Cattery Berka
Liefhebbers van de Siberische kat

.
         

Kittens

We hebben weer kittens :-)

Via het menu Kittens ziet u in het supmenu ons huidige nestje.
of klik hier voor het nestje van Natalka, geboren op 15-10-2021.
Alle kittens zijn in optie vanuit de lijst van geïnteresseerden..

Zie planning voor de nog op handen zijnde nestjes.

Algemene informatie over onze kittens:

Al onze poezen en onze kater (in samenwerking) zijn minimaal getest op HCM, PKD, CIN, PKDef, bloedgroep, FeLV en FIV!
HCM, PKD en CIN worden getest door middel van echografisch onderzoek.
FeLV en FIV door middel van een SNAP test met bloed.
DNA onderzoek met betrekking tot bloedgroepbepaling, profiel van erfelijke ziektes en het kleurprofiel wordt bijna altijd op basis van bloed gedaan. Wij gaan nu voor het eerste bij onze jongste telg Berka's Blue Aurora een test op basis van een Swap inzetten, omdat wij met de leeftijd van 13 weken geen bloed laten afnemen als dat niet noodzakelijk is. Alle uitslagen van de testen zijn bij ons in te zien. Wij zoeken altijd naar een kater die naast alle andere aspecten ook minimaal getest is op HCM, PKD, CIN, PKDef, bloedgroep, FeLV en FIV. Een deel van onze eigen fok is op basis van DNA testen van beide ouders vrij.

De kittens worden bij ons in de huiskamer geboren en groeien daar ook op. Als ze groter zijn lopen ze door ons hele huis. Ze groeien op tussen de Siberen, energieke Australian Shepherd, Chihuahua Fleur en onze twee kinderen. Natuurlijk ook tussen het geluid van de TV, stofzuiger, afzuigkap en ga zo maar door. Ze zijn een onderdeel van ons gezin. Verder kunnen ze naar hartelust spelen met alle kattenspeeltjes en klimmen in en krabben aan de verschillende krabpalen. Als het jaargetij (en dus het weer) het toe laat, kunnen ze ook in onze afgezette tuin ravotten en op verkenning gaan.

Ze hebben hun voer en water (als ze daar groot genoeg voor zijn) samen met een slaapplek en een kattenbakje in een groot kittenverblijf waar de deur altijd van op een kier staat. Dit verblijf hebben we zodat de honden niet bij het eten en de lage open kattenbak van de kittens kunnen komen.

De kittens mogen verhuizen vanaf de leeftijd van 13 weken.
De kosten voor een kitten voor liefhebbers (dat wil zeggen dat er niet mee gefokt mag worden) bedragen in 2021 € 950,00 binnen Nederland. Wordt een kitten verkocht naar het buitenland dan worden de extra kosten die daar mee gemoeid zijn doorberekend (zoals Rabiës, eventuele specifieke ontworming of testen enz.) Ook zullen we dan rekening moeten houden met een latere verhuisdatum voor het kitten i.v.m. de verplichte wachttijd voor de rabiës vaccinatie.

Verder stellen wij het zeer op prijs als onze kittens de beschikking hebben over een "Cat proof" tuin of balkon. We zien ze niet graag vrij buiten lopen om vele redenen.

Bij een kitten hoort:

  • stamboom DE STAMBOOM WORDT TOEGESTUURD NA OVERLEG VAN HET BEWIJS VAN CASTRATIE/ STERILISATIE DOOR DE DIERENARTS!
  • Europees paspoort met gezondheidsverklaring van de dierenarts
  • meerdere malen ontwormd
  • twee maal ingeënt
  • gechipt en geregistreerd op uw naam (de registratie op uw naam doen wij voor u, indien u voor de 13de week gekozen heeft voor uw kitten en in Nederland woont)
  • overdrachtsovereenkomst
  • en u krijgt een kittenpakket mee met onder ander voer voor de eerste dagen.

Al onze katten en kittens krijgen kwalitatief goede brok en vlees (rauw en gekookt). Omdat tandvleesproblemen bij alle katten en dus ook bij de Siberen voorkomt, zijn we in februari 2019 gestart met het af en toe voeren van een eendagskuiken.

Door het geven van goede voeding, een schone en veilige omgeving, liefde, aandacht, verzorging, een stukje opvoeding en de benodigde veterinaire zorg, werken wij aan een goede start van het leven van misschien wel uw nieuwe huisgenoot!


Informatie over hoe wij te werk gaan en over een allergietest vindt u op de betreffende pagina's.