness,
For here they are whole, their lives filled with gladness.
Their limbs are restored, their health renewed,
Their bodies have healed, with strength imbued.
They romp through the grass, without ever a care,
Until one day they start, and sniff at the air.
All ears prick forward, eyes dart front and back,
Then all of a sudden, one breaks from the pack.
For just at that instant, their eyes have met;
Together again, both person and pet.
So they run to each other, these friends from long past,
The time of their parting is over at last.
The sadness they felt while they were apart,
Has turned into joy once more in each heart.
They embrace with a love that will last forever,
And then, side-by-side, they cross over….
together

30-05-2018
-
30-05-2018

Berka's poesje*, een Black silver tabby blotched met wit poesje, geboren op 30 mei 2018, zij is één van de vijf uit het nestje van Sky en Zhavor.

Helaas, je ademhaling liet meteen alarmbellen rinkelen. Toen je niet goed de tepel vast hield wist ik het zeker. En heb ik in je mondje gekeken en zag ik inderdaad een open gehemelte.

We hebben je moeten laten inslapen 1,5 uur na je geboorte.

Het is zo'n verdrietig, oneerlijk en machteloos gevoel als je net een leven hebt geboren zien worden, dat je deze dan voor de bestwil van het kitten moet laten beëindigen. Je bespaard het kitten een lijdensweg, toch voelt het zo niet goed!

Dag kleine purk, dat je maar mag genieten, waar je nu ook bent

28-02-2007
-
04-05-2018

Berka's Pepper

Lieve Pepper, ons eerste kitten dat binnen onze cattery een nieuwe thuis kreeg. Een thuis waar je heerlijk werd verwend. Een thuis waar nog twee Siberen uit onze cattery zijn gaan wonen en waar je heerlijk mee hebt kunnen spelen, chillen en donderjagen. 8,5 maand geleden werd je vriend Banjer ernstig ziek, en heb jij afscheid van hem moeten nemen. Later kwam er nog een Sibeertje in jullie midden, maar lang heb je daar niet van mogen genieten. Ook jij werd ziek, en de medicatie hielp een beetje, maar niet echt. En uiteindelijk ging je hard achteruit. Je laten gaan was toen de enige optie.

Marian en Dennis na zo'n korte tijd afscheid nemen van nog een van jullie lieverds, wat een verdriet. Heel veel sterkte.


18-09-2015
-
29-04-2018

Berka's Kisa

Het "tweeling zusje" van Sky, ze leken zo veel op elkaar, was een poes die erg graag naar buiten wilde. Eerst alleen in de tuin, maar uiteindelijk is ze toch ook verder haar omgeving gaan verkennen. 28 april kwam ze niet binnen en 29 april kwam het noodlottige en verdrietige bericht dat ze was aangereden.
Kisa heeft een mooi plekje in de tuin gekregen.
Veel sterkte met het verlies Martijn, Emilie, Tamen en Bendt.


27-04-2009
-
10-01-2018

Berka's Mr. O'Malley

In december 2017 werd O'Malley ziek. Ondanks alle dierenartsbezoeken en medicatie lukte het niet om hem weer op de rit te krijgen. Uiteindelijk is op 10 januari de moeilijke, verdrietige maar juiste keuze gemaakt en hoefde O'Malley niet meer te vechten. Ondanks zijn bijna 9 jaar had hij een zeer bewogen leven gehad, waarbij zijn gezondheid erg verwaarloosd was door de eerste eigenaren. Waarschijnlijk heeft dat erg bijgedragen aan zijn vroegtijdige einde.
Nadat hij gevonden was en ongeveer een jaar bij ons terug was en weer redelijk op de rit was, is hij verhuisd naar een liefdevolle familie die super voor hem gezorgd hebben. Het laatste half jaar heeft hij ook nog gezelschap gekregen van een jonge poezendame, waar hij het heel goed mee kon vinden.
Dank je wel Lex en Nathalie voor jullie goede zorg en liefde, zo heeft hij toch nog een paar mooie jaren mogen hebben!
Voor het verhaal van O'Malley klik hier

07-05-2010
-
30-10-2017

Berka's Black Pearl

Nadat Pearl haar bijdrage had geleverd in de cattery van Michelle Nelson uit Portland, Oregon (USA) is zij in 2013 herplaatst bij Jackie Matthews en haar man.
In oktober 2017 namen zij contact op om door te geven dat het niet goed ging met Pearl, ze waren bij de dierenarts geweest en er was een gezwel uit haar buik verwijderd. Omdat er nog andere kleine kiezelsteen achtige gezwelletjes waren is er een biopt genomen. Het was zeer waarschijnlijk peritoneale carcinomatosis (buikvlies kanker) waarbij de oorzaak/oorsprong niet te herleiden was. Met veel liefde en toewijding hebben zij ook de laatste periode voor Pearl gezorgd tot ze niet meer wilde eten. Toen was het tijd om haar te laten gaan.
Rust zacht mooie lieve Pearl.

13-09-2011
-
25-08-2017

Berka's Mister B. (Banjer)

Grote stoere knappe Banjer, het toonbeeld van vitaliteit en kracht. Na je jaarlijkse APK en vaccinatie was je een poosje niet happy, het leek alsof je rouwde. Na een aantal weken viel het op dat het net was alsof je last van je rug had. Meteen is je vrouwtje met je naar de dierenarts gegaan. Daar werd na een aantal verschillende dagen en onderzoeken de vreselijke diagnose gesteld dat je niet meer geholpen kon worden en is de zware en moedige beslissing genomen om je te laten gaan.

De woorden van Marian: onverwachts hebben we met veel verdriet onze lieve knuffel'beer' los moeten laten. onze liefste kat en maatje is na het verlies van onze andere grootste schat ook een ster aan de hemel geworden.

Lieve Marian en Dennis, heel veer sterkte met het verdriet en gemis, Banjer heeft in de tijd dat hij bij jullie was een fantastisch leven gehad.

17-03-2016
-
05-07-2017

Liridon's Ice Iz Primorskij

Zeer onverwacht hebben wij afscheid moeten nemen van onze veel te jonge lieve kater Liridon.

Wat begon in de middag van 26 juni 2017 met een oog dat wat vies was, zoals bij een ontsteking (wat je wel eens hebt bij katten, zeker als ze een krasje hebben of zo), is gisteren 5 juli 2017 geëindigd in een waar drama.

Een achtbaan van emoties en beslissingen van nog geen 1,5 week zijn geëindigd in het moeten laten inslapen van onze grote kerel. Wat er precies is gebeurt is nog een raadsel.

Maar van een vies oogje, naar een proces met een uitgestelde oogoperatie, naar een aanval die lijkt op een herseninfarct met 3/4 dag later er nog een overheen, waarbij hij eerst links verlamt was en daarna aan beide zijdes, is geen logisch proces.

We zullen moeten wachten tot de gehele autopsie is afgerond, want ook daar waren bij de eerste bevindingen met het blote oog geen bijzonderheden gevonden. (inmiddels zijn alle resultaten binnen en is er geen verklaring gevonden. We zullen ons helaas moeten zien te schikken in de conclusie dat het een samenloop van omstandigheden moet zijn geweest en we nooit precies zullen weten wat de oorzaak is).

We zijn eigenlijk nog steeds in verwarring van alles wat is gebeurt. En zo verdrietig om het onrecht van wat hem is overkomen en de onmacht dat we niets meer konden doen. Het moeten loslaten en afscheid nemen, ik was en ben er kapot van.

Lieve stoere grote man, je wordt vreselijk gemist door mens en dier. Ik hoop dat je ons kunt vergeven dat we verder niets voor je konden doen en dat je nu op een fijne plek bent.
Ook jij zit voor altijd in ons hart

Voor zijn "oude" pagina met informatie kunt u hier klikken

24-04-2017
-
25-04-2017

Berka's katertje*, een Blue (silver) tabby katertje geboren op 24 maart 2017, hij is één van de vier uit het nestje van Sky en Uki.

Gisteren (met de geboorte) was ik bang dat hij wat vruchtwater binnen had gekregen, net als bij Vlinder van het nest van Lemon. Nadat ik het kitten had "uit gezogen" bleef het geluid wel, maar er waren geen belletjes te zien. Dus kon ik alleen maar hopen dat het verder goed zou oplossen.
Vanochtend (25-04-2017) was hij afgevallen, dus meteen weer helemaal nagekeken. Omdat hij meteen zo veel was afgevallen was ik al bang voor een gespleten gehemelte, dat verklaart namelijk ook het geluid alsof hij zich had verslikt. En helaas had hij dat inderdaad, een zeer ernstig gespleten gehemelte. Om 11 uur bij de dierenarts werd het nog eens bevestigd en hebben we hem rustig en pijnloos laten inslapen. Zo sneu
en zo verdrietig weer. Maar zo is hem een zeer vervelende paar dagen bespaard.

Rust zacht kleine man.

21-11-2015
-
07-12-2015

Berka's katertje*, een black silver tabby met wit katertje geboren op 21 november 2015, hij is één van de twee uit het nestje van Lemon met O'Malley.

hij was klein bij de geboorte, maar 64 gram. Lemon was voor het eerst moeder, en wist niet zo goed hoe het allemaal in zijn werk ging, het zorgen voor de kittens moest ze zich echt eigen maken. Wassen, warm houden, zogen en beschermen. Lemon was onrustig en bleef slepen, en door haar onhandigheid liet ze de kittens ook vaak vallen. We hebben van alles ingezet om dit tot rust te krijgen, maar zonder langdurig succes.

Hij had de dag na de geboorte en helemaal na twee dagen een mega dikke buik, waarschijnlijk kon hij door het slechte wassen niet goed ontlasten. (Dit zijn wij natuurlijk ook extra gaan stimuleren vanaf het begin) Door het gewicht kon hij zich weer niet zo goed meer bewegen. Bij veel gewicht en weinig bewegen zakt de borstkast wat in elkaar, dat geeft weer ademhalingsproblemen, en kost veel energie. Er ontstaan risico’s op uitputting en verslikking. Er moet meer gedronken worden om de extra energie binnen te krijgen enzovoorts. Als je dan ook nog dagelijks uit de mond van je moeder valt is dat niet bevorderlijk. Van zaterdag op zondag zag ik de verandering, hij had zich verslikt, meteen antibiotica geregeld, en begonnen met toedienen, daarnaast gaven we zelf al extra melk. Maandag ochtend zag ik verbetering, en had voor de middag weer een afspraak met de dierenarts. Rond een uur of 11 in de ochtend, lag hij ineens buiten de ren, Lemon heeft over de rand proberen te klimmen tussen het gaas en het plexiglas door, maar heeft daarbij het kitten weer laten vallen. Hij is heel raar terecht gekomen. Waarschijnlijk dat het daar mis gegaan is.
Ik heb hem weer in de ren gelegd bij zijn zusje, en een half uur later wilde hij bij Lemon drinken. Ik help met aanleggen, en houd Lemon rustig door te aaien en de melk te stimuleren. Terwijl hij druk bezig was met het zoeken van de tepel ging het ineens mis, hij begon naar adem te happen en binnen 1,5 minuut was hij overleden.

Rust zacht lief, knap en dapper mannetje.

28-08-2011
-
15-07-2015

Berka's Eveshka

Tijdens onze vakantie ontvingen wij het verdrietige bericht dat Eveshka door een aanrijding om het leven is gekomen. Eveshka was een ware Houdinie, net als haar moeder, waardoor het heel lastig was om haar binnen de afgezette tuin te houden. Een poes die graag meer ruimte wilde.

Lieve Demis en Chaiyenne, veel sterkte met het verlies van jullie lieve ondeugd. Demis ik weet hoe goed je je best hebt gedaan om haar binnen de tuin te houden. Het is heel vervelend dat ze zo aan haar einde is gekomen, maar ze heeft vast genoten van de wandeling die ze aan het maken was. Koester de mooie herinneringen dat doet zij nu ook op een afstandje.


een mooie pootafdruk van Eveshka, op het kaartje van het crematorium
(beide foto's zijn van Demis Doffer)

Ice

28-05-2014
-
10-06-2015

Lord of the Ice Siburcat

Tot ons grote verdriet en grote ontsteltenis kreeg Ice tijdens het HCM en PKD onderzoek de diagnose CIN en lymfoomkanker. Tijdens de echo geconstateerd en door een biopsie bevestigd. En dat nog wel op zijn eerste verjaardag. In zo'n korte tijd twee kanjers moeten verliezen is een erg zware dobber.
Voor zijn "oude" pagina met informatie kunt u hier klikken

14-01-2008
-
02-02-2015

Ch. Erik z Veveří, CZ

Met intens verdriet hebben wij moeten besluiten om onze Erik in te laten slapen.
Erik heeft ongeveer een half jaar lang problemen gehad met de rechterkant van zijn neus, hij had aan die kant wat neusuitvloeiïng, zat soms wat verstopt. Na diverse onderzoeken en behandelingen bleek tijdens een scopie dat er een populierzaad/pluis in zijn rechterneus zat, en een flinke ophoping snot erachter. Blij de oorzaak gevonden te hebben, zijn we de ontsteking die resteerde gaan behandelen. Maar Erik reageerde maar tijdelijk op de behandeling en na een tijdje kwamen de klachten weer terug. Na nog meer behandelingen, onderzoeken, overleg met specialisten enz. hebben wij uiteindelijk bij MDC Amsterdam door een laatste scopie met biopten de verschrikkelijke diagnose maligne lymfoom gekregen. Door de langdurige ontsteking in Erik's neus zijn naar waarschijnlijkheid de foute cellen ontstaan die de basis voor de tumor zijn. Omdat Erik al een langere periode op de prednison had gestaan was de kans dat Chemo therapie zou aanslaan nog kleiner geworden. Omdat Erik in de laatste 2 weken zo hard achteruit ging, hebben wij in overleg met de dierenarts moeten besluiten om Erik niet langer te laten vechten.
Voor zijn "oude" pagina met informatie kunt u hier klikken

27-04-2009
-
2015

Berka's Bailey's

Van het ene op het andere moment had Bailey's zijn achterbenen verlamd. Na een aantal dagen opname bij de dierenartskliniek en behandeling kwam er helaas geen verbetering en is besloten om hem naar een pijnloos bestaan over te laten gaan.

De omschrijving van Bailey door Miranda: hij was zo'n verschrikkelijke lieve, aanhalige schootkat echt een ontzettende knuffel met een SUPER karakter.
Hij vond het heerlijk om rond gedragen te worden en ondertussen kopjes te geven.

 

27-04-2009
-
23-03-2014

Berka's Billy (a.k.a Ronnie)

Billy overleed plotseling. Hij woonde sinds half augustus 2012 bij Amy en Chris. Volgens de dierenarts lijkt hij te zijn overleden aan een hartstilstand. Er is geen verder onderzoek gedaan, omdat daar door al het verdriet niet aan gedacht is. Wat heel begrijpelijk is.

Billy had in het begin veel tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe thuis. Maar toen hij eenmaal gewend was, bloeide hij helemaal op en mocht hij ook buiten lopen van zijn nieuwe eigenaren. Een hele verandering, aangezien hij daarvoor in een appartement had gewoond.

Tot twee dagen voor zijn overlijden was hij nog actief en de hort op. Bij thuiskomst is hij gaan slapen en vanaf dat moment is het snel gegaan. Wat er precies gebeurt is zullen we nooit weten, maar dat veranderd niets aan het verdriet en het gemis nu na pas 1,5 jaar bij zijn nieuwe baasje ze afscheid hebben moeten nemen van.

27-04-2009
-
24-07-2012

Berka's Delylah

Tijdens onze vakantie ontvingen wij het verdrietige bericht dat Delylah door een aanrijding om het leven was gekomen.
Delylah en Bolt mochten vrij buiten lopen net als hun ras echte vriend Bakkie al vele jaren deed. Bolt is erg gecharmeerd van de directe omgeving van het huis, maar Delylah bleek meer op haar moeder te lijken dan alleen haar uiterlijke verschijning. Op een dag is ze niet richting het park waar ze aan woonde gegaan, maar de andere kant op. Ze heeft enorme pech gehad en is bij een weg dood gereden. Dit tot zeer groot verdriet van het hele gezin.
We hebben een kaarsje voor haar gebrand in Duitsland.

13-09-2011
-
15-09-2011

Berka's katertje*, een black silver tabby katertje geboren op 13 september 2011, hij is één van de vijf uit het nest van Hopsa en Erik. Groot was ons verdriet toen wij 's ochtends vroeg een katertje vonden dat vocht voor zijn leven. Na twee uurtjes was hij niet meer. Sectie heeft uitgewezen dat zijn maagje was gescheurd met alle gevolgen van dien. Hij heeft dus erg veel pech gehad dat hij na een goede drinkbeurt moeders (of misschien toch een van de andere katten) boven op zich heeft gekregen. Je hoort het vaker, je weet dat het kan gebeuren. Voor ons de eerste keer dat we "onnodig" een leventje verliezen.

18-08-2008
-
najaar 2010

Simba

Simba is geboren op 18 augustus 2008, hij is één van de drie uit het slipnest van Jo-Jo. Helaas heeft hij geen geluk gehad op een van zijn jachtuitstapjes en is aangereden door een auto.

Simba was een lieve, vrolijke en soms ondeugende ex-kater die gek was op jagen, menig dier heeft hij gevangen .....een grote duif, vogels, muizen (die hij totaal opat).
Op de honden was hij ook erg gek, hij liep meestal mee met uitlaten en huppelde dan vrolijk mee, hij had zo'n grappig loopje! Onderweg gaf hij de honden een kopje als dat mogelijk was.

Hij wordt gemist door het hele gezin zowel mens als dier.

07-05-2010
-
09-05-2010


Berka's poesje*, een black silver tabby poesje geboren op 7 mei 2010, zij is één van de zeven uit het nest van Hopsa en Erik. Helaas had zij een gespleten gehemelte en is daardoor op 9 mei overleden. Het rode vlekje op haar achterpootje is nagellak voor het merken.

11-02-2009
-
22-02-2009

Berka's katertje*, een black smoke katertje geboren op 11 februari 2009, hij is één van de drie uit het nest van Hopsa en Erik. De kleine man heeft flink zijn best gedaan. De eerste week groeide hij goed, daarna ging het mis en begon hij af te vallen. Alle moeite die hij en wij gedaan hebben heeft niet mogen baten, helaas heeft hij op 22 februari het leven gelaten.

28-02-2007
-
12-02-2008

Berka's Beertje

Een prachtige en lieve poes. Ze heeft na een kort gevecht van een paar dagen met alle hulp van de spoedkliniek de strijd tegen nierfalen verloren.
Rust zacht Beertje.